Sådan bruges Lawn Gødning

Sådan bruges Lawn Gødning


Anvendelse græsplæne gødning er en vigtig plænepleje akkord. Korrekt befrugtede græsplæner er sundere, udkonkurrere ukrudt bedre, og komme sig stress lettere end ubefrugtede græsplæner. Der er mange meninger om, hvad der er den bedste gødning til din græsplæne. Uanset hvad du vælger, vil det hjælpe til at forstå det grundlæggende i plænen gødning.

Hvornår skal Gød

Anvendelse græsplæne gødning en gang eller to gange om året er tilstrækkelig. Gødning er mest nyttigt ved begyndelsen af ​​en græsplæne aktive vækstperiode. Grass skal være grøn og voksende, når du befrugte.

  • For cool-sæson græsser, forår og efterår er spidsbelastning voksende tider. Feed din græs i efteråret: det vil lagre op mad i løbet af vinteren og får en god start i foråret.
  • Sommeren er den maksimale vækstperiode for varm-sæson græsser, der typisk vokser i syd. Gød i slutningen af ​​foråret eller først på sommeren. Du kan befrugte igen i slutningen af ​​sommeren, men ikke vente indtil efteråret.

Aldrig befrugte under tørke. Græsplæner naturligt gå i dvale under tørke og har ikke brug for gødning, fordi de ikke er aktivt voksende.

Hvor meget at gøde

Hvor meget gødning dit græs behov afhænger af græs og dens vækstbetingelser. Grass vokser i rige jord har brug for mindre gødning end græs vokser i fattige, sandede jord. Når du starter en ny græsplæne, tager sig tid til ordentligt forberede jorden; det vil spare dig problemer i det lange løb. Hvis du har at gøre med en gammel græsplæne på dårlig jord, det hjælper til at berige din jord med kompost. En eller to gange om året, sprede en tomme af kompost på din græsplæne og forsigtigt rive det i.

Du kan mindske behovet for at befrugte ved at lade afklippet græs på plænen, når du klipper. Græsafklip kan levere op til 25 procent af nitrogen græsset behov i løbet af sæsonen.

Lawn Gødning

Sådan bruges Lawn Gødning

De grundlæggende elementer i græsplæne gødning er kvælstof (N), fosfor (P) og kalium (K). Kvælstof fremmer vækst og holder din græsgrøn. Phosphor og kalium er behov for mindre mængder. Kalium fremmer sund rodvækst og er vigtigst for nye græsplæner. Kalium øger også din græsplæne modstandskraft over for sygdomme, tørke, trafik, og koldt vejr. Gødning etiketter identificere mængden af ​​hvert næringsstof de indeholder med et trecifret analyse-NPK. For eksempel er en gødning med en analyse af 27-7-14 har 27 procent nitrogen, 7 procent fosfor og 14 procent kalium-eller et forhold på 3: 1: 2.

Nogle kunstgødning græsplæne indeholder hurtig frigivelse kvælstofforbindelser såsom urinstof eller ammoniumsulfat. Dette hurtigt opløselige kvælstof forårsager græsplæne til grøn op hurtigt, men udvaskes af jorden inden for et par uger, at forlade dit græs sulten efter mere.

Langsom frigivelse gødning er mere passende for dosering én gang eller to gange om året applikationer. De er formuleret til at fodre græs over tid med langsomme, ensartede leverancer af næringsstoffer. Syntetiske langsom frigivelse gødning indeholder generelt svovl- eller polymerovertrukne urinstoffer. Der er også mange langsom frigivelse organisk gødning til rådighed. Organisk gødning holde din græsplæne vokser i et sundt tempo uden at skade miljøet eller gavnlige organismer i jorden ligesom regnorme. En god organisk græsplæne gødning har et forhold på ca. 3: 1: 2.

Er din Lawn Behov Fosfor?

I nogle områder af landet, de fleste jorde indeholder allerede alle de fosfor en etableret græsplæne behov. Hvis du anvender mere fosfor, det løber ud, hvilket vandveje til at blive grøn af overskydende algevækst. De, der bor i nærheden af ​​søer og vandløb skal være særlig forsigtig med at bruge gødning med fosfor. Check med de lokale havecentre eller forlængerledninger kontorer til at se om der er fosfor restriktioner, hvor du bor.

Sådan ansøger Gødning

Sådan bruges Lawn Gødning

Påfør gødning tørre græs og vand det bagefter. Du kan anvende den med en spreder, som du også bruger til at sprede græsfrø. Det er vigtigt altid følge etiketten retninger, når de anvender nogen form for gødning. Du behøver ikke at være helt så forsigtig med, hvor meget organisk gødning du anvender, fordi over-ansøgning udgør ringe risiko. På den anden side, er det vigtigt ikke at over-anvende kunstgødning. For meget kan brænde din græsplæne.

Relaterede emner

  • Lawn Irrigation
  • Plæneklippere
  • Lawn Irrigation
  • Lawn Sprinkler
  • Økologisk Lawn Care

.