Sådan Clean Aluminum

Sådan Clean Aluminum


Den enkle proces for hvordan man kan rense aluminium kan hjælpe dig med at gøre dit hjem skinne. Aluminium er et af de mest rigelige metaller på jorden og den, der anvendes til at gøre de fleste af husholdningsartikler såsom gryder, pander og tabeller. Hvordan at rengøre aluminium er derfor et spørgsmål, som næsten alle vil behøver besvaret på et tidspunkt.

Sammensætning af Aluminum

Aluminium er et meget blødt og let metal, der modstår korrosion. For at gøre det stærkere, er det normalt anodiseret eller blandet med andre metaller, såsom magnesium eller kobber. Anodisering er en kemisk proces, hvor det øverste lag af et metal, behandles for at gøre det tykkere, hvilket også gør det stærkere. Selvom naturligt anti-ætsende, aluminium reagerer oxygen eksponering ved at udvikle en belægning på overfladen. Rengøring aluminium vil fjerne denne belægning at genoprette metal glans.

Sådan Clean Aluminum

Det første skridt i rengøring af aluminium er at befri det element af støv og snavs ved vask eller tørre den ned. Du kan bruge en fin kvalitet ståluld eller pad til at skrubbe væk mad eller andet snavs fast på objektets overflade. Stuck fødevarer eller andre genstande kan gnide mod og ridse aluminiumsoverfladen under rengøring. Må ikke krat kraftigt, eller bruge skuresvamp, som du kan ridse varen.

Dernæst afgøre, om aluminium er ufærdige. En aluminium objekt dækket lak, maling eller anden belægning skal renses i overensstemmelse med kravene i overtrækket snarere end metal.

For at rengøre den vare får brug for en syre-baseret løsning. Syrer fjerne den oxiderede coating, der naturligt udvikler sig på aluminiumoverflader. Mens du kan bruge syrer såsom blegemiddel eller flussyre, de har mange negative bivirkninger, og ikke gøre et bedre stykke arbejde end de syrer, der findes i dit hjem. De naturlige syrer, der findes i tomater, citroner eller endda æbler ren aluminium lige så godt som stærke kemikalier, uden toksicitet.

Rengøring gryder og pander

Det betyder, at du kan rense aluminium gryder og pander blot ved madlavning noget surt i dem. Så gå videre, gør at citron kylling eller spaghetti sauce! For særligt vanskelige pletter kan dog være nødvendigt at bruge mere syre, end hvad der er fundet i en fælles opskrift. I denne situation, en fordobling eller endda tredobling af mængden af ​​syre vil gøre arbejdet, men sandsynligvis ikke vil gøre for en velsmagende måltid.

Alternativt kan du bruge en hjemmelavet rengøring løsning til at rense dine gryder og pander. Tilføj to spiseskefulde hvid eddike eller citronsaft til en liter vand. Bring vandet i kog og lad det koge i 15 minutter. Det kan være nødvendigt at gentage denne proces flere gange for at fjerne al snavs. Denne metode vil rense ikke blot potten men noget du lægger i puljen, hvilket gør det en nem måde at rengøre små aluminium objekter.

Rengøring aluminiumoverflader

Sure løsninger er også anvendelige til rengøring af aluminium overflader, såsom komfur toppe eller tabeller. Gennemvæd en klud i saften af ​​en citron og gnid overfladen med hurtige, cirkulære bevægelser. Det kan være nødvendigt at gentage denne proces eller bruge saft fra en ekstra citron for mere genstridige pletter. For vanskelige pletter kan du tilføje lidt salt til blandingen eller slice en citron i halve, drys den med salt og gnid citron halvdel direkte på aluminium. Den ekstra slid i saltet hjælper med at bryde op hærdede pletter eller snavs, mens syre fra citron vil bidrage til at genoprette den aluminiums skinne. Limes kan erstatte citroner.

Beskyttelse dine Aluminum Varer

Fordi aluminium reagerer naturligt til ilt eksponering, kan du give dine ikke-madlavning aluminium poster en beskyttende belægning for at hindre udviklingen af ​​en oxid coating. For at gøre dette, anvende et tyndt lag olivenolie eller citronolie til elementets overflade med en blød klud. Olien vil fungere som en barriere.

Rengøring af aluminium elementer kan være næsten ubesværet. Ved at bruge dagligvarer, kan du gøre dine aluminium gryder, pander og andre elementer skinne som de gjorde, da de var helt nye. Det forhold, at rengøring af aluminium, og gryder og pander i særdeleshed, kræver meget lidt knofedt betyder, at du stadig vil have energi til at tilberede din lækre spaghetti eller æblemos.