Sådan Clean tøjdyr

Sådan Clean tøjdyr

Udstoppede dyr kan tage en masse misbrug, men kan også avle bakterier og ondskab. Holde dem ser (og ildelugtende!) Deres bedste med vejledningen nedenfor. Det kan være nødvendigt at udføre kun de første par trin, hvis legetøjet kun let snavset. Ellers overveje at udføre alle fem trin.

Hvad du har brug for

 • Blød klud
 • Støvsuger eller fnug rulle (valgfrit)
 • Brush
 • Vaskemidler
 • Vaskemaskine
 • Med lynlås pudebetræk
 • Bagepulver (valgfrit)

Giv disse udstoppede dyr en Bath

 1. Overfladen ren først at fjerne støv. Gnid en let fugtig klud over overfladen af ​​den udstoppede dyr. Du kan også bruge slange vedhæftet fil på en støvsuger eller en fnug rulle. Afslut processen ved at børste legetøjets pels med en børste, der ikke bruges på menneskehår (du ikke ønsker de stylingprodukter du lægger i dit hår for at komme i legetøjet). En børste med godt fordelte plast børster fungerer bedst.

  • Hvis du bruger et vakuum, må du ikke bruge kort eller lang luv justering.
  • Pas på ikke at støvsuge op alt tilbehør, der kan knyttes til legetøjet.
  • Haley s Cleaning Tips af Graham og Rosemary Haley foreslår at udføre en tør shampoo med cornmeal, lade det sidde i en time, og derefter drysses legetøjet fra.
 2. Check for pletter og pletter. Sørg for at teste nogen renere, du bruger et ikke-synligt afsnit af pels først med en Q-tip. Lad området tørre og børst eventuelle rester. Hvis der er nogen misfarvning på eller omkring området, finde en anden renere. Fjern alt tilbehør (ved klipning af tråde-ikke glemme, hvor at sy dem igen!) Brug renere sparsomt og ikke tillader det at trænge igennem pelsen. Du kan prøve en af ​​følgende hjemmelavede rengøringsmidler:

  • Bland 3-spsk. opvaskemiddel med 1/4-tsk. ammoniak og 3/4 for-C. vand. Pisk løsningen og gælder kun skummet til de ramte områder. Tør af med en fugtig klud.
  • Bland 1/4-C. vand med 1/2-C. sprit og 1/2-tsk. opvaskemiddel. Pisk løsningen og gælder kun den frem til de ramte områder. Tør af med en fugtig klud,
 3. Maskinvask. De fleste legetøj kan maskinvaskes, men altid tjekke etiketter til instruktioner og advarsler. Reparation nogen river eller tårer og fjern eventuelle batterier før maskinvask. Pre-behandle eventuelle pletter med mild vaskemiddel. Læg legetøj i en lynlås pudebetræk, sammen med resten af ​​dit vasketøj, og bruge den blide cyklus (helst i en front-loading vaskemaskine). Brug af skyllemiddel kan hjælpe med at holde legetøj blød og dejlig.

  • Vask ikke gamle eller sarte legetøj i vaskemaskinen. For at fjerne lugt, kan du prøve at placere dem i en papirspose med nogle bagepulver. Ryst posen, før legetøjet er dækket, og lad det sidde i 30 minutter. Du kan derefter børste bagepulver af med et håndklæde.
  • Placer ikke meget store legetøj (over 18 in.) I vaskemaskinen.
  • Vask ikke nogen legetøj, der er proppet med fiberfyld eller skum perler, fyldte meget tæt, eller indeholder papir eller plastic afstivere eller led.
 4. Fjern legetøj fra vaskemaskinen, pensel, og lufttørre. Placer ikke tøjdyr i tørretumbleren. De kan miste deres form eller krymper. Du kan hænge dem op på en tørresnor (men holde sig væk fra direkte sollys-det kan forårsage farver at falme!), Eller placere dem ved siden af ​​en affugter. Sidstnævnte kan tage et par dage, men vil helt sikkert forhindre eventuelle skader.
 5. Bevar dit legetøj og holde dem ser ny! The Ultimate Accidental Housewife af Julie Edelman anbefaler vask de dyr, som du eller dine børn sover med hver anden uge (med din ark). Støv og børste dem regelmæssigt. Hvis du gør spilder noget på en udstoppet legetøj, beskæftige sig med det samme. Gnid ikke et spild, fordi det vil blive mere rodfæstet i pelsen. I stedet ryste legetøjet udenfor eller over et håndklæde og derefter bruge en fugtig svamp til at udviske alle rester rester væk. Afslut ved at duppe med et tørt håndklæde. Gentag efter behov.