Sådan bruges engelsk tegnsætning korrekt

Så du ønsker at forbedre dine skrivefærdigheder, er du? Er du finde ud af, at alle disse tegnsætning lektioner fra din klasse lærere var ikke så grundig som du engang troede? Selv hvis du har fået det grundlæggende i engelsk tegnsætning under bæltet, er det altid en god ide at børste op på dine engelske tegnsætning færdigheder. Især hvis du forsøger at imponere en potentiel chef med en stjernespækket CV, skal du sikre dig, at du bruger engelsk tegnsætning korrekt. Følg disse 5 pejlemærker for at bruge korrekt engelsk tegnsætning.

  1. Perioder. Brug en periode i slutningen af en sætning, der ikke er et spørgsmål eller en spændende punkt. Hver gang du har brugt en kort form af et ord eller en forkortelse, skal du også bruge en periode, hvor du har skåret ordet kort (for eksempel, i stedet for "et cetera", ville du skrive "osv" ). I dette tilfælde, skal du vide, at det er okay at have den periode der og i slutningen af sætningen, da de bliver brugt af forskellige årsager.
  2. Kommaer. Dette er måske den mest forvirrende tegnsætningstegn på engelsk. Det er meget alsidig, næsten for meget så. Du kan bruge et komma til at adskille en liste med ord, for at adskille to sætninger i samme sætning, eller endda til at adskille dele af en dato (for eksempel, ville du skrive Torsdag 25 December th, 2008). Du har brug for et komma, når du bruger mere end én adjektiv til at beskrive noget (som en stor, fed, dyre pant). Og du også nødt til at bruge et komma, hvis du indsætter noget i en sætning, der bryder op den naturlige strøm af det (jeg tænkte, da jeg sad her, at jeg bør nævne dette en så godt). Bemærk, at den sektion i komma bryder strømmen af ​​en ellers normal sætning, så det skal være adskilt med komma. Du bliver også nødt til at bruge et komma, når du skriver den korrekte adresse på et sted såsom Toronto, Ontario, Canada. Hvert sted er efterfulgt af et komma. Og hvis du kan håndtere en mere, skal du bruge et komma før du citere noget (for eksempel sagde hun, "Jeg nød virkelig at møde dig"). Tro det eller ej, dette er ikke en udtømmende liste, men det dækker de fleste af de vigtigste anvendelser for et komma.
  3. Udråbstegn. Brug et udråbstegn at afslutte en sætning, der er spændende. Hvis nogen er råben, bruge et udråbstegn i slutningen af ​​deres ord. Eller, hvis du har inkluderet lydeffekter, der er højt eller dramatisk, bruge et udråbstegn (BAM! Pow! Smack!) Fik det?
  4. Spørgsmålstegn. Okay, det er en no-brainer, men kun i tilfælde, lad os gennemgå. Brug et spørgsmålstegn i slutningen af ​​en sætning, der stiller et spørgsmål. Bevæger sig på ....
  5. Anførselstegn. Hvis nogen taler, er du nødt til at adskille deres ord med anførselstegn. Eller, hvis du har lånt ord, som en anden har skrevet, er du nødt til at adskille deres ord fra din egen med anførselstegn.
  6. Apostroffer. Apostroffer har to anvendelser i korrekt engelsk tegnsætning. Brug en apostrof, når du bruger sammentrækninger (ikke, kunne ikke, er ikke). I dette tilfælde apostrof erstatter de manglende bogstaver - "ikke" mister o og o erstattes med en apostrof at ligne "ikke". Desuden er en apostrof bruges, når vi taler om en persons ejendele, eller ting, der hører til dem. For eksempel, at er Julemandens kane, og Rudolph næse. Forlader den apostrof her ville blot gøre ordene ser flertal, og det er ikke korrekt brug af engelsk tegnsætning her.
  7. Kolon. Brug et kolon før du indsætter en liste over ord eller sætninger efter en ellers hel sætning. (Jeg er en stor forfatter af fire grunde:. Min passion, engagement, uddannelse og kvalifikationer) Du skal også bruge et kolon, når du forbinder to nært beslægtede sætninger, eller hvis du ønsker at adskille en virkelig vigtigt ord eller en sætning fra resten af ​​en sætning (fx Hun gjorde min livret: spaghetti). Og du har også brug et kolon, når du indfører en lang citat (i stedet for at bruge anførselstegn), eller når du begynder et brev (som Dear Santa: Tak for legetøj).
  8. Semikolon. Brug et semikolon ved separation uafhængige klausuler (mindre sætninger, der giver mening på egen hånd i en del af en større sætning). Brug et semikolon, hvis før ordet dog eller derfor, hvis den falder midt i en sætning. Du skal også bruge et semikolon, hvis du har en lang og kompliceret liste (i stedet for at bruge et komma).

Det kan virke overvældende, men det er faktisk kun begyndelsen til at bruge engelsk tegnsætning korrekt. Denne liste vil få dig mere end på vej til at bruge korrekt engelsk tegnsætning. Og med lidt øvelse og dobbeltkontrol, vil dine skrivefærdigheder helt sikkert forbedre.