Sådan Clean persienner

Sådan Clean persienner

Persienner kan være støv samlere og afhængigt af deres placering, kan være en magnet for skidt og snavs. Regelmæssig vedligeholdelse og rengøring er vigtig.

Du kan rense dem uden for

Hvad skal du bruge:

 • Store tæpper eller tarps (at lægge dine blinds på)
 • Bucket
 • Rengøring væske (den type renere, du bruger, bør være afhængig af materialet dine blinds er lavet af)
 • Slange
 • Blød børste eller svamp moppe
 • Gamle håndklæder

Instruktioner:

 1. Fjern blinds fra vinduet, forlader hardware på plads. Assemblies for persienner varierer, og du kan få brug en skruetrækker til dette trin ADVARSEL:. Det anbefales altid, at du har en hjælper, især hvis du skal bruge et trin skammel eller stige.
 2. Tag blinds (en ad gangen) uden for og sted på toppen af ​​en af ​​de tæpper eller presenninger, og sørg for de er helt ude, lukkede lameller.
 3. Bland rensevæske med vand i spanden (typisk 1 del renere til 4 dele vand til ikke-stof blinds). TIP: Bilvask flydende eller vinyl rengøringsmidler virker bedst, især hvis du har fast-on snavs eller fedt, men flydende opvaskemiddel vil fungere godt også.
 4. Hæld spand sæbevand væske over blinds, og sørg for at fugte alle lameller.
 5. Brug den bløde krat børste eller svamp moppe, skrubbe lamellerne grundigt.
 6. Vend blinds forbi, og proceduren gentages på den anden side.
 7. Slangen ud alle sæbevand rest. TIP: slangen ud begge sider grundigt-hvis sæbe tørrer på lamellerne, det vil tiltrække overskydende skidt og snavs.
 8. Tørre op overskydende vand fra blinds med håndklæder.
 9. Medbring blinds indendørs og lå fladt (på håndklæde) til at tørre helt, før re-hængende.

Eller du kan rense dem inde

Hvad skal du bruge:

 • Badekar
 • Rengøring væske (de type renere, du bruger, bør være afhængig af materialet dine blinds er lavet af)
 • Blød krat børste
 • Gamle håndklæder

Instruktioner:

 1. Fyld balje med varmt sæbevand.
 2. Fjern blinds fra vinduet, forlader hardware intakt. Assemblies for persienner varierer, og du kan få brug en skruetrækker til dette trin ADVARSEL:. Det anbefales altid, at du har en hjælper, især hvis du skal bruge et trin skammel eller stige for at nå toppen af blinds for fjernelse.

Tag blinds (en ad gangen) og sted i karbad, helt ude, lukkede lameller. TIP: Afhængig af størrelsen af ​​dine blinds, kan det være nødvendigt at folde dem over.

 • Lad blød i 15 minutter.
 • Brug af blød børste, skrubbe hver lamel til at fjerne skidt og snavs.
 • Flip blinds, og krat igen.
 • Tøm beskidt vand.
 • Tænd for bruser og skyl blinds (begge sider). TIP: En håndholdt bruser dyse er ganske praktisk for dette skridt.
 • Placer blinds på deres side (lænet mod kanten af ​​karbad) og lad vandet løbe.
 • Efter ca. 20 minutter, placeres på den modsatte side for at undgå sammenlægning af overskydende vand i sprækkerne, lad lufttørre i yderligere 20 minutter. TIP: Hvis du er kort tid, skal du bruge en hårtørrer indstillet på sit laveste temperatur for at bidrage til at fremskynde tørringen. strong> ADVARSEL: Hold ikke hårtørrer for tæt på lamellerne, eller bruge det på en høj temperatur, eller du kan beskadige lamellerne.
 • Håndklæde off resterende vand, og re-hænge.

Vedligeholdelse Rengøring

Regelmæssig vedligeholdelse vil skære ned på hyppigheden af ​​dyb rengøring.

 1. Udvid dine blinds hele vejen.
 2. Vip lamellerne op (eller ved siden, hvis de er lodret) og støv let med en klud eller støvekost.
 3. Vip lamellerne ned (eller til den modsatte side, hvis de er lodret) og støv den anden side let med en klud eller støvekost.
 4. Som et alternativ, så prøv med en blød klud handske. Hold hver lamel mellem tommel- og pegefinger; forsigtigt køre dem langs hver lamel. For at undgå skader, skal du ikke lægge for meget pres eller krympe lamellerne.
 5. En støvsuger kan også anvendes. Placer blød børste vedhæftet fil på slangen og køre meget let hen over lamellerne først i deres oppe så i deres nede. Du skal først teste et lille område af blinds for at sikre suge ikke er for stor. Nogle støvsugere kan beskadige lamellerne.
 6. For enkelte pletter på en given tremme, spray med vinduespudser, vent 1 til 2 minutter, og tørres af med en blød klud. Hvis dine blinds er klud, teste dette på et skjult område først.

En Rengøring Trick (ET)

For at spare tid og energi, så prøv med en "tricket." En tricket er et værktøj, der ligner en flerstrenget visker. Den ene type har svampe på begge sider, den ene type har skrabere på begge sider, og de rene begge sider af lamellerne uden at tage blinds ned. De er ikke perfekte, men de kan spare dig for en masse besvær og kan købes på de fleste janitorial forsyning butikker.

Nogle tæppe / polstring rengøring vil rense dine persienner for et gebyr. Selvom dyr, kan det være en mulighed, afhængigt af din situation.

Yderligere Tips

Når du er blinds er rengjorte gnide hver lamel med en tørretumbler ark. Dette vil hjælpe med at skære ned på mængden af ​​støv og snavs, der ophobes.

Det er altid bedst at bruge rengøringsmidler og vaskemidler, der er naturlige og skånsom mod miljøet. Med dagens øget bevidsthed disse produkter er nemmere at finde ..