Sådan bruges GPS

Global Positioning System eller GPS er en ny teknologi bliver udnyttet af en masse slutbrugere i disse dage for deres navigation behov. Dybest set, hvad GPS gør, er positionen en modtagende enhed på et forudbestemt kort for at identificere dens placering. Det udnytter omkring 24 til 32 satellitter svæver rundt om jorden i at give dig forskellige geografiske oplysninger.

I årenes løb har GPS fundet vej til forbrugerelektronik, der hjælper den normale borger finde sin vej rundt. Mest bemærkelsesværdigt har GPS hjulpet bilister navigere gennem vanskelige veje og finde skjulte og alternative omveje, der hjælpe med at skære rejsetiden. GPS er også tilgængelig på mobiltelefoner og computere via den nye tjeneste kaldet Google Earth. Men for at vide mere om, hvordan du udnytter dette system, så læs videre.

  1. Kend dit grej. Bruger du en håndholdt GPS-enhed? Eller en, der er egnet til en bil? Det er vigtigt at vide, hvilken slags du bruger, og hvilke muligheder kommer med det, fordi nogle enheder kan være temmelig forskellig fra andre enheder. Det er vigtigt, at du ved, hvad din enhed er i stand til det, at det ville være lettere for dig at bruge den.
  2. Input din destination. For at komme fra et sted til et andet, skal du blot indtaste en destination og GPS vil automatisk beregne den mest effektive rute til at tage. Det er det vidunderlige i GPS, når de anvendes i kørsel, fordi du ikke behøver at bede om retninger længere. Du skal blot følge kortet på din GPS-enhed, og du vil være godt på vej til din destination.
  3. Følg anvisningerne, men glem ikke at se på, hvad der er foran dig. Nogle GPS-enheder til biler har voice funktioner, som periodisk fremsige hvilke retninger du bør tage. Men GPS er, stadig i sin udviklingslandene faser, og plads til fejltagelser er stadig en stor en. Når din GPS fortæller dig at tage en venstre, skal du sørge for, at der er en vej, som du kan slå til-ikke blindt følge anvisningerne på din GPS-enhed.
  4. Find alternative ruter. Dette er en af ​​de store fordele ved at have en GPS-enhed-da du får et fugleperspektiv af den vej, du tager, er det let for systemet at finde en alternativ rute for dig.
  5. Mark relevante punkter, hvis nødvendigt. Nogle GPS-enheder giver dig mulighed for at markere relevante punkter til senere brug. Fundet en nyttig gas station på vejen? Mærke det på kortet, så du ville huske at besøge den igen, næste gang.
  6. Find vej hjem. Med GPS, får ingen tabt længere. Enheden automatisk logger den rute, du lige har taget, næsten efterlader et brødkrumme spor, så du let kan finde vej hjem, meget gerne historien om Hans og Grete.

At have en GPS-enhed handy kan ikke kun give dig retninger. Nogle mere avancerede enheder giver andre oplysninger, såsom trafik opdateringer eller vejrforhold i et bestemt sted. GPS har definitivt ændret den måde, vi ser verden, og dens opfattelse blot holder får bedre.