Sådan at drage fordel af vitamin B12

Vitamin B12 er en af ​​de otte B-vitaminer. Det kan tages fra forskellige fødevarer såsom mælk, æg, skaldyr, lever, tun, ost, kylling og praktisk taget alle fjerkræprodukter og skaldyr. For at gøre dette vitamin let tilgængelige, især for børn, mange fødevareproducenter i Amerika befæste deres forarbejdede fødevarer såsom morgenmadsprodukter med vitamin B12. Tager daglige vitamin B-kompleks kosttilskud er en anden måde at opnå en regelmæssig dosis af vitamin B12. I ekstreme ernæringsmæssige mangel tilfælde er vitamin B12 injektioner anbefales.

Det er de mange fordele, vi kan få fra Vitamin B12:

 • Det bidrager til at opretholde ligevægt i kroppen ved at hjælpe organerne holde op med deres respektive funktioner. Vitamin B12 hjælper med at løfte energiniveauet og hjælper lever, nyrer, milt, hjerte, og blære normalt udføre.
 • Den er ansvarlig for blod og DNA fremstilling. Det er nyttigt i produktionen af ​​røde blodlegemer, således at de fleste patienter, der lider af leukæmi og andre hæmatologiske lidelser gives yderligere doser af vitamin B12. Vigtigere, vitamin B12 forhindrer anæmi, en sygdom indikerer mangel på røde blodlegemer.
 • Det øger hjernen og nervesystemet fungerer. Da vitamin B12 gør jobbet af røde blodlegemer hjælper hjernen til at udføre mere effektivt, når der er tilstrækkelig forsyning af blod i kroppen.
 • Det hjælper give mere energi og har en betydelig rolle i kroppens stofskifte. Vitamin B12 er især nyttig for mennesker, der forsøger at tabe. Sammen med en fornuftig kost og motion regime, vitamin B12 normalt opretholder stofskifte, så kroppen kan tabe på en ideel hastighed.
 • Det hjælper skærpe hukommelsen og korrigerer synsproblemer. Det hjælper også med til at bekæmpe den tidlige debut af demens i alderdommen.
 • Det styrker binyrerne hvorved en person undgå træthed og generel udmattelse.
 • Vitamin B12 i form af Hydroxocobalamin, fungerer som modgift mod cyanid forgiftning.
 • Mænd med lavt sædtal kan have gavn af at tage vitamin B12 doser. Det er blevet fundet, at vitamin forbedrer produktionen af ​​sædceller dermed løse fertilitetsproblemer.
 • Høreværn lidelser forårsaget af tinnitus eller en nagende summende i ørerne indikerer normalt mangel på vitamin B12. Denne medicinske tilstand er normalt behandles med vitamin B12 kosttilskud.
 • Vitamin B12 er normalt anbefales til folk med søvnløshed på grund af sin evne til at kvikke produktionen af ​​melatonin, et hormon, der hjælper dig med at få en sund søvn. Ældre mennesker er som regel dem, der lider af søvnproblemer, fordi med alderen, produktion af hormoner i kroppen bliver mindre effektiv. Derfor er der behov for yderligere vitamin B12 behov blandt ældre.
 • Vitamin B12 er også god til at hjælpe behandle astma blandt børn.

Der er igangværende studier, der søger at bevise, at vitamin B12 kan hjælpe med at helbrede HIV. Det har vist sig, at personer, der lider af AIDS er lav på vitamin B12. Derfor er en korrelation er under etablering, hvordan vitamin kan bidrage til at øge immunsystemet AIDS-patienter og forhåbentlig helbrede sygdommen permanent.