Sådan at praktisere god tandhygiejne

Sådan at praktisere god tandhygiejne

God tandhygiejne er meget vigtigt, da vores mund er porten til vores krop. Vi er, hvad vi spiser. En usund mund betyder, at alle den inficerede snavs og bakterier i og omkring tænderne ind i vores krop, mens tygge mad. Denne vragrester derefter forårsager sygdomme i fordøjelsessystemet, hjerte-kar og reproduktive systemer i kroppen.

Den mundhulen består af tænderne, tandkødet, mundslimhinden og tungen. Vi har brug for at rense dem alle at have en god mundhygiejne.

 1. Hvornår begynder den mundtlige pleje:

  • Spædbørn: Den mundtlige pleje bør starte fra den dag, hvor barnet er født. De fælles problemer trøske, børnesygdomme blues, baby flaske caries, grædende babyer og diarré skyldes forsømt mundhygiejne af babyer. Da spædbørn ikke har en spyttende refleks og har tendens til at sluge væsker, skal de have en skefuld rent varmt vand efter foderet (helst amme barnet). En ren fugtig musselin klud skal vikles omkring pegefingeren til at rense gummi pads, indre kinder, læber og tungen. Brug aldrig bomuld (dets fibre kan irritere), og aldrig bruge nylon, da det kan forårsage skader på buddet foring af mundhulen. Børstning skal starte, når den første tand bryder ud. En lille baby børste uden tandpasta (babyer sluge pasta) bør anvendes af moderselskabet til at rengøre tanden. For at skylle, bare give en skefuld vand til barnet til at sluge. Og sørg for, at den sidste foder bør følges op af vandet. Undgå flaske feeds i løbet af natten, da den søde mælk resterne føre til caries (huller) kaldes sutteflasken caries.
  • Småbørn og ældre: Lad aldrig det lille barn at børste sig selv som de ikke har den nødvendige smidighed og bruge penslen som legetøj, tilsmudses det og inficere sig ved at bruge det igen. Det er en af ​​årsagerne til diarré i nogle lande. Børst tænderne på barnet to gange dagligt, indtil han eller hun fylder fem. Den tandpasta skal være fluorid-fri som børnene sluge pastaen og kan få fluorid bivirkninger efter længere tids brug. Mængden af ​​pasta bør være ært.
  • Skole igangværende børn: De skal have en ordentlig tandbørste træning af dental personale. De kan trygt bruge fluor tandpasta, da spytte refleks er fuldt udviklet nu.
  • Børn med seler: De skal bruge særlige ortodontiske pensler til at rense tænderne caries og paradentose er fælles på grund af ukorrekt børstning.
  • Børn og personer med særlige behov: Da de mangler fingerfærdighed eller ikke intelligente nok til at tage vare på sig selv, forældrene eller omsorgspersoner skal rense tænderne med manuel eller motoriseret tandbørster. Særlig opmærksomhed skal rettes mod patienter på immuno-suppressant medicin, diabetikere, hjertepatienter og udviklingshæmmede patienter på langsigtede medicin lang.
 2. Rolle kosten i god mundhygiejne: Defekt kost er den vigtigste årsag til caries hos børn og voksne. Lav en vane med at tage en afbalanceret kost hver dag. Kost højt sukker og kulhydrat indhold bør tages til et minimum. Medtag fiberholdige fødevarer (ligesom salater), sprøde grøntsager (som gulerod, radise, agurk etc.) og frugter, mens snacking, da de fungerer som naturlige rengøringsmidler (fjernelse af plak) og har også masser af vitaminer og mineraler i dem. Og parodontium styrker også af denne spise øvelse, hvilket fører til stærke tænder. Mælk og mejeriprodukter som yoghurt og ost bør tages 2 to3 gange af de voksende børn og især kvinder som calcium i dem er godt for tænder og knogler. Munching ubehandlede ost kan beskytte tænderne mod caries, og yoghurt holder mundtlige flora sunde.
 3. Væsker: De bør omfatte mere vand og mindre af drikkevarer som cola og frugtsaft, da disse er høj i sure indhold og demineralisere calcium af tænderne, der fører til caries og hypersensitive tænder. Vand virker som en naturlig sæbe og buffer.
 4. Værktøjer til at rense tænderne: De forskellige værktøjer, der anvendes globalt er: Tandbørster, naturlægemidler tygge pinde og dental pulvere. Alle har deres fordele og bør have i betragtning. De andre værktøjer er dental floss, tunge rengøringsmidler og mundskyllevand.

