Risiko for Soy Aminosyrer

Risiko for Soy Aminosyrer


Om der er flere risici i soja aminosyrer end fordele afhænger af din udsigtspunkt. Nogle mennesker betragter soja som en "superfood", mens andre siger det er farligt. Raske voksne har færre grunde til at bekymre sig om soja end børn, gravide kvinder og personer med sygdomme. Hvis du er i tvivl om soja, skal du kontakte din læge om, om at medtage den i din kost.

Hvad er den bedste Protein?

Der er en risiko kroppen kan ikke optage aminosyrer fra soja så effektivt som andre typer af protein, især kødædende kilder. Bodybuildere især beskæftiger sig med, om proteintilskud fra forskellige kilder til protein fremme muskel skabelse mere end andre. Protein kosttilskud er normalt lavet af æg, valle, et biprodukt af mælk eller soja, som kommer fra sojabønneplante. Blandt vægtløftere, planter har ry for at være svagere end dyrene i form af hvor let muskler absorbere protein.

Ingen klar vinder endnu

Virkeligheden er, at ingen kilde til protein konsekvent viser sig at være bedre end de andre. Nogle undersøgelser tyder på æg er bedst, mens andre undersøgelser har vist valle fungerer bedst, og andre statistikker favorisere soja. Selvom data er usikkert, er der ikke desto mindre en vis risiko forbundet med det faktum, at både forbrugere og forskere fortsætte med at spørge, om soja er den bedste kilde til aminosyrer.

Vækst Bekymringer

Mens soja fordel for muskelvækst kan diskuteres, voksende børn er en anden sag. Soja tilsætningsstoffer har wended deres vej ind i mainstream fødevarer at styrke proteinindholdet i fast-food hamburgere og baby formel. Dette er blevet kaldt en bidragyder til den tidligere indsættende pubertet blandt nutidens unge, selvom fænomenet kan have mere at gøre med vækststimulerende hormoner foder til køer og andre husdyr. Uanset hvad, så længe forskerne stadig er ved at lære risikoen for soja aminosyrer, er det nok en god ide at begrænse børns forbrug af fødevarer, der indeholder soja. Gravide kvinder ville gøre klogt i at følge de samme råd, eller endnu bedre, rådføre sig med deres læge om kost, mens forventer.

Kemiske tilsætningsstoffer

Medmindre du spiser sojaprodukter fremstillet af økologiske råvarer, er der en stor risiko for indtagelsen toksiner, nemlig pesticidrester. Denne risiko er mere udtalt for forarbejdede sojaprodukter, hvor soja er en ingrediens, snarere end nonorganic sojabønner selv. Tofu, tempeh og andre forarbejdede sojaprodukter har mere koncentrerede mængder af planten og indeholder derfor større koncentrationer af kemikalier, der er indeholdt i anlægget.

Digestive Bekymringer

Soy lægger ekstra belastning på fordøjelseskanalen på grund af den ekstra arbejde til at behandle fibrøse plantematerialer. Det ekstra indsats er ikke skadelig, hvis du er ved godt helbred. En beslægtet, og meget mere realistisk bekymring, er meget reel sandsynlighed for øget flatulens som følge af tilsætningen af ​​bælgplanter til kosten. Overvej, at en afvejning, og hvis det generer dig, investere i nogle Beano at reducere gas.

Ugunstige Lægemiddelinteraktioner

Visse receptpligtig medicin ikke blandes godt med soja, og de etiketter indeholder advarsler herom. Soja kan forstyrre respiratoriske medicin, ligesom Primatene og Atrovent. Behandlinger for højt blodtryk, som warfarin, også advare mod soja forbrug. Det samme gælder for medicin for skjoldbruskkirtlen betingelser og østrogen kosttilskud.

Risiko for Kedsomhed

Die-hard kødædere ville føre dig til at tro at der er en risiko for kedsomhed i at få aminosyrer fra soja. Tofu i særdeleshed har et ry for at have ingen smag, og nogle vil måske sige det samme om sojabønner og tempeh. Det er i det væsentlige tilfældet, hvis du ikke tilføjer nogen aroma til tofu eller andet produkt baseret på soja. Men manglen på native smag gør det meget nemt at sæsonen tofu næsten enhver tænkelige måde. Det omfatter kød aroma, og ved hjælp af reelle kød at nå dette smag har den ekstra fordel af at fremme en mere effektiv optagelse af protein.

Risiko for Soy Aminosyrer

Uanset om dine bekymringer har at gøre med receptpligtig medicin interaktioner eller maksimering protein absorption, er det en god ide at spørge din læge til råds om din kost. En professionel vil vide bedst, om du har brug for at lytte til risikoen for soja aminosyrer.