Sådan bruges kommaer

Fra din første år af folkeskolen, har du lært at bruge kommaer, ikke? Jeg er sikker på din første klasse lærer dækkede det hele, og den dag i dag, du aldrig finde dig selv spørgsmålstegn ved, om din nuværende sætning har brug for ét eller ej. Eller måske ikke. Mere end sandsynligt, du ofte finde dig selv stirre på din nuværende sammensætning, spørger om at indsætte den lillebitte tegnsætningstegn. Det forbløffer de bedste af os! Denne hurtige og nemme reference guide vil minde dig om det grundlæggende i komma brug og vil få dig til at føle meget mere sikker på dine tekniske skrivefærdigheder.

  1. Brug et komma til at adskille en liste over emner. Hvis du herunder en liste i din sætning, der er mere end 2 varer længe, ​​skal du bruge et komma mellem hvert ord. For eksempel kan du skrive: "Til morgenmad havde jeg skinke, æg, toast og bacon". Listen over fødevarer er adskilt af kommaer. Vær opmærksom dog, at et komma ikke er nødvendig, før det sidste element i listen, fordi du har fået ordet og der. Dybest set, de tjener det samme formål. Du behøver ikke både og og lyde helt naturligt.
  2. Brug et komma til at adskille to adjektiver. Når du beskriver noget, skal du placere et komma mellem beskrivende ord. (Tænk på det som en liste over beskrivende ord, der har brug kommaer mellem dem.) For eksempel kan du skrive: "Hans nye bil var rød, skinnende, hurtig og dyrt". Hver beskrivende ord havde et komma bortset fra mindst én. (Yup, du fik det. Den og er der så du ikke behøver kommaet. Nu er du fange på!)
  3. Brug et komma, når du fat nogen direkte efter brug af en pronomen (ved navn eller titel.) Hvis du specifikt nævner en persons navn eller deres formelle titel efter allerede taget dem som â € ~you "eller â € ~ Them 'mv det er nødvendigt at placere et komma før og efter navn eller titel. For eksempel kan du skrive: "Vil du, Anne, gifte mig?" eller "Har du noget imod, Jim, hvis vi stoppe på købmand først?". Bemærk, at kommaer handle for at adskille navnet fra resten af ​​sætningen. Sætningen ville give mening på egen hånd uden den formelle navn eller stilling, og derfor er det nødvendigt at adskille dette ord fra resten af ​​sætningen.
  4. Brug kommaer når afbryde strømmen af din sætning. Hvis du indsætter noget at kaste strømmen af din sætning, brug et komma. For eksempel kan du skrive: "Jeg troede, da jeg var børstning min tænder, for at vi kunne gå ud til middag i aften." En sætning midt i en sætning skal være omgivet af kommaer.
  5. Brug et komma, når du skriver datoen. Du skal bruge et komma til at adskille dag i måneden, den måned, og år. For eksempel kan du skrive: "December 25, 2003, var vores jubilæum". Men der er en undtagelse fra denne regel. Hvis året er udeladt af den dato, er der ikke behov kommaer. For eksempel "Januar 22 er min fødselsdag" er ikke en fuld dato og kræver derfor ikke et komma.
  6. Brug et komma til at adskille byer, stater / provinser og lande. Når du henviser til et sted, du har brug for at adskille de enkelte dele af betegnelse. For eksempel kan du skrive: "Jeg blev født i Nevada, Las Vegas, i 1978". Bemærk at der er også et komma efter staten. Alle stednavne kræver et komma, når du liste mere end én af dem.
  7. Brug et komma efter sætninger (halvdelen af en sætning), som er mere end 3 ord. En sætning kan ikke stå alene som en sætning. Det bare ikke giver mening. Men sætninger er ofte brugt som en del af en længere straf, og de har derfor brug for at blive adskilt fra den del af sætningen, der ville give mening på egen hånd. For eksempel kan du skrive: "Hvis jeg troede, du var sjovt, ville jeg have leet af denne joke." Bemærk, hvordan den første del af denne sætning er en sætning, og giver ikke mening i sig selv, så det er adskilt fra resten af ​​sætningen.
  8. Brug et komma før et tilbud. Hvis du nogensinde kommer til at direkte citere nogen, skal du placere et komma før hans ord begynder. For eksempel kan du skrive:?. "John lo, da han sagde:» Du er iført det til partiet "Et komma er den sidste ting, du skal se, før anførselstegn begynde.

Der er et par andre situationer, hvor du vil være nødvendigt at bruge et komma i din skriftligt. Men hvis du følger disse grundlæggende tips ovenfor, vil du have tillid til at vide, at du har anvendt alle de rigtige komma regler. Nu er du godt på vej til at blive en succesfuld forfatter.