Sådan at berolige et barn, der har aspergers

Børn med Aspergers syndrom er for det meste ses som intelligente og har indtagende personligheder. Dog kan disse børn har svært ved at få venner, da de ofte mangler færdigheder i socialisering. En masse børn med aspergers har svært ved at styre deres følelser, eller udtrykke disse konstruktivt. De fleste af dem har raserianfald eller nedsmeltninger, når de føler en overbelastning af følelser.

Børn med Aspergers får normalt rutiner eller gentagne adfærd, som de gør næsten hele dagen. Det vil derfor være vigtigt for dig langsomt indføre nye rutiner, der kan hjælpe med at få ham til at falde til ro.

Her er nogle måde, hvorpå du kan hjælpe børn med særlige behov bliver roligere.

Prøv meditation. Enhver, der har svært ved at kontrollere eller udtrykker følelser kan blive hjulpet af meditation. Dette kan gøres på et par måder. Først, kan du få barnet sidde ned eller ligge ned og have lukkede øjne. Spørg ham til at tage dybe og langsomme indåndinger. Har ham inhalere langsomt gennem næsen, så holde vejret i cirka fem sekunder, og udånder gennem munden. Du kan guide ham gennem denne erfaring. Sig noget lignende "tage en langsom, dyb indånding.« Så, følge op med "hold det ... holde det ..." og derefter "nu ånde ud gennem munden langsomt."

Sørg for at være rolig, når du giver ham instrukser, så han bliver også påvirket af din følelse af ro. Sig dine instruktioner på en klar, enkel måde. Gør det på en sådan måde, at du vil blive let at forstå.

En anden måde er at have ham ligge eller sidde ned og visualisere noget i hans sind. Har ham fokusere på en idé eller en scene, der er beroligende, såsom en afslappende ferie ved stranden, eller en gåtur i parken. Fortælle scenariet at få ham til at føle sig som om det virkelig var sket.

Etablere en stille tid. En anden måde du kan hjælpe berolige et barn med Aspergers er gennem rutine. Etablere en bestemt par minutter eller timer af dagen som stille tid. Dette kan være efter middagen, eller før afregne for natten. Han kan gøre aktiviteter som læsning, tegning, eller kunstværker. Disse kan hjælpe med at ham afregnes ned og klar til en god nats søvn. Bortset fra at holde ro, skrivning og tegning kan også hjælpe et barn at lære at udtrykke sig.

Brug musik. Du kan også bruge den beroligende effekt af musik til at hjælpe berolige et barn med Aspergers. Brug klassisk musik, især instrumentale stykker af kendte komponister. Under beroligende musik spiller i hele dit hus kan også fremme en beroligende miljø, selv for dig selv.

Du kan købe cd'er med orkestrale udleveringer af Mozart, Beethoven og andre bemærkelsesværdige komponister. Bare prøv at undgå dem klassisk, orkester eller band musik, der har tunge undertoner, eller der måske ikke være for beroligende.

Disse øvelser virker ikke overnight, og det kan tage dig et par forsøger at få det rigtige. Må ikke føle sig dårligt, hvis du ikke straks se resultaterne af dine beroligende indsats.