Røget laks Fillet

Røget laks Fillet


Hvis du køber røget laks filet for første gang, kan opgaven være noget skræmmende. I modsætning til at købe frisk laks, der traditionelt er mærket efter art og tilgængelig hele, fileteret eller skåret i bøffer, vælger røget laks er mere kompleks.

Origins, Arter og nationaliteter

Røget laks fileter omfatter normalt disse oplysninger på emballagen. På trods af hvad folk fra forskellige regioner hævder, høj kvalitet laks svømmer i mange regioner i verden. Ligesom mange fødevarer, hvad forbrugerne overveje den "bedste" er i høj grad afhængig af personlig smag.

Salmon Kilder

Laks solgt i USA kommer normalt fra Atlanterhavet, Nordatlanten eller Pacific Ocean. Nogle race i floder i nærheden kolde ocean farvande og andre trives på laksebrug.

Arter

Næsten enhver laks er egnet til at ryge. Populære arter omfatter Chinook, Coho, Pacific, Wild Alaska og King. Yderligere oplysninger om de geografiske rødder indgår ofte i beskrivelsen, selvom disse data har meget lidt at gøre med smagen eller kvaliteten af ​​fisken.

Nationalitet

Igen er denne skelnen ikke påvirke laks kvalitet. Skotsk, irske og Halifax sorter er udbredt, og deres smag varierer efter de opskrifter, der anvendes. Personlige indstillinger diktere det ønskede smokiness, trannet smag og salt. Alle disse faktorer afhænger primært af ingredienserne i producenternes forskellige opskrifter og rygning metode.

Gebyr Metoder

De to metoder, der anvendes til at ryge laks er varme og kulde. De har ofte lignende optrædener men paralleller stoppe der.

Varm røget laks

Denne type er kogt og røget ved 120F til 180F grader mellem seks og tolv timer. De fisk kokke end træ eller kul eller i et opvarmet, forseglet miljø for at gennemtrænge kødet med en stærk, røget smag samtidig med at dræbe skadelige bakterier. Udseendet er uigennemsigtig og skællet.

Koldrøget laks

Denne proces er mere kompliceret og tidskrævende. De laksefileter hærde i salt i op til seks timer til smag af fisk og forhindre vækst af skadelige mikroorganismer. Dernæst sædvanligvis efter at være tørret, laks gennemgår en langsom røgning på 24 timer til tre uger i lave temperaturer mellem 70F og 90F grader. I modsætning til varm røget laks, fileterne aldrig udsat for intens varme. Ved afslutningen af ​​processen, laks er stadig rå men spiselige og velsmagende.

Røget laks mørbrad Opbevaring og præsentation

Hver type røget laks kræver forskellige opbevaringsforhold og vises til salg i forskellige miljøer.

Opbevaringstid

Hot røget laks kan sikkert opbevares ved stuetemperatur i op til fem år. Koldrøget sorter er meget letfordærvelige, og kræver køling. Det holder normalt for omkring to uger i køleskabet, hvis frisk skåret på en deli eller special-forretning, og lidt længere, hvis det opbevares i uåbnet, vakuum-forseglede emballage.

Præsentation

Da varm røget laks er holdbart i ethvert miljø, det er den type findes i gave kurve eller i de ikke-letfordærvelige fødevarer sideskibe i supermarkeder. Kold røget laks skåret på bestilling på deli og skaldyr tællere eller sælges vakuumpakket i de kølede dele af fødevarebutikker.

Serveringsforslag

Både varme og kolde røget laksefileter tjene som første kurser til frokost eller middag. Bagels smurt med flødeost og toppede med røget laks har længe været begunstiget til morgenmad og brunch. Fileterne er også populære ingredienser i hors d'oeuvres og snacks, hvor de ofte skåret i bide stykker på størrelse, placeret oven på fest-size rug eller pumpernickel brød runder, og garneret med en kvist frisk dild, en klat creme fraiche og en lille klat kaviar.

Går Fiskeri

Hvis du finder en bestemt type eller mærke af røget laks, lækkerier din gane, stopper ikke der. Find en deli eller speciale fødevarer butik, der tilbyder smagsprøver og udforske de enorme forskelle mellem kold og varm røget laks og de forskellige smag additiver af diverse producenter.