Sådan Clean din hunds øjne

Sådan Clean din hunds øjne

Uanset om din hund har store, brune øjne eller bittesmå blå dem, er det vigtigt at holde dem rene. Det er en opgave, som skal udføres omhyggeligt selv, da hans øjne er lige så følsom som dit, og han skal være i stand til at se at se ud for dig.

Er det Snavs eller en infektion?

Hvis du er særlig bekymret over rengøring din hunds øjne, er der sikkert en god mængde af udledning i eller omkring dem. Det første, du skal gøre, er at sikre, at denne "gunk" inde i dem ikke er forårsaget af et medicinsk problem. Selv om det er rigtigt, at mange hunde simpelthen overdreven udledning øje, kan det også være et tegn på noget mere alvorligt.

Et par afslørende tegn på, at din hund har en øjeninfektion eller andre alvorlige lidelser er, hvis øjne visning:

  • Rødme
  • Skydække
  • Inflammation

Hvis nogen af ​​disse symptomer er til stede, eller du bemærker nogen blødning i øjet, se din dyrlæge så hurtigt som muligt - og ikke forsøge at rense din hunds øjne selv indtil dyrlægen giver dig en ordentlig behandling plan.

Rengøring Tear Pletter på Light Fur

Hvis din hunds pels er hvid eller meget lys blond, kan han være modtagelige for rive pletter, der opstår, når en ophobning af vand fra øjnene misfarves pelsen under dem til en brun eller rød nuance. Det er almindeligt i mange legetøjs racer, herunder pudler, cocker spaniels og shih tzus.

Disse racer er modtagelige for overdreven øje-vanding på grund af det faktum, at deres grove hår ofte irriterer øjnene. Det er vigtigt at fjerne disse pletter så hurtigt som muligt, fordi de kan være en grobund for bakterier, hvis de forbliver fugtig for længe.

For at fjerne rive pletter, kan du bruge en blanding af lige dele majsstivelse og peroxid. Bland dem sammen til et fint pulver og anvende løsningen på din hunds pels. (Sørg for, at denne løsning ikke komme i kontakt med din hunds øjne! Du ønsker ikke at irritere dem yderligere.) Hvis du ikke er trygge ved at bruge peroxid på din hunds ansigt, kan du prøve en blanding af borsyre pulver og majsstivelse i stedet , men vær omhyggelig med at undgå øjnene med denne blanding så godt. Lad blandingen tørre i mindst et par timer og derefter skylle det grundigt med lunkent vand.

Når du har fjernet din hunds tåre pletter, bør du fokusere på forebyggelse. Der er mange produkter til rådighed, som du kan føje til dit kæledyrs mad for at forhindre dannelsen af ​​tåre pletter i fremtiden. Du kan kontakte din dyrlæge for at få oplysninger om produkter der er specifikke for din hunds behov.

Muck Removal

Hvis din hund ikke har tåre pletter, bare køre af møllen muck i hans øjne, bør du være i stand til at rense dem ved forsigtigt at tørre kanten af ​​øjet med en ren klud. Husk at tørre omkring øjet, aldrig direkte på øjets overflade. Du kan også købe øjet klude lavet specielt til hunde, men disse er normalt ikke nødvendigt.

Men hvis der er snavs eller skidt direkte i din hunds øjne og ikke kun i hjørnerne, skal du skylle det ud med en øjenskyllestation. Må ikke gå op til badeværelset og Grib Visine; skal du overveje din hunds sikkerhed og komfort ved at købe en øjenskyllestation bare for ham. Canine-venlige løsninger, såsom EyeClens er tilgængelige på de fleste helst pet levering butik. De kan også findes på din dyrlæge kontor.

Hvis du vil bruge øjenskyller, satte flasken tæt, men ikke i, din hunds øjne og klem flasken forsigtigt. Sørg for, at flasken er vinklet nedad, således at tyngdekraften vil hjælpe dig med at skylle ud resterne. Giv din hund en godbid bagefter, da det kan være ganske stressende for ham.

Hold din hundens øjne Clean

Hvis dit kæledyr har tåre pletter, vil han kræve løbende behandling. Men hvis du bare har brug for at holde din hunds øjne fri fra gunk, er der flere måder at reducere risikoen for øjenirritation:

  • Hold dit kæledyr væk, når du slå græs, afstøvning eller laver andre aktiviteter, der forårsager en stor mængde af snavs eller partikler i luften.
  • Lad ikke din hund hænge hovedet ud af bilruden. Sure det ligner sjov, men vinden kan bære genstande, der kan forårsage alvorlig infektion eller skade.
  • Fastgør alle husholdningskemikalier, hvor din hund vil ikke blive udsat for dem, f.eks på en høj hylde eller i et skab, og holde din hund udenfor, når du bruger giftige rengøringsmidler, såsom blegemiddel og ammoniak.
  • Trim din hunds pels, hvis det bliver ind i hans øjne regelmæssigt. Hvis du ikke føler sig trygge gøre dette, søge bistand fra en professionel groomer.

Eye-rengøring er en forholdsvis enkel proces, og der er ingen fast tidsplan for, hvor ofte det skal preformed. Bare holde øje med dit kæledyr, og hans opførsel og sidde ham ned for øje-rengøring på en efter behov grundlag.