Sådan bruges æteriske olier

Sådan bruges æteriske olier

Æteriske olier er et yderst alsidigt produkt, der anvendes i aromaterapi. Ideen bag aromaterapi er, at visse koncentrerede dufte kan øge velfærd dine følelser, sind og / eller krop.

For eksempel:

 • Du kan bruge Jasmine olie til at bekæmpe udmattelse og depression
 • Brug pebermynteolie til at hjælpe med koncentration og hukommelse og / eller bekæmpe hovedpine og kvalme.
 • Brug Bergamot olie til at bekæmpe depression og stress.

For mere information om æteriske olier, og hvordan de kan hjælpe dig i dit daglige liv, se de medfølgende links. Bøger som The Complete Book of æteriske olier og aromaterapi af Valerie Ann Worwood og The Illustrated Encyclopedia af æteriske olier: The Complete Guide til brug af olier i aromaterapi og og Herbalism af Julia Lawless kan også være nyttige.

Æteriske olier kommer fra naturlige planteekstrakter. Disse olier er essensen af ​​anlægget, ikke dufte kemisk fremstillet til at efterligne en bestemt duft. De er destilleret (via damp eller vand) fra dele af planten. Æteriske olier varierer i pris afhængigt af hvor hårdt de skal komme fra planter. F.eks Rose æterisk olie er ekstremt dyre mens pebermynte æterisk olie er billigere.

Æteriske olier er meget magtfulde og koncentreret, så lidt rækker langt. Desuden bør de opbevares i brune eller blå glasbeholdere og holdes væk fra varme og ekstrem kulde.

Hvis du ønsker at tilføje aromaterapi til dit liv, kan du spekulerer hvordan du bruger æteriske olier.

 1. Indånding: Tilføj et par dråber til et væv eller et stykke vat og inhalere et par minutter. Hvis du ikke vil have duften at sprede gennem dit kontor eller hjem (og det vil), kan du sætte væv eller vat i en forseglet beholder til hurtigt snuse og derefter beholderen tillukkes, indtil du har brug for det igen. Dette er en vidunderlig metode til at holde duften koncentreret. Hvis du ved hvad du gør, og hvad de skal bruge, kan du bruge aromaterapi i situationer som arbejdskraft (vær sikker på der ikke er nogen forholdsregler mod gravide kvinder, der anvender den særlige æterisk olie).
 2. Tilføj æteriske olier til et bad eller skønhed produkt. Du kan oprette dine egne personlige lotion, body olier eller massageolier ved at tilføje dem til uparfumerede baser. En stor base for æteriske olier er sød mandelolie. En stor base for lotion er sheasmør.
 3. Tilføj et par dråber til rindende badevandet. Hvis du er på udkig efter en afslappende måde at afslutte din dag, tilføje et par dråber lavendel æterisk olie til dit bad. Husk, at et par dråber gå langt.
 4. Tilføj æteriske olier til en personlig spritzer. Dette er en fantastisk måde at tage en pause i løbet af en travl dag at slappe af eller energi. Du skal blot tilføje et par dråber (otte til ti) til nogle destilleret vand (fire ounce) i en lille sprøjteflaske og spritz dig selv.
 5. Du er velkommen til at blande dufte at forbedre de terapeutiske egenskaber. En opskrift på en diffusion fra AromaWeb (se link) opfordrer til 10 dråber Lime, 7 dråber bergamot, 2 dråber ylang ylang og 1 dråbe Rose.
 6. Diffus æteriske olier i luften i et rum. Der er mange måder, du kan diffundere æteriske olier. Et par måder omfatter:
 • En aromaterapi lampe. Hvis du vil bruge en aromaterapi lampe, vil du ønsker at tilføje din valgte æteriske olie til et bassin med vand og et stearinlys er tændt under den. I en kort tid, er duften spredes i hele rummet.
 • En lampe ring. En lampe ring er hængt på indersiden af ​​en lampe (nær pæren). Varmen fra pæren diffunderer duften.
 • En personlig keramisk diffusor (såsom en keramisk disk). Du kan hænge en personlig keramisk diffusor eller andet sted i dit hjem. Over tid er duften spredes i hele området. Disse også arbejde stor i bilen eller i et skab, da du ikke behøver at bekymre dig om at blæse lyset ud og være hjemme for at det virker.
 • Elektrisk eller batteri-baserede pumper eller diffusorer. Disse produkter varierer, men de for det meste varme den essentielle olie til at sprede duften gennem rummet. Elektriske-baserede produkter er dyrere end andre alternativer, og kan være lidt støjende, men de arbejder hurtigt, bruger mindre æteriske olier og er sikrere end stearinlys baserede armaturer.
 • Disse er blot et par måder at diffundere æteriske olier. AromaThyme (se link) er en stor hjemmeside for mere information om diffusorer.

Forsigtig:

 • Læg aldrig æteriske olier direkte på huden. Hvis du ønsker at bruge æteriske olier på huden, altid fortynde dem i et luftfartsselskab bund først.
 • Indtager aldrig æteriske olier, medmindre du er under pleje af en aromaterapi praktiserende læge.
 • Læs altid de forholdsregler og forstå, hvad en æterisk olie vil gøre, før du bruger det.
 • AromaWeb har en stor artikel om farlige æteriske olier.