Sådan bruges en Sod Cutter

Sådan bruges en Sod Cutter


Hvis du ønsker at rydde græs til haven plads og landskabspleje, du vil få brug for en spadestik kutter til at gøre arbejdet. Udforsk forskellige typer spadestik kuttere og hvordan du bruger dem.

Hvad er en Sod Cutter?

Der findes forskellige typer af SOD kuttere, men de har alle væsentlige klippe græs ved rødderne, så du kan fjerne hele sektioner af græstørv og udsætte den bare jord nedenunder. Den type cutter du vælger at bruge, afhænger af det job, du ønsker at opnå. Dine muligheder spænder fra meget grundlæggende værktøjer til motoriserede kuttere.

Sådan bruges forskellige Cutters

Square Edge Sod Cutter

Dette er den mest basale form for sod cutter rådighed. Det ser meget gerne en almindelig skovl, bortset fra at det har en kortere håndtag og kvadreret kant i stedet for en afrundet kant på enden. Det kan bruges til manuelt at kant din græsplæne, men du kan også bruge den til at fjerne små dele af græstørv en ad gangen. Det tager nogle muskler til at bruge det, men det er fint, hvis du kun har brug for at fjerne små pletter, og du er i stand til at tage din tid at fuldføre jobbet.

For at bruge denne type fræser som kantskærer:

Sådan bruges en Sod Cutter

 1. Brug din støvle til at køre kantskæreren lige ned i spadestik hvor kanten af ​​dit græs opfylder fortovet.
 2. Fortsætte med at arbejde langs kanten til at skære igennem den uønskede spadestik.
 3. Brug kniven som en skovl til at løfte de dele af græstørv, du ønsker at fjerne og bortskaffe dem som du ønsker det.

For at fjerne flade områder SOD:

 1. Plan om at arbejde i små sektioner, og markere hele området af sod, du ønsker at skære væk.
 2. Brug din boot at kile kniven ind i sod i en vinkel.
 3. Lyt til høre udskæring lyd, som du skærer gennem græsrødderne.
 4. Klip små bidder af græstørv, og løfte dem væk med kniven.
 5. Fortsætte med at arbejde på denne måde, indtil du har fjernet alle spadestik.

Kick Sod Cutter

Et spark sod cutter har to lange håndtag forankret med en tværstang. Der er en rulle og en flad på jordoverfladen, og du kan justere niveauet af bladet til en, der fungerer bedst med dit projekt. Du bruger kniven ved at sparke tværstangen at flytte det sammen som du skærer. Du kan bruge denne type af fræser til fjernelse af lange, smalle strimler af græstørv, du kan rulle op og fjern.

For at bruge denne type fræser:

 1. Afmærk det område, hvor du ønsker at fjerne al spadestik.
 2. Fra den yderste kant af området, giver kniven et spark med din boot at gøre den første snit ind i sod.
 3. Fortsæt sparke og skæring, indtil du når til slutningen af ​​rækken.
 4. Hæv håndtagene på skæret at udskille den ende af strimlen fra resten af ​​græsset og rulle op hele strimmel sod til fjernelse.

Motoriseret Sod Cutter

Hvis du planlægger at fjerne en stor del af sod, en motoriseret spadestik kutter er den bedste maskine til jobbet. Men det er meget stærk og kan være vanskelige at manøvrere, fordi det virkelig ryster. Du kan leje en for ca $ 50 en time, men det kan være bedre at indgå kontrakt med en landskabspleje selskab at fjerne spadestik til dig.

Hvis du stadig ønsker at gøre arbejdet selv, hver motoriseret fræser kommer med sin egen håndbog, der indeholder konkrete anvisninger til brug af denne maskine. Så altid læse disse retninger, før du begynder.

Generelt vil du:

 1. Plot ud det område, hvor du vil have spadestik fjernet, og fjern eventuelle sten du finder.
 2. Kontroller olieniveauet i maskinen for at sikre, at den opfylder producentens retningslinjer, og tilføje mere, hvis nødvendigt. Også tilføje gas efter behov.
 3. Sæt gearstangen i neutral, hæve klingen, og skub kutteren til kanten, hvor du vil begynde.
 4. Sænk klingen, og start motoren.
 5. Skift til lavt gear og træk forsigtigt tilbage på gashåndtaget.
 6. Skub cutter fremad et par fødder, flytte den til neutral og kontrollere at se, hvor dybt snittet er. Juster niveauet af bladet som nødvendigt.
 7. Skift kniven tilbage i lavt gear, og fortsæt skære græstørv.
 8. Ved slutningen af ​​hver række, hæve håndtagene af skæret for at skubbe bladet ned og lave et snit, som skærer din strimmel fra resten af ​​plænen.
 9. Rullende op strimlerne du er færdig med hver række gør det nemmere at se, hvor du allerede har skåret.
 10. Skift til frigear. Placer din kutter i starten af ​​den næste række, skifte til lavt gear, og skær den næste strimmel.
 11. Gentag efter behov, indtil du har skåret SOD fra hele området.
 12. Når du er færdig, i frigear og drej kniven fra.

Vælg den rigtige Cutter til jobbet

Ligegyldigt hvor meget spadestik du nødt til at skære, vil du opdage, at vælge og anvende det rigtige værktøj til jobbet vil gøre dette opslidende arbejde lidt lettere. Den spadestik du fjerner er en værdifuld ressource, der kan overføres til andre områder, du gerne vil gøre grøn og smuk.