Sådan at give en kat en pille

Sådan at give en kat en pille


At give en kat en pille er ikke den letteste ting at gøre, men der er helt sikkert en teknik til at levere medicin. Der er også et par alternative leveringsmetoder du kan prøve, hvis der beskæftiger sig med alle de tænder og kløer føles en anelse for skræmmende.

At give din kat en pille

Læs disse anvisninger et par gange, før du forsøger at give din kat hendes medicin. På den måde kan du bare fokusere på hende, når du giver hende p-piller.

  1. Placer kat på en fast overflade, ligesom en tæller eller bordplade, med et skridsikkert område tæppe under hende. Hun vil føle sig mere sikre, hvis hun har solidt fodfæste, og hun kan kæmpe mindre.
  2. Har din hjælper holde hende på plads, så hun ikke kan sikkerhedskopiere eller dart væk. Det centrale er ikke at holde katten for stramt, da det alene kan gøre hende til at føle et behov for at flygte.
  3. Hold pille i fingrene på den ene hånd, og brug den anden hånd til at trække op øverst kæbe.
  4. Næsten samtidigt trække ned på den nedre kæbe og pop pillen ind i bagsiden af ​​kattens hals så langt tilbage som du kan placere det.
  5. Hurtigt luk kattens mund, men holde den ene hånd under hagen, hvis hun spytter pillen ud igen. Med den anden hånd, slagtilfælde hendes hals blidt at opmuntre hende til at sluge. Alternativt kan du prøve at blæse forsigtigt ved hendes næsebor, og dette kan også overtale hende til at sluge.

Hvis hun når at spytte ud hendes medicin, skal du gentage hele proceduren. Selvom du kan være i stand til at give din kat en pille ved dig selv, kan du spørge nogen til at hjælpe. Dette bør være en person din kat kender og føler sig trygge ved.

Se hvordan det gøres

At give pillen kan lyde mere kompliceret end det er. Som du kan se i den følgende video, hele proceduren er meget hurtig. Dyrlægerne på Olathe Animal Hospital i Kansas har lidt svært med deres første forsøg, men de er i stand til at give katten hendes pille på den anden prøve.

Andre måder at overtale Kitty at tage hende medicin

Nogle katte absolut nægter at sluge pillen, så du kan blive nødt til at finde en alternativ måde at levere medicinen. Prøv en af ​​følgende metoder.

  • Hvis p-piller er en tablet, kan du knuse det og rør det til en skefuld din hunds favorit våd kattefoder.
  • Du kan også blande de knuste pille med en skefuld kylling bouillon eller fiskeolie, og derefter hælde væsken ind i kattens mund. Hold hagen op og blæse på hendes næse at opmuntre hende til at sluge.
  • Hvis p-piller er i kapselform, så prøv at skjule det i en pille lomme. Pill lommer er aromatiseret, og nogle katte vil sluge medicinen lettere, hvis de kan lide smagen.
  • Hvis du ønsker at forlade pille hele, prøve at bruge en pille pistol til at hjælpe med at administrere medicin. Pillepistolen virker ligner en sprøjte, bortset fra at det ikke har en nål på enden. Pistolen hjælper du placerer pillen længere tilbage i kattens mund og samtidig holde fingrene fri af hendes tænder.

Kontroller, at alle Medicin forbruges

Medicinen vil ikke gøre dit kæledyr noget godt, medmindre hun sluger det, så du vil være sikker på at hun får den hele dosis. Det er lettere, når hun bare sluger piller, men du er nødt til at være mere forsigtig, hvis du skjuler medicinen i maden. Sørg for kun at bruge omkring en bid værd af fødevarer til at skjule pille, så hun er mere tilbøjelige til at spise det, og se hende nøje for at sikre, at hun ikke spytte pillen ud, mens hun tygger. Hvis hun sluger, og der er ingen tegn på p-piller længere, har du med succes administreret hendes medicin og kan hvile let indtil næste dosis.