Sådan Clean LCD-skærme

Sådan Clean LCD-skærme


På grund af deres popularitet og værdi er det en god idé at lære at rense LCD-skærme uden at forårsage store skader på dem.

Om LCD-skærme

Liquid Crystal Display (LCD) skærme, også kaldet fladskærme, var engang den bølge af fremtiden. LCD-skærme er standard på alt fra bærbare computere og mobiltelefoner til fjernsyn, digitale kameraer og regnemaskiner. LCD-skærme er fremstillet af et lag af krystal løsning, der er indlagt mellem to ark af fleksibelt polariserende materiale.

I modsætning til gammeldags glas skærme, LCD-skærme er langt mere delikat. Der er labyrinter af kredsløb og elektriske komponenter, der er placeret inde i en LCD-skærm, som er meget følsomme over for fugt. Som sådan, er det afgørende, at flydende rengøringsmidler kommer aldrig i kontakt med de indre mekanismer i LCD-skærme, især fordi skærmen er skabt i en stor del af forskellige spændinger af elektricitet sendes til celler af flydende krystaller.

Sådan Clean LCD-skærme Korrekt

Overfladen af ​​LCD-skærme er lavet af bløde plastmaterialer, som er meget sårbare over for ridser. Hvad mere er, er de fleste store HDTV belagt med en speciel anti-glare substrat, som kan blive beskadiget, hvis du ikke lærer at rense LCD-skærme ordentligt.

De følgende tips vil hjælpe dig med at undgå at beskadige din LCD-skærme under rensningsprocessen:

Power Down

Før du begynder at rense din LCD-skærm, skal du sørge for at slukke den. Aldrig ren, mens skærmen er tændt. Snarere, slukke for strømmen til LCD-skærmen, og lad den køle af, før den rengøres. En varm overflade vil fordampe rengøring løsninger, før du har en chance for at tørre skærmen og du vil stå tilbage med store striber.

Brug bløde klude

Selv om det kan være fristende at gøre det, aldrig bruge Kleenex, papirhåndklæder, eller andre grove klude til at rengøre LCD-skærme. De førnævnte materialer kan indeholde slibemidler, der kan beskadige sarte overflader eller beskyttende overfladebelægning af LCD-skærme. Desuden kan materialer, såsom ansigtsservietter være helt støvede og vil efterlade fnug på skærmen under rengøringsprocessen. De bedste materialer til at rengøre LCD-skærme med er fnugfri microfiber håndklæder, rene bomuld klude eller engangs støv klude.

Air Method

Til daglig rengøring, brug dåse luft til at fjerne støv og snavs fra kanterne eller hjørnerne af din LCD-skærm. Dåse luft kan også anvendes som det første trin i en mere grundig rengøring proces. Du skal blot anvende luft til overfladen af ​​skærmen for at fjerne store stykker af støv, før de giver din skærm en god tørre ned.

Undgå flydende rengøringsmidler

LCD-skærme og flydende rengøringsmidler ikke blandes godt. Flydende rengøringsmidler, der er designet specielt til at rense LCD-skærme bør kun bruges med jævne mellemrum. Hvad mere er, bør du aldrig bruge en renere, der indeholder ketoner, da de kan ødelægge skærmens antirefleksbehandling. Hvis du skal bruge en flydende rengøringsmiddel på en LCD-skærm være sikker på at sprøjte det på en ren klud i stedet for at anvende det direkte til skærmen. Du vil aldrig løbe risikoen for flydende rengøringsmiddel siver under rammen af ​​skærmen. Også, hvis du ikke har råd til at købe skånsomme LCD-skærm rengøring løsning, du kan bruge fortyndet isopropylalkohol i meget små mængder til at rense din skærm.

Være blid

LCD-skærme er skrøbelige og skal rengøres med blide strøg. Tryk aldrig på skærmen med fingrene eller andre genstande, som overdreven aftørring tryk kan beskadige skærmen.

Size Matters

Størrelse betyder noget, når det kommer til at lære, hvordan man rent LCD-skærme. Mindre LCD-skærme kan typisk rengøres med en enkelt tørre. Dog bør store fladskærms-tv rengøres i sektioner. Forsøg på at rengøre hele overfladen af ​​en kæmpe hgtv skærm kan forårsage striber og udtværinger. Desuden kan det beskadige skærmens beskyttende belægning. Din bedste chance ved rengøring store LCD-skærme er at arbejde på halv eller en tredjedel af skærmen, og derefter gå videre med resten, når du er færdig med den første sektion.