Sådan Fix en ridset cd eller dvd

Sådan Fix en ridset cd eller dvd

Du ved, hvordan det går. Du sparker tilbage i din bil eller din foretrukne lænestol lytter til din yndlingssang på cd-afspilleren, når BAM, begynder det at hoppe rundt uforståeligt. Du må ikke smadre din cd lige nu, prøv disse tips til at sende disse ridser Emballage. Disse tips er også for cd-rommer og dvd'er

Prep din cd

Rens enhver gunk ud af skiven

Det første, du skal gøre, hvis din disk springer eller er ulæselig, er at rense den. Det kunne være, at der er blot nogle støv eller andet snavs på det. Selv hvis du kan se et par ridser på den, kan du være i stand til bare at rense det for at få det i orden igen. For trin for trin instruktioner om rengøring disken, se hvordan man kan rense cd'er og dvd'er. Hvis dette ikke løser problemet, skal du fortsætte til trin to.

Find og kontrollere dybden af ​​ridser

Tage et nærmere blik på disken cab hjælp du bestemme din fremgangsmåde. Hold den op mod lyset ved at sætte tommelfingeren i hullet i midten og snuppe de krumme kanter med fingrene. (Rør ikke det vigtigste - skinnende - del af disken, da du kan ridse det værre eller tilføje fingeraftryk). Se, om de ridser er mindre ridser (knap bryde overfladen), større ridser (ca. halvdelen af ​​dybden af ​​disken), meget dybe riller eller huller, der skærer gennem hele overfladen af ​​disken.

Mindre ridser bør være en leg at reparere følge nedenstående trin. Hvis der er nogen større ridser, bør du koncentrere din rengøring indsats på disse områder, og du kan blive nødt til at gentage processen et par gange. Hvis disken har en meget dyb rille eller hul eller bunden er i den side af disken med etiketten på det, vil det være meget vanskeligt at reparere, og du bør enten udskifte disken eller søge hjælp hos en professionel, hvis dette er ikke mulig.

Hvis du ikke kan se nogen ridser overhovedet på disken, men det stadig ikke vil spille ordentligt, er det sandsynligt, at problemet ikke ligger hos disken, men med cd- eller dvd-afspiller. Prøv et par andre diske i afspilleren, og du vil sandsynligvis komme til den konklusion, at dette er problemet.

Processen

Saml dine rengøringsmateriel

Der er flere tricks, der har vist nyttigt at få ridset cd'er og dvd'er tilbage til spilbare tilstand. Vær opmærksom på, at disse tips vil hjælpe stykket bedre disken, men ikke nødvendigvis hjælpe det til at se bedre. Faktisk kan disken, selv se værre efter du ordne det, end den gjorde før. Det kan være mattere eller have mere mindre ridser (nøgle ord: mindre), men når du holder den i CD-afspilleren, DVD-afspiller eller computer, bør spille rent - eller i det mindste springe en masse mindre end den gjorde før.

  1. Tandpasta: Mange sværger ved at bruge tandpasta til at udglatte overfladen af cd'er og dvd'er. De fleste enhver sort pasta (ikke gel) vil gøre, selv om mere enkle er bedre end mere avanceret, dvs. ixnay på fancy Crest med polering perler og ånde strimler. Brug ikke tandpasta, der indeholder slibende partikler, såsom bagepulver eller du vil gøre mere skade på din disk.
  2. Jordnøddesmør: Okay, er jordnøddesmør ikke ud som den optimale rengøring løsning, men oiliness og klæbrighed vil faktisk hjælpe i dette tilfælde, da de vil udjævne diskens overflade. Sørg for at bruge cremet jordnøddesmør, ikke crunchy. Tal om en måde at ridse disken værre.
  3. Metal polish: En noget mere traditionel rute at tage bruger metal polish. Brasso er et mærke, der hele tiden kommer op så godt til rengøring af cd'er og dvd'er.
  4. Kommerciel disc reparation væske: findes Disc Repair løsninger i de fleste elektronikforretninger, enten af sig selv eller som del af en disk-rensesæt. Et eksempel er Disk Doctor, men der er mange andre.

Hvis disken indeholder vigtige oplysninger, eller er du bare nervøs polering det med noget, du normalt ville sætte på en sandwich, kan du øve din polering på en mindre vigtig cd eller dvd første til at sikre, at du anvender teknikken korrekt.

Poler din disk

Uanset om du vælger metal polish eller gå med jordnøddesmør, bør du dybest set følge den samme teknik med at anvende det til din ridset disk. Tag en bomuldsklud, ligesom ærmet af en gammel t-shirt, og dyppe den i din rengøring løsning af valg. Du behøver ikke en masse af din rengøring løsning - en teskefuld højst for én disk.

Brug derefter klud til forsigtigt buff disken. Gnid fra den indre del af skiven til kanterne i en lige linie udad. Flyt ikke kluden i cirkler eller følge linjerne præget i disken. Dette kunne muligvis ridse det værre.

Tør eller skylle eventuel overskydende opløsning

I mange tilfælde vil du ikke engang behøver at udføre dette trin, da disken vil være temmelig ren, efter at du er færdig med polering proces. Men det kan være nødvendigt hurtigt skylle disken med lunkent vand eller vinduesrens eller tørre al overskydende opløsning med en ren klud. Sørg for at tørre det bagefter ved hjælp af klud eller lade det lufttørre.

Hvis ingen af ​​de foreslåede løsninger arbejde for dig, skal du gentage processen igen. Hvis du har brugt jordnøddesmør eller tandpasta, kan du prøve at dække disken i opløsningen og lade det sætte på disken i fem til ti minutter, før at tørre den af.

Slibning og polering af Machine

Disc stadig ikke virker? Det kan være nødvendigt at bringe i de store kanoner: en disk slibning eller polering maskine. Disse maskiner kan være dyr, så det anbefales at bruge dem som en sidste udvej, eller hvis du har et stort antal ridsede diske, du behøver fastsat på samme tid.

Forebyggelse

For at undgå at dette problem i fremtiden, lave kopier af dine cd'er og dvd'er, så snart du bemærker nogen mindre ridser på dem. På den måde hvis disken nogensinde gør bliver uoprettelig vil du ikke have et alvorligt problem på dine hænder. Du bør altid sikkerhedskopiere diske, som indeholder vigtige data alligevel, eller gemme dataene i et andet format.

Sørg også for at gemme dine diske i deres sager, eller i det mindste i papir ærmer, når du ikke bruger dem. Og hvis din afspiller, CD eller DVD rom eller spil system har en vane med at skrabe op diske, er det nok tid til at investere i en ny.