Sådan Clean Filt stykker med Dekorationer

Spurgte: Hvordan rengør jeg følte? Jeg har en beaded og sequined følte juletræ nederdel, der er blevet plettet. Min oldemor gjorde det til min mor i hånden. Jeg kan ikke lade det forblive snavset eller lad det blive beskadiget. Hjælp. Jeg har en GE Profile skive med en hånd vask, men jeg er bange for at gøre det. Min tante ødelagt hendes nederdel i en almindelig vaskemaskine.

Hvis du har en følt brik, der er blevet forskønnet med pailletter, bånd, blonder, applikationer eller andre dekorative accenter, bør ekstra forsigtighed skal træffes, når rengøring. Heldigvis, uanset om du har at gøre med grundlæggende snavs og støv eller olieholdige pletter, vil disse enkle metoder opfriske dit stof på ingen tid. Som med enhver rengøring projekt, skal du sørge for du stedet teste en skjult sted for farveægthed, før du begynder.

Du skal bruge:

 • Ren, hvid klud
 • Mildt vaskemiddel (ex: Dawn)
 • Baby pulver (for stædig, oliebaserede pletter)
 • Tandbørste
 • Vand

Trin til Rens Udsmykket Piece:

 1. Før rengøring undersøge stykke for eventuelle svage områder, hvor syning eller dekorationer kan komme løs. Reparere efter behov.
 2. Fugt områder, der skal rengøres med vand. Medmindre du er sikker på filten er farveægte og vil ikke bløder, er det bedst at starte med vand, der er cool at kold i temperaturen. Hvis du bruger varmt vand, spot teste det først.
 3. Anvend vaskemiddel til tandbørste og forsigtigt "krat" de snavsede områder med korte penselstrøg eller små cirkulære bevægelser.
 4. Fugt den ren klud og blot. Gentag indtil detergent er blevet fjernet.
 5. Gentag indtil pletten er væk.
 6. Lad det lufttørre.
 7. Hvis en plet tilbage, kan det være oliebaseret. Ryst baby pulver over de resterende pletter og lad det sidde i flere minutter før børstning væk. Hvis baby pulver får "beskidte", mens du sidder på filt, gentag processen indtil pulveret forbliver ren.

Yderligere Tips og råd

 • Undgå iblødsætning følte. Som det tørrer, kan mættede områder bliver misdannede og grimme. Ligeledes kun fugtes områder, der skal renses, om muligt.
 • Vær ekstra forsigtig med varmt vand. Det er mere tilbøjelige til at forårsage farver til at køre, både på din filt og de dekorative accenter.
 • Hvis du har problemer med at få sæben ud, skal du bruge en spray flaske (fås hos de fleste discount eller dollar butikker), og sprøjte stoffet med rent vand ved hjælp af jet indstilling. Dette vil skyde skarpe strømme af vand gennem stoffet for at fjerne sæbe. Umiddelbart skamplet væk så meget af fugten, som du kan. Æglæggende stykke oven på et håndklæde vil bidrage til at absorbere vandet går gennem stoffet.
 • For at fjerne overskydende baby pulver, som du ikke kan børste ud, skal du gentage trin 1-5.
 • Hvis filt er støvet, er det en god ide at fjerne så meget af støvet som muligt, før du får det vådt. Hvis du ikke gør det, kan det blive til muck. Brug en blød børste eller bruge vakuumslange vedhæftede fil. For at beskytte dine dekorationer, dække enden af ​​slangen med gamle strømpebukser til at fungere som et filter. Dette vil også bidrage til at fjerne baby pulver.
 • I tvivlstilfælde, tørre eller dup enhver indretning med en ren hvid klud eller en svamp, der er fugtet med rent, koldt vand.
 • Lad filt og eventuelle dekorationer til luft tørre helt før opbevaring.