Risiko for død i Car Crash Doubles, hvis du havde lidt alkohol

Drikke et glas vin eller et par øl på en vens fest kunne være meget farligere end vi tror. En ny undersøgelse viser, at der har blot en eller to drinks inden for seks timer før kørsel øger risikoen for en bilulykke.

Risiko for død i Car Crash Doubles, hvis du havde lidt alkohol

Dr. Stefano Di Bartolomeo og hans kolleger undersøgte virkninger af alkohol og måltid forbrug i 326-drev, der blev indlagt på skadestuen efter en bilulykke. Forskerne spurgte patienter, hvad de havde gjort før styrtet og derefter sammenlignet disse aktiviteter til deres tidligere tilfælde af sikker kørsel. Forskere indregnet i måltid forbrug, da det kan sinke alkoholindtag og gøre bilister søvnig.

Samlet set drikke alkohol fordoblede risikoen for en bilulykke, ifølge en rapport offentliggjort i tidsskriftet Public Health. Under så lidt som en eller to drinks inden for seks timer før kørsel øgede risikoen for ulykken 2.17 gange. Der har mere end tre drinks tredoblet risikoen. Også folk, der ikke får nok søvn - de, der sov mindre end normalt inden for 24 timer før et nedbrud - var på fordoblet risiko for at blive involveret i en bilulykke inden for to timer efter et måltid. For dem, der sov mindre og drak alkohol, at risikoen for et nedbrud var tre gange højere.