Risiko for tarmbiopsi

Risiko for tarmbiopsi


Risikoen for tarmbiopsi er svarer til enhver moderat kirurgi. Når det kommer til diagnosticering af cøliaki, en tarm biopsi er virkelig den eneste afgørende test til rådighed for at bekræfte autoimmun glutenallergi. Men i mange tilfælde en afgørende test er ikke nødvendig, og en patient kan modtage behandling uden at skulle undergå en sådan risikabel procedure.

Risikoen for tarmbiopsi

En tarmbiopsi ikke anses større operation. Proceduren indebærer en mild beroligende eller generel anæstesi og fjernelse af en lille mængde af tarmvæv. Operationen vil blive foretaget af en gastroenterolog, som vil foretage en endoskopi og afslutte opgaven ved at fjerne væv fra duodenum (den første afdeling af tyndtarmen). Det lyder måske ikke som en alvorlig invasiv procedure i forhold til de store abdominale operationer, men desværre tager det ikke en større operation for at producere store komplikationer.

Den første risiko kommer fra brugen af ​​generel anæstesi. Nogle patienter er ubevidst følsomme over for bedøvelsesmiddel og dette desværre kun kommer til hovedet, når lægemidlet er allerede blevet indgivet. Desuden er der ingen medicin kommer uden risiko. Nogle patienter kan være følsomme over for anæstesi og et meget lille antal kan opleve langsigtede bivirkninger som følge af at blive bedøvet. Generel anæstesi har en indflydelse på hypothalamus funktion og en dvælende følelse af træthed er kun en af ​​mange mulige reaktioner. Men langsigtede bivirkninger kun opleves af et lille antal patienter og størstedelen der gennemgår brugen af ​​dette stof vil gøre fint.

Også, som tidligere nævnt, denne procedure kan udføres med kun en mild beroligende. Denne proces kaldes "bevidst sedation." Hvis det er muligt, generel anæstesi bør undgås, så spørg din gastroenterolog, hvis der kan gennemføres din biopsi med blot mildt beroligende. Dette er ikke at sige beroligende er uden bivirkninger, men typisk vil sidstnævnte være mindre strenge end dem, der produceres af generel anæstesi.

Den anden risiko omhandler biopsi indsnit. Den biopsi vil være forholdsvis lille; Imidlertid har selv et lille sår er i risiko for infektion. Desuden kan nogle patienter opleve tarm perforeringer eller kraftig blødning på biopsi site. En tarm perforering kan være resultatet af enten en defekt kirurg eller en tarm, som blot alvorligt beskadiget. Overdreven blødning kan skyldes mange årsager såsom lægemiddelinteraktioner eller en genetisk problem med utilstrækkelig størkning. Blødning er den mest almindeligt oplevede symptom, og derfor anbefales det patienter bør ikke tage antikoagulanter eller aspirin for en periode op til operationen. Bør undgås Selv spise af fødevarer såsom hvidløg.

Nødvendigheden af ​​tarmbiopsi

Så er risikoen for tarmbiopsi undgåelig? Nogle mennesker nægter at gå videre til den fase af en intestinal biopsi. De kan gennemgå blodprøver for en genetisk disposition for cøliaki eller gliadin IgA test og overveje deres positive resultat nok til at begynde en glutenfri behandlingsplan. Imidlertid kan læger ikke officielt diagnosticere en patient med cøliaki indtil tarmbiopsi er blevet udført. En kategorisk diagnose er netop, hvad der er på spil, hvis den tarmbiopsi undgås.

Dette er ikke nødvendigvis en dårlig ting. Sure, kan en patient ikke kunne tidligere annoncere sin cøliaki status på forsikring former, men hans blodprøver kan give ham tilstrækkelig dokumentation til at slå ind på en glutenfri livsstil. Desværre er dette ikke altid tilfældet.

The University of Chicago Cøliaki center rapporterer, at personer, der ikke modtager den tarmbiopsi diagnose og kun stole på blod testresultater for at nå deres Solar status er ikke så tilbøjelige til at tage deres tilstand alvorligt. De kan afvige fra deres glutenfri diæt lettere. Måske er det fordi det kun patienter med alvorlige invaliderende symptomer bestemmes nok til at forfølge den kirurgiske diagnostiske procedure. Uanset, enhver person, der har modtaget positive testresultater, blod eller kirurgisk, vil tage sin egen komfort og sundhed i fare, da han fortsætter med at inkludere gluten-holdige fødevarer i sin kost.