Sådan at identificere og behandle Hund Hårtab

De fleste hunde miste noget af deres hår på regelmæssig basis - det er ikke noget at være bekymret over. Hvis du ejer en hund, kan du blive fortrolig med at finde totter af hår på gulvtæppet eller sofa. Dette er især tilfældet for dobbelt-belagt racer. Dobbelt coated betyder, at din hund har en blødere tykkere indre frakke, som hjælper med at beskytte ham fra store temperatursvingninger. Det isolerer ham i vinteren fra ekstrem kulde. Pelsen hjælper også at holde ekstremt varm luft i at nå huden om sommeren. Dobbelte belagt hunde har normalt en kurs yderpels over toppen af ​​det indre lag, som hjælper med at beskytte det indre lag, og er et yderligere lag mod kulde og varme. Nogle eksempler på racer med en dobbelt pels omfatter: Schæferhund, Collie, Husky, og Welsh Corgi.

Seasonal hårtab kaldes ofte "kaste" eller "blæser pels." Denne type af hårtab er normalt for de fleste hunderacer. Nogle racer har også overdreven hårtab, når de er ved at miste deres hvalp hår og voksende deres voksne pels. Du kan ikke helt fjerne din hunds hårtab, men der er måder, du kan minimere mængden af ​​hår du finder på gulvtæppet eller på tøjet.

 1. Børst din hund dagligt. Afhængig af tykkelsen af ​​hår, kan du gøre dette med en blød børste eller til tykkere coatede racer, kan en let eller medium-vægt stålbørste være mere effektiv. God hund grooming gør en forskel.
 2. Børste altid din hund i den retning håret går. Dette vil fjerne døde, løse hår og skæl mens følelse behageligt at dit kæledyr. Hvis du børste mod håret, vil du stadig fjerne løse hår, men dit kæledyr vil ikke nyde oplevelsen.
 3. Feed din hund en god hundemad. Rådfør dig med din dyrlæge for at sikre dit kæledyr modtager alle de næringsstoffer han har brug for i en velafbalanceret kost. Overvej at tilføje vitaminer til din hunds kost.
 4. Må ikke fodre din hund fra bordet. Menneskelig mad ikke ernæringsmæssigt afbalanceret for dit kæledyr, og vil ikke give dit kæledyr de vitaminer og mineraler, der er nødvendige for at vokse en sund pels.

En hunds pels eller pels er en afspejling af en hunds generelle sundhed. Hvis din hund er sund, kan den bedste løsning være at finde en god støvsuger. Men hvis din hunds hårtab bliver for stor, eller dit kæledyr skrabe patches ud af hans frakke, kunne det være et tegn på en mere større underliggende problem. Du bør konsultere din dyrlæge for høring om en unormal hund hårtab. Her er nogle mulige årsager til hunde hårtab, og deres symptomer:

 1. Din hund kan have sæsonbetonet allergi eller være allergiske over for sin mad eller husholdningskemikalier. Se artiklen om Hvordan at afgøre, om din hund har fødevareallergi for mere information om dette emne. Hvis din hund er at have en allergisk reaktion, kan hans hud bliver irriteret og kløende, forårsager overdreven hårtab over hele kroppen eller i pletter. Kontakt din dyrlæge, hvis du har mistanke om din hunds hårtab skyldes allergi.
 2. Dit kæledyr kan have en overfølsomhed over for loppe eller myggestik. Nogle hunde er ekstremt følsomme over for lopper eller myg. Når de er bidt, vil disse hunde klør og ridse sig selv, indtil pletter af hår falder af. Tjek din hunds mave og bunden af ​​halen for tegn på lopper og rådføre sig med din dyrlæge for en god metode til loppe kontrol. Hvis dit kæledyr er uden for aftenen, bruge et insektmiddel på hans pels for at minimere myggestik.
 3. Hormonelle sygdomme såsom hypothyroidisme eller Cushings sygdom kan også forårsage din hund til at miste hår i klumper. Hårtab er kun et tegn eller symptom på disse alvorlige sygdomme. Din dyrlæge er din bedste kilde til oplysninger til behandling af dit kæledyr, hvis du har mistanke om at han kan have andre alvorlige sundhedsproblemer i tillæg til overdreven hårtab.
 4. Sarkoptesskab eller ringorm kan være andre årsager til hunde hårtab. Din hunds hår kan falde ud i patches og huden nedenunder kan se rød og irriteret. Mange er svært at opdage og en selvdiagnose bør ikke gøres uden at tale med din dyrlæge. Ringorm er meget smitsom og bør behandles med det samme.

 5. Kirurgi eller anæstesi kan medføre et pludseligt tab af hår i dit kæledyr. Den hårtab bør stilne af efter en uge eller to. Hvis hårtab ikke går væk, eller er ledsaget af andre symptomer, skal du kontakte din dyrlæge for at sikre, at dit kæledyr opsving forløber normalt.

Canine hårtab er en normal del af at eje en hund. Kaste i foråret og efteråret for de fleste kæledyr kan være frustrerende for dig som ejer kæledyr, men det er en normal del af en hunds liv. At miste store mængder af hår, skaldede pletter, eller bide og tygge hans pels er ikke normalt, at dit kæledyr. Hvis dit kæledyr er ved at tabe en ekstrem mængde af hår eller hans pels er mat og sprødt, kunne det være et tegn på en mere alvorlig underliggende problem. Du skal arbejde tæt sammen med din dyrlæge til at diagnosticere og behandle problemet.

Nødvendigt værktøj:

 • En blød stritter eller stålbørste, afhængigt af tykkelsen af ​​dit kæledyrs hår

Forsigtig:

 • Hvis din hunds hårtab er for stor, eller hvis han er ved at miste hår i klumper, skal du kontakte din dyrlæge.

Tips:

 • Nogle hunde hårtab bør forventes som en normal del af at eje en hund.
 • Betingelsen for en hunds pels er ofte en afspejling af hans generelle sundhed.