Sådan fjernes Footprints fra trægulve og møbler

Spurgte: Hvordan rengør jeg kat fodspor væk fra mit spisebord? Katten gik på tværs af min dejlig spisebordet. Det er en mørk træ, farves og behandles bord. Ingen af de traditionelle polermaskiner eller rengøringsmidler synes at fjerne dem fra bordet! Når jeg sprøjte bordet og tørre, synes de at bare dukke op igen. Hjælp! Jeg vil gerne have folk over til ferien. Tak.

Hvis du er at finde fodspor på din forseglede hårdttræ, den sandsynlige årsag er en olieagtig film på overfladen. Overraskende, vil de fleste hårdttræ gulv rengøringsassistenter og voks tilføje til dette dulling lag, hvilket gør fodspor og andre mærker mere synlige. Den gode nyhed er, at hvis du har hårdttræ belagt med polyurethan, kan du kaste disse smarte rengøringsmidler og bringe tilbage en smuk glans til blotte øre. Her er hvad du skal gøre.

Du skal bruge:

 • Eddike
 • Vand
 • Bucket
 • Mop
 • Bløde klude

Skridt til at fjerne de Footprints:

 1. At skære gennem opbygning, vil det kræve en mild syre (eddike) til fjernelse. Når opbygningen er fjernet, vil sporene ikke være mærkbar.
 2. Start med at blande ca. ½ kop til 1 kop eddike per gallon varmt vand i spanden.
 3. Fugt en moppe (til gulve) eller en blød klud (for andre træoverflader) i opløsningen, så vride den ud. Sørg for at slippe af med alle overskydende vand, indtil moppe eller klud er bare fugtig.
 4. Tør overfladen med eddike løsning, skylle moppen / klud jævnligt.
 5. Tillad træoverfladen lufttørre. Hvis der er nogen våde pletter dvælende, håndklæde tørre dem.
 6. Hvis fodspor fortsat, betyder det, at der stadig opbygge stede. Hvis voks og træ polermaskiner har været brugt i længere tid, kan det nødvendigt at gentage ovenstående trin for at fjerne det ekstra opbygge.

Yderligere Tips og råd

 • Anvende aldrig nogen mængde vand til uforseglet hårdt træ eller til gulve med en beskadiget eller slidt pakning.
 • Selv etager med en god, tyk polyurethan belægning må ikke udsættes for stående vand. Brug altid en fugtig - ikke våd - moppe eller klud og slippe af med stående vand straks ved tørring med et blødt håndklæde.
 • Hvis du har en masse fodspor eller særligt fedtet gulve, kan du bruge en stærkere eddike løsning. Du kan få brug for at genanvende mere end én gang for at slippe af med en masse oprustning.
 • Hvis eddike ikke er tilgængelig, gøre en stærk parti usødet te hjælp 5-6 te poser per gallon af varmt vand. Lad køle af, før tørre hen over gulvet. Syren i te har lignende egenskaber til eddike. Vær opmærksom på, at dette kan misfarve nogle lys farvet gulv. Det er bedst til mørke farvede gulve, der er tætsluttende.
 • At få øje på rene fodspor, vil regelmæssig Windex og en blød klud fungerer godt.
 • Undgå oliebaserede rengøringsmidler på forseglede gulve. Forseglede gulve behøver ikke at have olie eller vokses. Simpelthen at rense dem med en moppe fugtet med varmt vand er tilstrækkelig.