Sådan Beskyt og gem nye og gamle Collectible Books

Værdien af ​​samleobjekter bøger stiger som tiden går. Dette er grunden til, at du har brug for at beskytte dem mod alle former for skader, og at lagre dem på den rigtige måde. Hvis du er i stand til at bevare dem, kan du få et sæt af arvestykker, der skal videregives til de kommende generationer. Eller hvis du ønsker at drage fordel af dem, kan du sælge samlerobjekt bøger til en god pris. Her er nogle tips om hvordan man kan beskytte og opbevare samleobjekter bøger, både gamle og nye.

  • Fjern alt materiale indsat i bøgerne. Bogmærke, papir klip, Bemærk, billede, tørrede blade eller petal, bånd, og alt andet materiale, skal tages ud af bøgerne. Hvis du undlader at fjerne sådanne genstande, kan de pletter på siderne i bogen med deres farve eller blæk. Sørg for at scanne gennem siderne og se om der er små ting, der er tilbage indsat.
  • Brug bogomslag. Bogomslag vil beskytte bøger fra støv, vand og pletten. Bestil omfatter fås i boghandlere og håndværk butikker. Sørg for at vælge bogomslag lavet af syrefrit materiale. Men hvis du er ekstra kreativ, kan du tilpasse dine bogomslag. Bare sørg for at bruge beskyttende stoffer og materialer.
  • Foretag nødvendige reparationer. Undersøg dine gamle bøger grundigt og se, om der er skader i piggene, jakker, og sider. Hvis der er, så send bøgerne til en professionel bog reparatør. Det kan være praktisk at reparere dem på egen hånd, men hvis du ikke har de nødvendige redskaber, gør ikke opgaven. De husholdningsprodukter, som du er tilbøjelige til at bruge, ikke effektivt løse problemet.
  • Fold siderne. Dog-øre folder og andre former for folderne skal glattes ud. Igen, scanne gennem siderne i bøgerne og få øje på de foldede sider. Glatte dem forsigtigt med fingrene. Hvis du har at gøre med gamle bøger, kan du være ekstra omhyggelig med at undgå at rive siderne.
  • Find et sted at gemme dine samlerobjekt bøger. Dit lagerområde bør ideelt set være tørt og køligt. Det må ikke være direkte ramt af solen, da solen kan falme bøgerne over tid. Området især bør ikke være tilbøjelig til mug og skimmelsvamp. Og det bør have en temperatur på omkring 66 ° F. Hvis du er i stand til at finde sådan et sted, skal du installere en robust og rummelig reol.
  • Organiser bøgerne. Du kan arrangere bøgerne i forskellige ordrer. Du kan få dem arrangeret efter størrelse, farve, forfatter, genre og år. Men men du beslutter dig for at organisere dem, så sørg for at sætte bøgerne på hver hylde i en oprejst position. Undgå at arrangere dem i stakken, da dette kan forårsage stress på forsiderne og sider. For tungere bøger dog om dem flade er ideel. Når de er anbragt lodret, kan deres pigge har at gøre med overvægt. Husk ikke at overcrowd din bogreol. Der skal være tilstrækkelig plads til at give mulighed for luftcirkulation.
  • Brug arkivering plast eller poser. Sådanne elementer er specielt designet til at holde og beskytte samleobjekter bøger. De er lavet af specielle materialer, der kæmper mod støv, syrer og andre elementer, der kan ødelægge bogomslag og sider. De fås i online-butikker og boghandlere.

Tjek dine bøger fra tid til anden. Sørge for, at de er i tiptop form, og generelt ser brugbare. Når tiden kommer, sælge bøgerne eller videregive dem til de yngre familiemedlemmer.