Sådan fjernes gamle pletter fra Tæpper

Sådan fjernes gamle pletter fra Tæpper


Vide, hvordan man fjerne gamle pletter fra tæpper kan være vigtigt for dem, der ønsker at få deres tæpper i tiptop form. Selv om det er altid bedre at rense gulvtæppet når noget spild, inden det forlader en plet, nogle gange er det ikke altid muligt.

Selvom ordet "pletten" antyder, at varemærket er permanent, er det muligt at fjerne sæt pletter i nogle tilfælde ved at lære at fjerne gamle pletter fra tæpper. I andre tilfælde, selv når det ikke er muligt at gendanne dit tæppe til sin fulde herlighed, kan du stadig forbedre tæppets udseende ved at tage nogle skridt til at fjerne set-i snavs og pletter.

Sådan fjernes gamle pletter fra Tæpper

Enkle opløsningsmidler og løsninger kan gøre en stor rengøring job og kan give et simpelt svar på spørgsmålet om, hvordan man kan fjerne gamle pletter fra tæpper. For eksempel kan en flaske brintoverilte som koster under en dollar være løsningen på dit problem.

Du skal blot placere hydrogenperoxid på en sprayflaske. Spray det på den gamle pletten. Gennemvæd pletten, hvis du skal løsne op pletten er partikler. Lad det sidde i ca 10-15 minutter. Du skal bruge en lille smule knofedt nu. Brug en stiv børste til at arbejde på pletten for at hjælpe det løsne op nogle flere. Så brug en damp støvsuger til at suge op peroxid blandingen fra gulvtæppet. Du kan også bruge håndklæder og klude til at absorbere peroxid. Dit tæppe skulle gerne se ren og plet-fri.

Club soda er en anden populær rengøringsmiddel. Mens bedst anvendes på friske pletter, kan det også anvendes til effektivt at slippe af sæt i snavs og endda blodpletter. Spray club soda på pletten og lad det stå et par minutter. Arbejde med en pensel eller damp vac at fjerne pletten.

Du kan også vælge at drys lidt salt over pletten efter anvendelse enten klub soda eller hydrogenperoxid, da salt trækker fugten ud af noget og kan hjælpe trække i club soda eller hydrogenperoxid sammen med pletten selv. Resultaterne vil variere afhængigt af typen af ​​tæppet og dets fibre. Tæpper med naturlige fibre er meget sværere at rengøre.

Hjemmelavet Opløsningsmidler

Sådan fjernes gamle pletter fra Tæpper

Hvis præfabrikerede produkter ikke virker, kan du også prøve at lave din egen rengøring løsning derhjemme. Bland ¼ tsk flydende opvaskemiddel med 1 kop varmt vand. Brug ikke rengøringsmidler, der har blegemiddel i dem. Spray sæbeopløsning på pletten. Uddrag pletten ved hjælp af din damp vac eller butik vac, håndklæder, eller ethvert stykke stof. Skyl pletten med varmt vand og gentage processen, indtil pletten er fjernet. Det virker specielt godt med gamle kæledyr pletter.

En anden hjemmelavet opløsningsmiddel består af en kop vand og 2 spiseskefulde af ammoniak. Anvend, ekstrakt, og gentag. Alternativt kan du prøve at blande en kop hvid eddike med 2 kopper vand og anvende efter samme procedure.

Tip til brug Opløsningsmidler

Ved rengøring nye eller gamle pletter ved hjælp af opløsningsmidler, arbejde fra ydersiden af ​​pletten mod dens centrum. Dette forhindrer dig i at sprede pletten og gør mere skade på gulvtæppet. Processen bør involvere anvendelse af opløsningsmiddel, duppe det med en klud, skylning, udvinding af opløsningsmidlet, og gentage proceduren, indtil pletten er fjernet. Sørg altid for, at du ikke efterlader Opløsningsmiddelrester bag og lad tæppet tørre, så snart du er færdig rengøring. Hvis pletten er nået dybere ned i gulvtæppet, tør den hurtigt med en fan for at forhindre overskydende pletten i at arbejde sig op til tæppets overflade.

Særlige Pletter

En af de mest almindelige typer af sæt eller gamle pletter kommer fra rødvin spild. En fælles trick til at fjerne rødvin pletter er, tro det eller ej, anvender hvidvin. Den hvide vin vil genskabe den oprindelige forekomst af pletten, hvilket gør den røde plet lettere at remove.When hjælp hvidvin, som enhver anden solvent, altid huske boret: anvende, ekstrakt, og gentag. Du kan også inkludere en plet renere at hjælpe i processen. Endelig som altid skylle tæppet godt og lad det tørre helt ud.

Tæppe Rengøring Værktøj

En damp vac eller en butik vac er et meget nyttigt værktøj, når du fjerner gulvtæppet pletter, da det gør det meste af arbejdet for dig. En våd eller tør vakuum vil nemt hjælpe dig med at udtrække spild og er også i stand gentagne gange skylning pletten med rengøring løsning, indtil det forsvinder. Dette kan være meget bedre, end du knælende på jorden for at børste pletten.

Last Resort

Mens hjem retsmidler vil arbejde for at fjerne de fleste gamle gulvtæppet pletter, nogle gange en stædig plet simpelthen ikke rokke. Hvis du sidder fast på, hvordan man kan fjerne gamle pletter fra tæpper, kan du altid hyre en professionel tæppe rengøring, især dem med varmt vand udsugningsanlæg, at hjælpe dig.