Sådan bruges sociale netværk at finde et job

Sådan bruges sociale netværk at finde et job


At lære at bruge sociale netværk til at finde et job er mere end blot at udtrykke dine evner på LinkedIn og derefter sende et par networking anmodninger. Ikke alene kan du gøre LinkedIn mere effektive for din jobsøgning, er der andre sociale netværkssider, du kan bruge, når du har brug for at finde et job. Her er nøglen: netværk hvor som helst du kan, når du forfølger et job online.

Sådan bruges sociale netværk at finde et job

Spring mailing dit cv og dække brev. Spar på porto, blive bemærket hurtigere, og sætte dig selv i en konkurrencesituation ved at bruge sociale netværk til at finde et job.

LinkedIn

Må ikke bare sætte en LinkedIn profil og overlade det alene, vil tænkende job komme til dig. Du bliver nødt til at finde kolleger, anmode introduktioner fra dem, så du kan møde deres kontakter og bede om anbefalinger. Anbefalinger på LinkedIn er ligesom Begejstring for produkter eller tjenester på andre hjemmesider-dine kolleger vise, at du er værdifuld for dit område, og lade andre vide, hvad dine stærke sider er.

Forfatter Guy Kawasaki omfatter yderligere tips om sin blog, hvordan man kan ændre verden. Opsøge folk i dit område med baggrunde, der ligner din egen og opdage, hvor de arbejder, og hvor de går, når de forlader bestemte virksomheder. Hvis deres virksomhed ser tiltalende, nå ud for at se, om der er ledige stillinger. Hvis virksomheden har positioner til rådighed, kan du foretage en jobsøgning og finde en vej til den ansættende leder eller HR-afdeling. Ved at skabe forbindelse, der vil føre dig til den virksomhed eller job, du ønsker, kan du også hente et par tips fra nuværende medarbejdere, som vil hjælpe dig med at få jobbet. Plus, får du en insider perspektiv af, hvad virksomheden er på udkig efter i sine nye medarbejdere. Når du foretager dine forbindelser, skal du sørge for, at du viser interesse i dem, du møder på vejen; ingen ønsker at føle sig udelukkende som et middel til ophør. Som Guy Kawasaki påpeger i sin blog, hvis du kan opbygge dit netværk, før du har brug for det og at kende flere mennesker i dit område, som du kan hjælpe også, at finde et job vil være meget nemmere, når det er nødvendigt.

Twitter

Meget gerne LinkedIn, hvis du kan oprette en Twitter-netværk med en liste over tilhængere inden for dit område af ekspertise, finde et job, kan ikke være så svært. Hvis du vil oprette en sådan følgende, begynder ved at følge andre i dit område eller det område, du arbejder hen imod. Tal med dem ved hjælp af symbolet @ efterfulgt af deres Twitter navn. Nogle af dem vil følge dig tilbage, andre vil ikke. Tweet nyttige tips til at vise din ekspertise og tweet ofte at inspirere andre til at følge dig.

Du kan kontakte personalekonsulenter, andre i dit område, og mere uden forudgående introduktioner nødvendige. Du vil ikke være i stand til budskab dem direkte eller privat, medmindre de følger dig også, selv om.

Du kan søge efter de virksomheder, du er interesseret i at arbejde med og finde medarbejdere i disse selskaber. Vær ikke bange for at schmooze lidt før du går i med job information anmodning eller bede dem om at videregive dit CV sammen med den ansættende leder.

Husk, hvis du bruger Twitter som et job at finde værktøj, så sørg for din profil er professionel og repræsentativ for dine færdigheder. Også være forsigtig, når du sender ud personlige meddelelser. Enhver, der følger, vil du være i stand til at se alle dine tweets.

YouTube

Hvem vidste YouTube bliver en populær måde at finde et job? Mashable.com giver tips til brug af video genoptages og mere. YouTube jobsøgning er især nyttigt for dem, der føler sig mere komfortable med offentlige taler end med at skrive. Søg efter online konkurrencer, der vil få dit navn derude, post videosvar til andres videoer, eller skabe en "video CV", der forklarer dine legitimationsoplysninger og viser din personlighed. Der er også den "post og håber" indstilling som forklaret i artiklen, som kunne arbejde (det arbejdede for Justin Bieber), men det er en mindre pålidelig måde at finde et job. Jo mere kreativ du er med dine videoer, jo bedre, men sørg for at de er professionelle og engagerende.

Din søgning

Mens en vidtrækkende sociale netværk kan være nyttigt, når du er aktivt søger efter et job, starter ud ved at indsnævre de virksomheder, du gerne vil arbejde for. Dette vil gøre din første søgning nemmere at administrere. Sørg også for, at du altid forblive professionel. Det betyder ikke, at man aldrig kan tweet om noget, der skete i løbet af din dag, men sørg for emnerne er passende for et publikum af potentielle arbejdsgivere.