Rosebud Geranium

Rosebud Geranium
Geraniums tilføje et brændpunkt overalt.

Hvis du er på udkig efter en dejlig tilføjelse til dit hjem eller haven, overveje en Rosebud geranium. De vil føje et strejf af enkel elegance til ethvert sted, de er tilføjet. Du kan endda starte en samling! Der er så mange at vælge imellem.

En Geranium andet navn

Hvad de fleste mennesker kender som en geranium er faktisk en Pelargonium. Pelargoniums er ikke meget kolde hårdfør som sande pelargonier er. De har brug for vinter beskyttelse. Men de er meget almindelige og godt elsket af gartnere overalt, uanset hvad de hedder.

Grundlæggende pleje for disse blomster er enkel: seks til otte timer af sollys, veldrænet, frugtbar jord. Noget de fleste gartnere lykkeligt levere at have disse alsidige blomster omkring deres hjem.

Bruger til Geranium

Det menes, at pelargonier har medicinske egenskaber. Dens æteriske olie bruges ofte i hudplejeprodukter. En anden mulig fordel er som et insekt frastødende. Men før du bruger dine pelargonier til andet end en ting af skønhed, skal du sørge for du konsultere en ekspert. Hvis du er ubevidst følsomme over for noget i anlægget, kan du gøre dig selv meget syg.

Hvad er en Rosebud Geranium?

En Rosebud geranium er en dejlig prøve at få og samle. Af de fem kategorier, pelargonier er opdelt i, Rosebud typer falder i zone type. Klassificeringen af ​​"zoner" betyder, at bladene er opdelt i zoner. Du vil se en mørk bånd rundt om bladet, der adskiller zoneinddeles pelargonier fra andre typer.

Dejlige mønstrede blade er ikke den mest markante del af denne form for geranium dog. Det er kendt for sin show-stopper blomster, der er så tæt indsamlet de kan ikke engang åbne helt. Disse hovedet fuld af sarte blomster ligner en buket roser, deraf navnet.

Andre geranium typer omfatter:

 • Fancy-ofte med forskellige farvede blade
 • Ivy-med vedbend blade
 • Duftende-rose, citron, pebermynte duft
 • Regal-også kendt som Martha Washington

Mange sorter

Rosebud pelargonier kommer over 1000 sorter. Nogle er meget sjældne og vanskelige at finde. Andre du vil nyde at indsamle i din egen have. Udnyt de mange farvevariationer ved at skabe potteplanter ordningerne, samt plante dem kreativt i jorden. Du kan nemt dedikere en hel have plads til Rosebud pelargonier og stadig ikke se alle typer der er.

 • Æbleblomst Rosebud er måske den ældste af Rosebud pelargonier går tilbage til Victoriatiden. Selv om det kan betragtes som en antik, sine smukke lyserøde kanter hvide kronblade med grønne centre er tidløse.
 • Westdale Æbleblomst har samme hvide kronblad med lyserøde kanter. Bladene er imidlertid forbløffende med deres grønne og hvide farve, der skiller sig ud i din have.
 • Black Pearl er en traditionel dyb rød farve, der appellerer til de fleste geranium elskere.
 • Scarlet Rosebud er en klar rød blomst, der er meget populære.
 • White Rosebud har kun hvide blomster med grønne blade. En bemærkelsesværdig kontrast til andre sorter.
 • Noel Gordon deler navn med en berømt skuespillerinde. Dens sarte lyserøde blomster ser slående med røde Rosebud geranium sorter.
 • Red Rambler er en anden mørk rød sort med en lysere underside kronbladene.
 • Plum Rambler er rødlig-lilla version af Red Rambler.

Finde Rosebud Geraniums

Hvis du ikke kan finde en Rosebud geranium på din lokale planteskole eller havecenter, er der også kilder online, hvor du kan bestille din favorit sort.

 • Holt Geraniums har en fremragende række Rosebud pelargonier samt andre typer pelargonier.
 • Hobbs Farm har et par at vælge fra så godt.

Just One More?

Har du svært ved at vælge? Som de fleste gartnere, kan du nødt til at finde plads i din have for "bare en mere". Pas på ikke at overcrowd dem, så fristende som det kan være, fordi overbelægning gør dine pelargonier udsat for sygdom. Efter al den tid du har brugt forsøger at indsnævre de udestående valg af Rosebud pelargonier til rådighed for dig, vil du ønsker at være sikker på at du ikke mister nogen.

Pas godt på dem, og du vil blive belønnet år efter år med smukke stænk af farve hele dit landskab og dit hjem.

.