Sådan Clean trægulve

Sådan Clean trægulve

Rengøring trægulve er en af ​​de enkleste gøremål i verden. Gå over dem, når behov med en blød kost, og hvert par uger, støvsuge dem med blød børste. Skulle du spilder noget på gulvet, rense det op med det samme med en fugtig moppe. Bortset fra en roterende rorpind kører ved fuld hastighed, den farligste fjende af en hårdttræ gulv er vand eller anden form for væske, â € ™ s lov til at suge ind i træet.

Naturtræ kan beskyttes mod denne form for skade ved at give den et lag af polyurethan klar finish, men ita € ™ s stadig bedst at holde væsker væk fra gulvet. Kun når et gulv er korrekt forseglet på denne måde, bør du overveje at følge op støvsugning med fugtmopning hele gulvet. Hvis du don € ™ t ligesom skinnende finish af polyurethan, bruge en gennemtrængende segl, som består af voks eller olie finish, der trænger i træet og beskytter indefra. Anvendelse af en gulv voks er en mere mulighed for at beskytte overfladen.

Sko!

En stor procentdel af grime fundet på gulve udføres udefra på sko. Så en god måde at begrænse mængden af ​​rengøring du skal gøre er at begrænse mængden af ​​grunge, der finder vej til gulvet. Brug område tæpper, smide tæpper og løbere i høj trafik områder. Du kan også overveje at vedtage den asiatiske vane at have folk fjerne deres sko, før stepping inde. Selvfølgelig hensyn vært giver hjemmesko og et område ved døren, hvor sko er gemt.

Hårdttræ Floor Rengøring og vedligeholdelse

Ligegyldigt hvad forebyggende foranstaltninger, du tager dog eller hvor ofte du vakuum, der er tidspunkter, hvor en fugtig moppe bare wonâ € ™ t gøre jobbet; skære igennem fedt, fjerner lugte, mug eller voks oprustning. Ved disse lejligheder, tilføje nogle hvide eddike til moppen vand.

Den mest almindelige og vanskeligt at løse problemet med hensyn til hårde trægulve er tilfældig farvning med stoffer som kaffe, vin, juice eller blæk. Her igen, hvis gulvet er blevet forseglet, oprydning pletten kan medføre andet end at plukke det op med en fugtig klud eller køkkenrulle. Men du kan blive nødt til at gnide området med en nylon gnidning pad til at fjerne slidmærker og bruge mineralsk terpentin til at fjerne oliekridt smears. Kommercielle produkter vil hjælpe med at fjerne maling spild og tyggegummi.

Pletter

Pletter, der går dybt ind i mål skal angribes mere aggressivt. Rengøring forslag til forskellige typer af dybe pletter:

 • Blood: Svamp den med koldt vand, hvis ita € ™ s ekstra hård derefter svamp det med en opløsning af ammoniak og koldt vand.
 • Farvning: Gnid med en klud fugtet med en 1: 3 opløsning af blegemiddel og vand. Må ikke lægges i blød i området.
 • Hvidvin: Gnid med en klud fugtet med varmt vand og opvaskemiddel; alternativ gnidning med en klud fugtet med denatureret alkohol.
 • Grease: Efter forårsager fedt at stivne ved at anvende en pose frosne ærter, skrabe det af med en kniv. Fjern eventuelle rester ved at sætte en klud på den og forsigtigt stryge den klud.
 • Oliekridt mærker: Hvis mineralsk terpentin doesnâ € ™ t gøre det trick, så prøv at anvende tandpasta og gnide med en tør klud.
 • Frugt: Varm vand og rengøringsmiddel bør arbejde; hvis ikke, gnid det med en opløsning af vand og oxalsyre.
 • Neglelak: rengøringsmiddel, skurepulver, vand og en plastik mesh pad.
 • Blæk: Hvis varmt vand og opvaskemiddel doesnâ € ™ t arbejde, så prøv en kommerciel blæk remover.
 • Læbestift: vaskemiddel og varmt vand; bruge et let tryk med en plastik skuresvamp hvis ita € ™ sa hård plet.
 • Skrammer: Brug en blyant viskelæder på dem. Hvis stædig, gnid forsigtigt med 000 fine ståluld og typen af ​​flydende voks normalt bruges på gulvet. Mr. Clean magiske viskelædere underværker på disse.

Spild

 • Olie: Opsug så meget som du kan med avis eller køkkenrulle. Cover for fem minutter med en klud mættet med en tør rensevæske. Tør tør og ren med et rengøringsmiddel.
 • Sko polsk: Gnid forsigtigt med ultrafine ståluld.
 • Tar: sted poser af frosne ærter på det at fryse det og gøre det skørt. Derefter skrabe det af med en plastik spatel. En let plet kan forblive, som kan fjernes med kemisk rensning opløsningsmiddel.
 • Pet Urin: Straks gnide med et varmt, fugtig klud og skurepulver. En 1:10 opløsning af blegemiddel og vand kan bruges på gamle genstridige pletter, men altid skylles godt med klude fugtet med rent vand. Pas på ikke at få den løsning, under finish; dette vil misfarve træet.

Efter at have fjernet enhver plet, skylles området grundigt med en fugtig klud, tørre helt, og, hvis gulvet overflade er fjernet i dette område, overlakeres med passende finish eller voks.

Itâ € ™ s anbefalede en professionel gulv efterbehandler kaldes til at håndtere rustpletter, mørke pletter eller pletter, der dækker et stort område. Nogle gange er den bedste reaktion på en plet, er at refinish hele gulvet.