Sådan fjerner maling fra trægulve

Fjernelse af maling fra trægulve kan synes svært og kompliceret, men det kan være enkle med de rigtige værktøjer og et par tricks. Her er nogle tips, der kan hjælpe dig med at fjerne maling fra trægulve.

Prøv først at bruge en metode, der er lettere på din hårdttræ gulv, før ty til stærkere kemikalier eller slibning.

  • En spartel kan anvendes til forsigtigt at løfte eller skrabe maling pletter, især hvis malingen er helt friske og stadig bøjelig.
  • Milde rengøringsmidler som TSP (trinatriumphosphat) fortyndet i vand eller endda regelmæssig opvaskemiddel kan anvendes til at fjerne latexbaseret maling pletter. Dæk maling plet med rengøringsmidlet derefter krat off malingen. Tage forsigtighed ikke at bruge for meget vand på din hårdttræ gulv, da for meget vand kan forårsage store skader på dit gulv.
  • Brug en varmepistol til at løsne uønsket maling på gulvet. Kør varmepistol frem og tilbage omkring 1 tomme over malingen stedet, indtil malingen bobler og løsner på grund af varmen. Få en spartel til at lirke malingen væk fra gulvet. Undgå at bruge overdreven varme, som kan brænde eller beskadige gulvet. Brug et vådt håndklæde til at rengøre gulvet efter afskrabning malingen.

Hvis metoderne ovenfor ikke løser problemet, kan du prøve at bruge kemikalier.

  • Sprit er den mindst slibende og et sikkert kemisk at starte med. Soak et stykke vat i sprit og mætte malingen med alkoholen bolden. Brug en spartel til at løfte malingen. Brug en klud til at tørre den overskydende alkohol og male tilbage på gulvet.
  • Lakfortynder fortynder og acetone er stærkere kemikalier, der kan anvendes til at skrubbe maling. Sørg for at ventilere det område, du arbejder i og bære en ansigtsmaske, mens du arbejder, for at beskytte dig mod at indånde giftige dampe. Du skal blot anvende nok mængde af fortynder eller acetone direkte på malingen stedet for at fortynde den. Brug en spartel og en klud til at skrubbe malingen af. Vær forsigtig med ikke at bruge for meget kemikalier, da disse kan beskadige dit gulv.
  • Der er maling fjernelse produkter specielt fremstillet til at fjerne maling fra trægulve. Da maling fjernelse produkter er barskere kemikalier, så sørg for at læse advarslerne trykt på flaskerne. Du kan prøve at bruge de mere populære maling fjernelse produkter til trægulve som Goo Gone Painter s Pal, Goof Off, og Krud Kutter. Disse kemikalier kan beskadige din hårdttræ gulv finish, det er vigtigt, at du ordentligt brugt og håndtere kemikalier. Fortrinsvis få ydelser fra fagfolk, når du bruger stærke kemikalier.

Hvis du har prøvet alle de enkle løsninger og kemikalier, og du stadig ikke kan fjerne malingen, overveje slibning ud maling pletter fra din hårdttræ gulv.

Lej en slibemaskine for grov slibning laget af maling på gulvet og bruge en håndholdt slibemaskine at udjævne gulvet finish. Sørg for at rense støvet af området under udarbejdelse mellem sandings.

Hvis ikke synes alle de ovennævnte metoder til at arbejde, skal du muligvis få ydelser fra professionelle slibemaskiner til at fjerne maling fra din hårdttræ gulv.