Sådan få det maksimale sundhedsmæssige fordele fra Frugt og grønt?

I efteråret, behøver du ikke vide, hvor man først ser på den overflod af friske frugter og grøntsager. Husk de grundlæggende regler, hvordan man lade dem bringe dig kun glæde og gavn!

Sådan få det maksimale sundhedsmæssige fordele fra Frugt og grønt?

Årstidens frugter er sundere

Det er et velkendt faktum: årstidens frugt dyrkes i regionen, er mere nyttigt end de importerede eksotiske dem. De indeholder flere vitaminer og antioxidanter, som er ødelagt under lange transport afstand. De er ikke behandlet med paraffin eller udsættes for andre manipulationer dreje udenlandsk frugt i blanke rekvisitter.

Sådan Store Fruits?

Vask ikke frugt, før du lægger dem i køleskabet, ellers frugten vil forværres hurtigt. Du skal blot tørre dem med en køkkenrulle eller en tør klud og vaske lige før brug. Hold forskellige typer frugt separat. For eksempel i perforeret papir eller plastposer (for at sætte dem i stand til at "ånde"). Nogle frugter (æbler, pærer, blommer, abrikoser og melon) udskiller ethylen - en gas stimulere modningen af ​​andre frugter. Hvis du sætter "følsomme" kiwi, ferskner, nektariner og vandmeloner i nærheden, vil de ødelægge hurtigere. Men umodne frugter skal opbevares i et mørkt sted ved stuetemperatur, så de vil modnes hurtigere og fastholde vitaminer bedre end hvis du lægger dem i køleskabet.

Hvordan man kan reducere madforgiftning og andre sundhedsrisici?

Selv høj kvalitet årstidens grøntsager kan indeholde nitrater akkumuleres i kroppen og bliver til farlige stoffer - nitrit, som gift i kroppen. Du kan reducere risikoen for forgiftning, hvis du observere nogle få enkle regler:
Fjern de øverste blade af kålen, skal du ikke bruge stilk og tykke årer af bladene til fødevarer;
afbrød spidsen af ​​gulerødder, fjern kernen;
købe runde radise, den indeholder mindre skadeligt salt end den lang;
huske på, at agurker og zucchini ophobes nitrat i skræl og omkring stilken; porrer - i bunden af ​​den fortykkede del; grønne (salat, dild, persille, spinat, etc.) - i stilke.

Sådan Store grøntsager?

For grøntsagerne ikke at ødelægge tidligt, lære at opbevare dem ordentligt. Kartofler, hvidløg og løg er gemt i et mørkt sted ved stuetemperatur. Gulerødder er gemt godt i køleskabet for frugt og grøntsager. Det kan holdes med broccoli, blomkål, majs, radiser og selleri - holde dem i separate plastposer med huller til luftcirkulation. Her kan du også placere greens og friske urter, undtagen basilikum: det er "bange" af kulde, så den foretrækker en beholder med vand og et sted på en vindueskarm. Men peberfrugter, agurker, squash kan placeres på den øverste hylde i køleskabet - i den varmeste del af det. Tomater kan ikke lide frost temperaturer enten, så de kan stå på bordet på en tallerken eller i en plastikbeholder.

Svampe

Denne velsmagende, men tung protein fødevarer, er svært at fordøje og er en større byrde for maven, så champignon retter kan spises kun af raske mennesker. Svampe er strengt forbudt at små børn. Vær forsigtig! Modsat kød og fisk, som bliver rådne og få en meget ubehagelig lugt, behøver forkælede svampe ikke manifesterer sig udadtil. Stor størrelse og blødhed af svampen fortæller dig, det er forkælet.

Sådan Store Svampe?

Svampe er meget letfordærvelige produkt. De begynder at nedbrydes i kun 4 timer efter at være plukket. Derfor begynde at behandle dem, så snart du bringe dem hjem. Umiddelbart fordybe de rensede svampe i eddike eller saltet vand, så de ikke mørkere. Læg svampene i et dørslag og skyl, gentagne gange at dyppe den i en skål med koldt vand. Kog svampene to gange (skal det første vand hældes ud umiddelbart efter det begynder at koge). Når svampe gå ned til bunden af ​​gryden, de er klar.