Sådan får Arsen

Arsen er et grundstof notorisk kendt for sin ekstremt høje toksicitet. Det periodiske system af elementer, angiver det som hverken et metal eller et ikke-metal. Sammen med en elite gruppe af elementer, arsen tilhører en dårligt defineret gruppering af elementer kaldet metalloider. De er de elementer, der er et sted mellem metal og ikke-metal. På det periodiske system, er arsen vist med atomnummer 33, langs samme kolonne (gruppe 15) nitrogen. Når det reagerer på andre kemikalier inde i den menneskelige krop, arsen producerer frie radikaler, der er vanskelige at fjerne. Leveren, i særdeleshed, er, hvor disse frie radikaler normalt opbygge, og leveren vil have svært ved at behandle dem. Således arsen er meget farlig for den menneskelige krop.

Arsen er elementær form er sjælden, men det er helt rigelige i mineralske eller sammensatte former. Kina er den største leverandør af verdens arsen. Det er også udvindes i Chile, Mexico, Filippinerne, og Rusland. Arsen bruges i træbeskyttelse, pesticider, herbicider, insekticider, og påvisning af kræft og behandling. Fordi det er meget giftig for miljøet og en større sundhedsrisiko, har mange lande forbudt over-the-counter salg af arsen.

En sikker måde at få arsen er at mine for det direkte. Det vil sige, hvis du ved hvor de aflejringer af ren arsen er, og hvordan man kan udvinde det. Ren arsen i form af grundstoffer findes i naturen og kan udvindes, men mængden er for lille til minedrift ren arsen kommercielt.

Da det er mere rigelige i mineral sammensatte form, kan arsen blive udvundet fra mineral malm, især sulfider og sulfosalts. Det er især rigelige i arsen-bærende malm såsom orpiment (gul arsen trisulfid), arsenopyrit og realgar. Andre sulfosalts der indeholder arsen i mineralsk form, er tennantite og lollingite. Disse mineraler er kommercielt vigtige. For at udpakke arsen fra dem, vil du nødt til at varme dem op til 700 ° C (1.292 ° F) i et vakuum. Denne temperatur er omkring syv gange vands kogepunkt. Når malme opvarmes til denne temperatur, arsen fordamper. Den fordampede arsen opsamles og kondenseres tilbage i fast arsen, der er ren og uforfalsket.

En anden måde at få arsen er at samle udstødningen støv fra udstødningsrør af kobber, nikkel og tin minedrift eller raffinaderier. Varm støvet at fordampe arsen, indsamle gassen, og kondensere den tilbage til ren arsen. Du kan også udtrække ren arsen fra arsenolite (As2O3 eller "hvid arsen"). Opvarm arsenolite med trækul. I nærværelse af varme, vil oxygenatomer i arsenolite kombinere kemisk med carbonatomerne i trækul, der producerer carbondioxid som biprodukt. Alternativt kan du udtrække arsen i en lignende proces med arsenious oxid (As4O6).

En nemmere måde at tilegne arsen i små mængder er at bede om det fra en person, der arbejder i eller har en kemi lab. Arsen er et af de standard kemikalier lagerføres i kemi laboratorier til instruktion.

Vær forsigtig, når du arbejder med arsen, selv om. Det er yderst potent som en gift.