Sådan at give en Toast

Sådan at give en Toast


At give en toast er en hædret tradition på mange typer af særlige arrangementer, herunder bryllupper, middage, pensionering fester og meget mere. Når bedt om at give en skål, mange mennesker tøve. Efter alt, offentlige taler er en af ​​samfundets mest almindelige fobier. Realiseringen af ​​et toast sætter højttaleren ubestrideligt i søgelyset, hvis det kun for et kort øjeblik. Med disse tips, men vil du lære at give en skål, der er effektiv, meningsfuld og mindeværdig.

Sådan at give en Toast: Anledningen

Forskellige mennesker bliver bedt om at give toasts ved forskellige lejligheder. Familiemedlemmer kan toast en beæret fødselsdag gæst, forældre og ledsagere toast bruden og gommen på både afprøvning middag og bryllup, kolleger toast går på pension medarbejdere og forældre skåler dimitteret børn. Mange toasts kan også være spontan, såsom en formel middag på et krydstogtskib, en intim romantisk middag, eller blot en venlig middag eller fest. Den type lejlighed ofte dikterer formalitet af toast og dens længde og indhold. En mere formel begivenhed kræver generelt en mere sofistikeret stemning, mens en afslappet sammenkomst kan bede en kort, spontan toast.

Opsætning af en Toast

Sådan at give en Toast

Før en toast, bør højttaleren altid kontrollere, at andre mennesker er forberedt - deres vinglas er fyldt, de betaler opmærksomhed, og de mest fremtrædende personer (normalt hvem der bliver ristet) er til stede. Den hævdvundne tradition for klirrende bestik mod siden af ​​den vin glas for at få gruppens opmærksomhed ofte sætter stemningen - folk ved, hvad de skal forvente. Ved større arrangementer, såsom overfyldte bryllup receptioner kan en MC eller vært komme med en meddelelse for at sikre, at alle er klar over den forestående toast.

Den Præsentation

Når man giver en skål, ord er kun halvdelen af ​​ceremonien. Hele præsentationen er en del af toast, og alle øjne vil være på højttaleren. For at give en skål, skal du følge disse første retningslinjer:

 • Når du er i en gruppe, står. Dette garanterer, at alle kan se dig og hjælper din stemme carry til mængden. I små indstillinger (en enkelt tabel, for eksempel), stående er valgfrit.
 • Klart formulere dine ord uden mumler eller farende.
 • Begræns toast længde. Gør det et minut eller to på de fleste, især hvis der er andre mennesker, der vil gøre toasts.
 • Du må ikke læse fra en note kort eller anden prompt. Toast bør aldrig være så lang, at du ikke kan huske den.
 • Bevar øjenkontakt. Den første og sidste person, du ser på, bør være den enkelte (s) du skåltaler, men altid se til resten af ​​publikum. Dette viser du er en dynamisk, tilsluttet højttaler.
 • Hold dit glas i hoftehøjde hele toast. Dette er en visuel fingerpeg om, at du er, ja, hvilket giver en toast i stedet for en længere tale.
 • Må ikke gestus med din glas. Dette kunne skabe skvulpende eller spild, der ødelægger præsentationen.
 • Brug et rent glas, hvis det er nødvendigt. Læbestift pletter eller flere pletter er let synlige og aflede opmærksomheden fra dit budskab.
 • Hæv dit glas til øjenhøjde i slutningen af ​​din toast i retning af den person, du henvender dig til. Det er acceptabelt at flytte glasset lidt til at omfatte mere end én person.
 • Undgå kliché sætninger som "her er til dig" eller "lad os hæve vores briller", og vælge mere individualiserede bemærkninger.
 • Højttaleren kan være den første person til at drikke; kun tage en tår vin i slutningen af ​​toast.

Med korrekt præsentation, vil din toast blive elegant leveret og mindeværdig i sin raffinement.

Sådan at give en Toast: Ordene

For mange mennesker, er det mest skræmmende del af at give en skål faktisk bestemmer hvilke ord at sige. Der er en række af bøger til rådighed, der tilbyder standardformuleringer for et væld af gange, men de bedste toasts kommer fra individuelle og dybtfølt udtryk. Mens nogle bøger tilbyder standard taler med emner at udfylde personlige oplysninger, mindeværdige toasts følge disse retningslinjer:

 • Være nacn. Hvis det er nødvendigt, kort nævne, hvordan du kender enkelte du ristningen (bedste venner siden tredje klasse, kolleger osv).
 • Nævnes den enkelte ved navn på både begyndelsen og slutningen af ​​toast, især for længere taler.
 • Medtag en personlig reminiscens om hædret gæst med en lille anekdote eller inde kommentar.
 • Tegn på din personlige erfaring om arrangementet ved hånden (bryllup, fødselsdag, pension, osv).
 • Undgå potentielt sårende bemærkninger såsom pinlige anekdoter, øgenavne eller inde vittigheder, medmindre honoree er klar og godkender dem på forhånd.
 • Vær oprigtig i dine ønsker for den enkelte eller parret, du skåltaler, og luk din toast med disse følelser.

Hvis du gerne vil kigge prøve toasts som inspirationskilder, et par ressourcer, du måske ønsker at gennemgå, omfatter:

 • EmilyPost.com: Ristning tips og prøve toasts
 • EtiquetteScholar.com: Forretning toasts
 • KeepAndShare.com: Gratis bryllup toasts
 • Public-Speaking-Advice.com: Eksempler på toast taler
 • SpecialSpeeches.com: Sample jubilæum toasts

Mange mennesker vælger at pre-skrive deres toasts og praktisere dem, før den egentlige begivenhed, især hvis de vil riste foran en stor menneskemængde. Selvom dette er en god plan, altid være sikker på at huske talen. Læsning fra et kort eller papir blot viser, at højttaleren er uforberedt. Hvis det er nødvendigt, kan du oprette en "snyde ark" med vigtige punkter til at lægge på bordet eller podiet foran dig til akut reference.Give toasts er centrale begivenheder for mange fester, især bryllup receptioner, pensionering parter og andre vigtige begivenheder. Mange mennesker ved ikke i første omgang vide at give en skål, men med ordentlig præsentation og en passende tale, vil toast være både mindeværdig og meningsfuld.