  • Naturlægemidler tygge pinde som Azadirachta Indica (Neem, Indian Lilac, Margosa Tree), Acacia arabica / Acacia nilotica (Babool, Kikar, indisk tyggegummi træ) er de foretrukne selvom mange flere urte tilsvarende skal være i brug rundt om i verden.

   Fordelene ved tygge pinde: Udøvelse af parodontium, antibakterielle effekt af Neem, adstringerende effekt af Acacia (stopper blødningen af ​​tandkødet), let tilgængelighed og gratis for de fattige. Saften af ​​tygget stick bruges som mundskyl. Tandpasta kan sættes på tygge stick hvor tandbørster er ikke overkommelige.
  • Dental pulvere: Disse bruges til at rense tænderne med fingrene eller tandbørster. De er billige og derfor overkommelige.
  • Tandbørster: Disse er manuel eller motoriseret. Den foretrække tandbørste er lille, super blød eller blød, kantet med fleksibel hoved at gå rundt den sidste tand under børstning. Hold børsten på et sikkert og tørt sted. Kassér børsten når børsterne begynder optrevling og aldrig dele børsten. Børster bør opbevares separat som bakterier elsker at hoppe fra den ene børste til en anden.
 5. Tandpasta og mundskyllevand: Indsætter kan være fluor eller fluorid-fri og medicineret. Fluorid-fri tandpasta er ikke tilrådes i endemiske fluorid områder. Fluor styrker emaljen mod sure angreb men overdreven fluor marmorering tænderne og forårsager skeletal fluorose (en invaliderende sygdom). Medicinske pastaer bør kun anvendes på recept. Skyl ikke eller skylles let én gang ved brug af fluortandpasta, så fluorid får tid til at knytte til emaljen (WHO retningslinjer). Mundskyllemidler består hovedsageligt af Chlorhexidene. Læs vejledningen før brug og følge dem nøje som indtagelse af Chlorhexidene er en medicinsk nødsituation og behov mave vask som behandling. Hold dem væk fra børn og ældre, som har brug for hjælp i pleje. Brug dem i et par uger kun som mundskyllevand tendens til at ændre flora i munden, hvilket fører til bivirkninger. Skyl med Chlorhexidene bør være en halv time efter børstning, som det kan reagere med pastaen. Du må ikke sluge spyt, spise eller drikke i tyve minutter efter skylning med Chlorhexidene.
 6. Tandtråd: Den bruges til inter-dental rengøring. Brug kun vokset tandtråde. Floss før børstning natten. Tving ikke tandtråd mellem tænderne. Brug gummi tips på håndtaget af børsten til brede inter-dental rum. Brug ikke stifter, pinde eller tand-picks, da disse kan skade tandkødet og inficere dem med skjulte bakterier.
 7. Tongue Cleaners: Brug tandbørste som din renere. Metal eller plast rengøringsmidler kan forårsage skader på tungen.
 8. Metode til tandbørstning: Børst dine tænder korrekt to gange om dagen. Night børstning er vigtigt, da madrester i tænderne og dental plak tendens til at rådne tænder. Placer børsten sammen med tænderne i en 45 graders vinkel. Brug korte fejende strøg i en cirkulær bevægelse fra tandkødsranden mod kanten af ​​tænderne, rengøring af tænderne og masserer gummerne. Rengør indersiden af ​​tænderne og tyggeflader i tænderne samt. Børste til to til tre minutter med bud pleje. Nidkære børstning kan skade tandkødet og slide på emaljen af ​​tænderne.
 9. Dental check-up: Få din tandlæge tjekke op regelmæssigt. Og få dine tænder serviceret to gange om året. Denne praksis vil hjælpe med at opdage eventuelle caries eller paradentose. Hvis der er caries i tænderne eller periodontal sygdom, får den behandling så tidligt som muligt.

Husk tænder er lige så vigtige som de andre organer i kroppen. Pas godt på dem; de vil skinne lykkeligt som perler i munden udlån skønhed og ynde, og arbejder som dedikerede tygge maskiner hele dit liv.

Forsigtig:

 • Brug aldrig hårde eller mellemstore tandbørster, da de kan skade tandkødet og tænderne.
 • Brug mundskyllemidler med yderste forsigtighed. Hold dem væk fra børn.
 • Giv aldrig tandpastaer til små børn; de vil spise det og skabe en medicinsk nødsituation.
 • Emalje er det hårdeste stof i kroppen, men når brudt eller rådne, kan det ikke reparere sig selv.

Tips:

 • Børste tænder to gange om dagen og tandtråd en gang om dagen natten før børstning.
 • Kontakt din tandlæge i tilfælde af tandproblemer så tidligt som muligt.