Sådan dyrke kartofler

Sådan dyrke kartofler


Lær at dyrke kartofler, og du kan ende op med et lagerrum fyldt med kartofler til sidste gennem efteråret og vintermånederne. Kartoffeldyrkning behøver ikke at være vanskeligt, da disse planter er meget tolerante over for de fleste klimaer og gode avlere.

Lær at dyrke kartofler

Som en af ​​de mest fleksible former for grøntsager til at vokse, vil de fleste områder gøre godt voksende kartofler. Men du kan gøre nogle ting for at forbedre udbyttet af kartoflen patch du vokser ved at tage et par ekstra trin.

 • Kartofler vokse godt i løs jord, der dræner godt. Rødderne af disse planter vil rod gennem området meget godt.
 • Disse planter kan være meget aggressive og vil forstyrre andre planter, hvis de ikke er indeholdt i en eller anden måde.
 • Også, hvis du ønsker en større afgrøde, skal du sørge for at dyrke jorden godt, så det er let og fyldt med luft.
 • Den bedste kartoffelafgrøder kommer fra jord, der er let sur. Prøv at afbalancere pH mellem 5,8 og 6,5 for de bedste resultater.
 • Må rotere det område, du dyrke disse afgrøder i. Du skal bruge en treårig cyklus. Det betyder, at der hvert år du skifter til en ny placering til dyrkning af kartofler og den tidligere placering bør overlades kartoffel-fri i mindst to år.
 • Må give kartoffelplanter et sted, hvor de vil få fuld sol, som er mindst seks timers sollys per dag.

Plantning Kartofler

Som du forberede din have for kartofler, fokus på planterne selv. Du kan finde et bredt udvalg af sorter af kartofler til rådighed i de fleste lokale planteskoler eller på online planteskole butikker. Hvad du leder efter specifikt kaldes læggekartofler. Disse kartofler er specielt beregnet til at blive brugt til at dyrke afgrøder i stedet for at blive indtaget.

 • Må ikke plante kartofler indtil jordtemperaturen er varmet. De fleste kartoffelsorter vil ikke vokse, indtil jorden når mindst 45 grader F.
 • I de fleste klimazoner, bør du være i stand til at plante kartofler i det tidlige forår, medmindre du er i et koldt vejr klima. Hvis jorden er let håndterbar, det er et godt tegn, kan du plante kartofler.
 • Start med jord, der er jævnt fugtig. Det bør ikke være klæg eller har vandpytter, men skal være lige fugtig at røre ved. Kartofler vil ikke vokse i mudret jord, fordi det er sværere for rødderne til at sprede.
 • Omkring en til to uger før plantning af kartofler, placere dem, hvor de kan blive udsat for nogle varme og lys. Find et indendørs område, der er mellem 60 og 70 grader F i sollyset. Dette tilskynder planterne begynder at spire.
 • Dagen før plantning, brug en skarp kniv til at skære de større læggekartofler i mindre stykker, som vil fungere som din frø. Målet er, at hvert frø til at være omkring to inches firkantet og har mindst én, helst to øjne på dem. Øjne eller knopper, er de steder, hvor de spirer skyder fra.
 • Till jorden i den ønskede plantning område. Fjern eventuelle vegetation og sikre, at klipper og hårdere jord fjernes.
 • Plant kartoflerne i rækker omkring 15 inches fra hinanden. Hold rækker mindst to meter fra hinanden. For at gøre dette, grave en grøft omkring fire inches lang med seks inches dyb. Placer frøene skåret nedad.
 • Du vil bemærke spirer efter cirka to uger. Når de når dette punkt, tilsættes lidt mere jord over toppen af ​​planterne. Gør dette igen i omkring to uger mere. Dette holder nye kartofler fra solen, hvilket vil få dem til at blive grøn.
 • Hold jorden fugtig i sommermånederne.

Høst Kartofler

Nu hvor du har lært at dyrke kartofler, dit spørgsmål er sandsynligt, når at høste dem. Dette kan være den sværeste aspekt. Oftest kan du begynde at høste nye kartofler, så snart de når den ønskede størrelse, som regel omkring tre uger efter, at de har blomstret. Til høst, skal du blot løsne jorden for at blotlægge kartoffel og fjerne den største af dem.

Ved begyndelsen af ​​efteråret, har bladene sandsynligvis døde tilbage. Man kan fjerne denne blade, hvis det stadig er til stede for at stoppe afgrøden vokse. Dette giver kartofler tid til at modnes før vintermånederne. Disse kartofler kan derefter opbevares på et køligt, tørt sted for tre til seks måneder.