Sådan besøge en National Monument

Med formandens velsignelser gennem en bekendtgørelse, selv uden godkendelse af kongressen, kan et sted af ekstraordinære skønhed og historiske betydning bliver et nationalt monument. Selvom ikke så populær som nationalparker, disse monumenter besidder mindst en unik ressource, der kan gøre din ferie meget mindeværdig. Så hvis du er på udkig efter noget andet for din weekend familieudflugt, prøv faktisk vil et nationalt monument i stedet for bare at se billeder.

Før du pakker dine tasker og leje en RV, skal du først overveje, om du er på udkig efter et nationalt monument, hvor du kan tjekke sine dyr indbyggere eller du er bare i det for den spektakulære udsigt. Men hvad der er godt om nationale monumenter er, at der er normalt en kombination af begge, hvilket giver dig det bedste fra begge verdener.

  • Admiralty Island ligger i Alaska, for eksempel, er det syvende største ø i USA og er en del af Tongass National Forest i Alaska Panhandle. Bortset fra sine frodige grønne og rene vand, det er hjemsted for grizzly bjørne samt hvaler og bjerggeder. Dette er et fredet miljø, så du bare måske ønsker at være forsigtig med ikke at gøre nogen skade på den, herunder jagt sine dyr.
  • Hvis du er på udkig efter et monument med en masse historie i det, så prøv at gå til Canyon of the Ancients i Colorado. Dannet i 2000, dette bevare værter mere end 6.000 arkæologiske udgravninger, som er den største koncentration i USA.
  • Den Carrizo Plain er den eneste overlevende indfødte græsarealer i Californien, som er omgivet af den Temblor Range og Caliente Range. Det er en fascinerende udsigt, der er perfekt for turister og campister, og du kan nyde den Soda Lake i centrum af klippeformationer.
  • Tjek den Castillo de San Marcos, hvis du er interesseret i at se fortet bygget anvendt i den amerikanske revolution, borgerkrigen under Sydstaterne, og den spansk-amerikanske krig under USA. Bygget i 1672, dette fort er 205 år gammel og er stadig en meget hypnotiserende sted at se.
  • Arizonas Chiricahua er en af ​​favoritterne blandt tilskuere og turister, da det National Monument holder resterne af en enorm vulkanudbrud 27 millioner år siden. Det kan prale af sin fantastiske klippeformationer og bærer en interessant navn givet af Apache - landet med de stående-Up Rocks.
  • Djævelens Postpile National Monument i Californien var engang en del af Yosemite National Park og blev dannet af en lavastrøm for 100.000 år siden. På grund af opdagelsen af ​​guld i nærheden af ​​Mammoth Lakes har Postpile blevet skilt fra nationalparken. Dens imponerende basaltisk kolonner ligner verdenskendte steder såsom Fingal Hule i Skotland, Organ Pipes formation på Mount Cargill i New Zealand og Kurille øerne i Rusland.
  • Dinosaur National Park er ikke et sted, hvor man stadig kunne se levende forhistoriske dinosaurer, men det holder fossiler af Allosaurus og lange hals sauropoder. Beliggende mellem grænser Utah og Colorado, blev disse fossiler opdaget i 1909, og flere år senere præsident Wilson proklamerede området et nationalt monument. Det menes, at de klippeformationer findes her blev dannet under juratid således tjene sit navn.

Der er en lang liste af andre lige så respektindgydende inspirerende nationale monumenter at vælge imellem. Dette blot beviser, at USA er hjemsted for en sådan bemærkelsesværdig natur, og at du ikke behøver at gå alt for langt for at opleve naturens gaver.