Sådan at forstå Reiki

Reiki er en alternativ form for helbredelse baseret på den forudsætning, at livskraften strømmer gennem alle mennesker og kan kanaliseret af én person til en anden. Denne livskraft eller energi er åndelig oprindelse. Det kanaliseres via håndspålæggelse, selvom hænderne ikke nødvendigvis behøver at røre det fysiske legeme hertil. Her er et par tips til at hjælpe dig med bedre at forstå Reiki:

  1. Reiki kan anvendes til behandling af ubalancer på fysiske, mentale, følelsesmæssige og åndelige plan. Når en af ​​disse områder er ude af balance, er de andre områder også påvirket. Således kan en fysisk lidelse menes at være en manifestation af en energisk ubalance snarere end et symptom, der skal udryddes. Reiki virker ved at fjerne blokeringer til strømmen af ​​livskraft både inden den fysiske krop og de energiområder, der straks omgiver den. Når ens livskraft er i balance, kan en person opretholde wellness på alle niveauer.
  2. Reiki blev grundlagt af Dr. Mikao Usui i den tidlige del af det tyvende århundrede under hans livslange søgen efter viden og healing. Dr. Usui fastede og mediterede på toppen af ​​Mount Kurama i tre uger som del af en buddhisme praksis. Det var i slutningen af ​​denne 21-dages periode, at Reiki symboler og dens tilsvarende trossystem (de fem Reiki forskrifter) blev åbenbaret for ham i en slags åbenbaring.
  3. Der er fire Reiki symboler (udføres via håndbevægelser) bruges til at kanalisere livskraft energi. Hver Reiki symbol har en bestemt funktion. For en praktiserende læge til at bruge Reiki symboler effektivt, skal "præget med" på en elev fra en Reiki Master som led i en attunement proces symbolerne. De Reiki symboler blev engang anset for at være hellig, og som sådan, at der ikke formidles bredt. Men Reiki symboler blev offentliggjort for første gang i 1990'erne og siden da, kan repræsentationer af symbolerne findes i mange steder.
  4. I en Reiki session, den praktiserende læge fungerer som facilitator for helbredelse udføres af kunden selv. Da modtageren lægger sig fuldt påklædt på en massagebriks, Reiki praktiserende læge bruger livskraft energi, der strømmer gennem hendes hænder samt hendes egen hensigt om at lette fjernelse af energi blokeringer. Men det er kunden selv, der er den egentlige healer. Klienten trækker energi han har brug for at helbrede sig selv. Nogle mennesker, der modtager Reiki føle sig følelsesmæssig frigivelse, som kan omfatte grine eller græde. Den Reiki praktiserende læge vil flytte til de dele af kroppen, som hun føler intuitivt tiltrukket af, og bruge den energi, der strømmer gennem hendes egne hænder til at kanalisere energien ind i modtagerens krop. Nogle praktiserende læger også indsamle intuitiv oplysninger fra en klient, og kan vælge at dele disse oplysninger.
  5. Den Reiki attunement proces foregår i en ceremoni, hvor en Reiki Master indleder den studerende i brugen af symbolerne. Troen er, at Reiki Master skaber et energimønster, der gør det muligt for studerende til ikke kun at modtage den energi, repræsenteret af symboler, men at være i stand til at overføre Reiki energi til andre.

Evnen til at bruge Reiki er ikke afhængig af ens grad af intellektuel eller spirituel udvikling, men snarere på en hensigt om at lette heling. Reiki har med succes lært at tusindvis af mennesker fra alle religioner, nationaliteter og aldre.