Sådan bruges AirDrop trådløs deling på iPhone

Sådan bruges AirDrop trådløs deling på iPhone
Den traditionelle måde at dele indhold mellem mobile brugere, hvis selv sådan noget virkelig eksisterer, er ofte ved at vedhæfte filen til en e-mail. Med den stigende popularitet af medier-støtte instant messengers, er det også blevet nemmere at dele filer via en protokol som WhatsApp, og sky opbevaring ligesom OneDrive har gjort det muligt at dele filer også.

Og så bekvemt som nogle af disse metoder kan være, de har også flere ulemper og mangler. Nogle kontaktoplysninger skal først udveksles inden disse filer kan deles, for eksempel, og de alle er afhængige af en internetforbindelse, som ikke altid er til rådighed. Apple har arbejdet på at løse dette problem med AirDrop funktionen, oprindeligt udgivet i 2011 og løbende opdateret og opgraderet siden da. I realiteten AirDrop giver brugerne mulighed for at overføre filer mellem iOS-enheder samt Mac-computere via en trådløs forbindelse.

I tilfældet med iOS enheder som iPhone og iPad, er den første tilslutning mellem enheder foretaget over Bluetooth, mens den faktiske overførsel af filer foregår via en ad hoc Wi-Fi-forbindelse. For at kunne bruge AirDrop, skal du iOS 7 eller derover mindst en iPhone 5, iPad 4, iPad mini eller 5. generation iPod touch. Fordi overførsel og parring kræver både Wi-Fi og Bluetooth, begge disse skal også være tændt. Når du er klar til at dele filer med en ven eller en anden nærliggende bruger, kan du følge disse instruktioner for at bruge AirDrop.

  1. Display Control Center ved at føre op fra bunden af ​​skærmen.
  2. Vælg AirDrop og tænde den.
  3. Vælg dine nedkastning præferencer. Vælg "Kontakter Only", hvis du kun vil dele og modtage fra dine kontakter eller vælge "Alle", hvis du gerne vil blive vist synligt for alle kompatible nærliggende iOS enheder.
  4. Naviger til det indhold, du gerne vil dele. AirDrop understøtter Fotos, Safari (websteder), kontakter og meget mere.
  5. Vælg at indhold og tryk enten på knappen Del eller det ikon, der ligner en firkant med en opadgående pil.
  6. Vælg den tilgængelige bruger med hvem du gerne vil sende indholdet.
  7. Den modtagende bruger vil se et eksempel på det fælles indhold, vælge om du vil acceptere eller afvise overførslen.
  8. Indholdet vil derefter automatisk blive åbnet i den tilsvarende app.

Mens du bruger AirDrop er nemt og hurtigt, kan det også udgøre en sikkerhedsrisiko som fremmede kan dele ondsindet indhold med dig. Josh Lowensohn fra The Verge har brugt AirDrop "til trold fremmede med billeder af rummet dovendyr."

Det er ikke farligt, men andre brugere kan have mere ond hensigt. På denne måde, er det normalt bedst at lade dine nedkastning indstillinger til "Kontakter Only", medmindre du aktivt ønsker at sende eller modtage indhold med en ikke-kontakt.