Sådan Clean Madrasser

Sådan Clean Madrasser

Her er nogle gode øvelse for dig, især hvis du er en aldrende, aterosklerotisk svækling, hvem der bor alene med blot en splejset kat: flip din madras igen og dreje den rundt mindst en gang hvert halve år. For en særlig udfordring, gøre begge bevægelser i et flip.

Men hvad har dette at gøre med at rense madrassen? Kun det, når du vender det, kan du få en gase på hvor beskidt oversiden egentlig er. Dette gælder især, hvis du er en professionel mudder wrestler, der bruger ingen ark og ikke brusebad meget ofte.

Den bedste måde at rengøre en madras

Værktøjer:

 • Støvsuger med vedhæftede filer børste
 • Kommerciel polstring rengøring produkt, fortrinsvis citrus-baserede (valgfrit)
 • To rene svampe
 • Rene hvide absorberende klude (stofbleer er perfekte)
 • Broom
 • Hvid eddike
 • Pet oprydning produkt (valgfri; transporteres på ethvert pet levering butik)
 • Hydrogenperoxid (kun hvis der er blod pletter).

Instruktioner:

 1. Fjern støv fra madrassen overflade. Du er blevet indånde støv, skæl og husstøvmider, der ophobes i og på din madras, og det er temmelig hård, hvis du har allergi. Støvsug dem fra din madras ved hjælp af polstring vedhæftet fil på din støvsuger. (Er du allergisk? Støvsug oftere og købe madrasovertræk.)
 2. Hvis overfladen er snavset eller snavset, skal du bruge en kommerciel polstring shampoo, eller ...
 3. Bland et mildt rengøringsmiddel med vand og rør det op til at danne sæbeskum. Anvend sæbeskum kun det snavsede område med en svamp. Soak en anden svamp med varmt vand, vride det ud, og tør ned madrassen.
 4. Fjern eventuelle pletter. Lad madrassen tørre grundigt. Det kan tage en hel dag.
 5. For pletter af ukendt kilde, spray en citrus baseret rengøringsmiddel på den snavsede område og lad det stå i ca. fem minutter for at trænge ind i pletten. Ved hjælp af en ren hvid klud, skamplet området, at trykke godt ned uden at gnide i 30 sekunder. Gentag dette blotting proces, indtil området er tørt og lugt fri. Citrus baserede rengøringsmidler kan bruges på næsten enhver form for madras pletten.

Rengøring mug og skimmel fra en madras

Forme, meldug, og røg lugt er alle vanskelige at fjerne, fordi de trænger madrassen. Kombiner hjælp af citrus-baserede rengøring løsning med gentagne overbrusning madrassen med bagepulver (sørg for, at madrassen er tør først) og lade det der indtil næste ændring af plader. Dette kan skære ned på røg stank. Støvsug bagepulver ud og erstatte det med frisk produkt, før du sætter clean sheets på sengen.

Rene madras pletter forårsaget af mug eller meldug ved at tage madrassen udenfor på en solskinsdag. (Absolut undgå at gøre dette under regnskyl.) Broom fra alle synlige skimmel og meldug. Kør støvsugeren over madrassen. Lad solen til at skinne på madrassen i flere timer. Det kan være nødvendigt at gentage denne behandling, hvis formen eller meldug er på begge sider.

Rengøring urin fra en madras

Rengøring urin fra en madras er vanskeligt, hvis det er trængt dybt ind i stofmaterialer. Prøv at fange problemet, mens det er vådt. Dup op alt hvad du kan med en absorberende klud. Dribble hvid eddike på pletten at dække det og duppes det op, indtil der ikke mere af urinen kan fjernes. Dæk området med bagepulver til at neutralisere lugt og efterlader det på natten over. Om morgenen, støvsuge pulveret fra. Alternativt kan du sprøjte på det snavsede område et produkt, der anvendes til oprydning områder, hvor kæledyr har haft ulykker. Opfølgning ved at duppe og tørring.

Rengøring Blod fra en madras

Fjern blodpletter ved at sprøjte området med brintoverilte, venter et øjeblik, blotting, og gentage indtil pletten er væk.

Andre Stains

Det er umuligt helt at fjerne pletter efterladt af farvestrålende drikke blandinger. Prøv eddike eller faglige rengøringsmidler. Disse kan sløve pletten. Intet vil fjerne det.

Efter enhver pletfjerning, placere en tørretumbler ark på stedet før dække den med bundlaget at neutralisere eventuelle lugtgener og holde det lugte frisk. (Dette er imidlertid en forfærdelig idé, hvis du er allergisk over for disse ting, som mange mennesker er.)

Forlænge tiden mellem rensninger og beskytte madrassen ved hjælp af en madras pad eller dækning. Vælg et betræk, der er let at fjerne ved rengøring. Du kan overveje en cover designet til at reducere støv mide allergi, men vær forsigtig med nogen kemikalier, der kan forårsage andre allergi problemer.

Hvis farvningen er et vedvarende problem, overveje at bruge en tung, plast, vandtæt pad eller dækning. Det er støjende at sove på, men så igen, madrasser er ikke billigt at erstatte.