Sådan at forstå William Shakespeares Hamlet

William Shakespeares tragedie Hamlet er en rig, kompleks og dyster play, en af de største præstationer af engelsk litteratur. I Hamlet, er den unge prins af Danmark besøg af spøgelset af sin far. Den tidligere konges ånd afslører, at han blev myrdet af sin bror, Claudius, der siden har giftet hans enke, Hamlets mor Gertrud og taget tronen i Danmark. Hamlet agoniserer over, hvad fremgangsmåde han skal tage efter spøgelset besøger ham. Skulle Hamlet dræbe Claudius at hævne sin far? Oftest folk fortolke Hamlet som historien om en ung mand, der ikke kan tage en beslutning - ". Fatal fejl", for hvem tøven er en Men der er langt mere mening at blive forstået fra Shakespeares tragedie, hvis man læser Hamlet med opmærksomheden på visse detaljer (eller ur -! Huske, blev Shakespeares skuespil beregnet til at blive udført). Disse er blot et par, der kan give dig en rigere oplevelse af Hamlet.

 1. Må ikke læse Hamlet med den antagelse, at Hamlet ikke kan træffe en beslutning. Mange mennesker er frustrerede over, at Hamlet ikke umiddelbart hævne sin fars død, men tilbringer meget tid teste spøgelse historie og grundede natur dødelighed (som i sin berømte monolog "At være eller ikke at være ", hvor han overvejer selvmord). Du bør dog huske på, at det, Hamlet overvejer, om det er for hævn eller ej, er mord, og mordet på en konge på det. Kongemord, i langt mere socialt stratificeret verden af ​​det 16. århundrede, er en langt mere alvorlig forbrydelse end simpel drab. Således må Hamlet sørge for, at Claudius er skyldig, så han vil ikke være skyldig i at dræbe en uskyldig mand.

  Du bør også huske på, at Hamlet lider af en sygdom, som i Shakespeares tid blev kaldt "melankoli adust," forårsaget af en overflod af sort galde (lægevidenskaben var stadig domineret af tanken om de fire humør derefter) - kaldet depression i vor tid. Depression ofte formindsker sin vilje til at handle. I 1621, omkring tyve år efter Hamlet blev skrevet en bog kaldet The Anatomy of Melancholy af Robert Burton blev offentliggjort, beskriver melankoli i vendinger, vi ville finde helt genkendelig som depression. Symptomerne på melankoli vil være genkendeligt for Shakespeares publikum, og han etablerer tidligt på den betingelse, som Hamlet lider.

  I akt, scene to hans mor, dronning Gertrude, opfordrer Hamlet at stoppe iført sine sorte sorg tøj, men Hamlet svarer, at han ikke kan, for hans "inky kappe" er den eneste måde, han kan udtrykke sorg i ham. (Næsten tre århundreder senere, ville Morrissey udtrykke lignende følelser med "Jeg bære sort på ydersiden, fordi sort er, hvordan jeg føler på indersiden"). I den samme scene, efter at Gertrude og Claudius har forladt, Hamlet siger: "Hvor træt, uaktuelle, flad og urentable / forekommer mig alle de anvendelser af denne verden!" I en sådan sindstilstand, Hamlet kæmper for at tro, at hævn, eller endda retfærdighed, har nogen betydning overhovedet.

 2. Spørgsmål identitet og motivationer af Ghost. Hamlet gør. I akt to, scene to, spørgsmål, han, om spøgelset er en dæmon, preying på ham i hans deprimeret tilstand for at forsøge at få ham til at begå en handling, der vil fordømme hans sjæl:

  Den ånd, jeg har set
  Kan være Djævelen: og Djævelen har magt
  At påtage sig en behagelig form; ja, og måske
  Ud af min svaghed og min melankoli,
  Da han er meget potent med sådanne spiritus,
  Misbrug mig at forbande mig ...

  Til Shakespeares publikum, den mulighed, at spøgelset er en dæmon ville have været meget plausibel. Ville en far bede en søn til at begå en handling, der ville forbande sønnens sjæl? Eller måske en dæmon, bevæbnet med ægte oplysninger, der kan drive en søn til at begå mord, bruge den til at friste ham til at synde? Hvis du læser denne samme sindstilstand, bliver Hamlets tøven endnu mere forståeligt. Som hans "At være eller ikke at være" monolog senere afslører, Hamlet er meget bekymret med efterlivet. Han tøver med at dræbe Claudius og attributter hans tøven at begå selvmord for hans frygt for Helvede.

  Hamlets sjæl er noget at overveje, mens du læser; selvom du ikke tror på sådan noget som sjælen, de fleste af Shakespeares publikum sikkert gjorde. Det er bemærkelsesværdigt, at når Hamlet beslutter at dræbe Claudius i akt fire, scene fire, lovede, "fra nu af, / Mine tanker være blodig eller ingenting værd," begynder han at tage på en nihilistisk syn på livet. Han fortæller Horatio i akt fem, "Alexander døde, Alexander blev begravet, Alexander returneth til støv" - han ser graven som den eneste kølvandet på livet.

 3. Vær opmærksom på Hamlets interaktioner med Ophelia Hamlet spotter Rosencrantz og Gyldenstjerne formodning at "plukke ud midt i min mysterium", men skuespillet Hamlet kræver publikum til at gøre netop det:. At puslespillet om Hamlets motivationer, hans sande jeg, hans fortvivlelse . Ophelia, Hamlets engang elskede, er i en vis forstand, et vindue ind Hamlets mysterium. Meget om Hamlet er afsløret på grund af Ophelia. Gennem sin kærlighed breve til hende, ser vi en anden ung prins - en der er legesyg, kærlig, selv tilbedende. Efter Hamlets glødende konfrontation med Ophelia i tredje akt, scene et, hvor hendes far og Claudius bruge hende til at få indsigt i Hamlets sind, hun beskriver, hvad han engang var til hende, og hvordan falde han er faldet:

  Den hofmand s, soldats, lærds, øje, tunge, sværd;
  Den forventede og steg af messen stat,
  Glasset af mode, og formen af ​​form,
  Den observerede af alle iagttagere, helt, helt ned!

  Sammenlign hele denne tale til Hamlets beskrivelse af idealiserede menneskeheden i akt to, scene to "Hvad et stykke arbejde er en mand!" En stor del af sproget Ophelia bruger ligner Hamlets. Da Hamlet vender hende, han står over for, hvordan hun engang viste sig for ham, hvordan han engang var. Hun er målmanden fra hans dydige, lykkelig selv i hendes hukommelse. Gennem hele spillet, Hamlet skjuler hans selvlede fra afhøring af Rosencrantz og Gyldenstjerne og fra det af Polonius, men til Ophelia, som er hjemsted for sin fornuft og indehaver af hans idealiserede form, kan han ikke lade være med at afsløre sig selv. Ophelia er således knyttet til Hamlets dyd og sindstilstand, at efter at han opgiver sin tøven og erklærer han vil dræbe Claudius, hun endelig bukker under for vanvid og fortvivlelse, udfører den handling af selvmord som Hamlet havde kæmpet med. Gennem sine ubevogtet interaktioner med hende, kan du få meget indsigt i Hamlets psyke.

Endelig huske på, at disse er blot nogle af de strategier, du kan bruge til at få indsigt i Hamlet 's mening og artisteri. Det er et komplekst arbejde, der kan understøtte forskellige fortolkninger, og alle rigere på grund af det.