Riesling

Riesling

Riesling vine er hvidvine kendt for deres sprøde syre og søde smag. Druerne er dybt påvirket af de forhold, de dyrkes, og terroir bibringer smag, der skinner igennem i vinene. Mens mange betragter Resiling en "letvægts" vin, der er mange flotte eksempler, der afslører, hvor komplekse og flavorful Riesling kan være.

Riesling vine

Der er ingen anden vin i verden helt som en Riesling. De hvide druer har en affinitet for det kølige vejr og skifer mineral jord findes i hele Tyskland og Alsace. På sit bedste, Riseling er helt sur, med grønt æble, melon, abrikos, mineralsk, og krydderi smag. Afhængigt af hvor sent på året vinavlere høster druerne, kan Riesling spænder fra sprød og tør til sød og krydret. Mange Riesling vine er sukkersøde dessert vine, der undgår bliver vammel på grund af tilstedeværelsen af ​​syre. Balancen mellem sødme, frugt, syre og mineraler giver Riesling vine med overraskende komplekse varianter, der rejser sig over mange af de andre hvidvin vinsmagere. I modsætning til mange hvide druesorter, vinproducenter ikke eg Riesling. At gøre dette ville kompromittere sin sprøde klarhed.

Hvor Riesling dyrkes

Tyskland er den primære Riesling producenten, især i Rhinen. Alsace, som sidder på den franske grænse med Tyskland, producerer også høj kvalitet Riesling vine. Mens du kan finde andre eksempler på Riesling vine fra resten af ​​verden, mange blegner i sammenligning med vinene fra Tyskland. Riesling dyrket i områder, der er for varmt, kan udvikle Petroleum ligesom smag, mens dem, der dyrkes i kølige klimaer bevare deres sprøde syre og sweetness.The i Tyskland er ideel til fremstilling af flavorful, komplekse Riesling. Andre områder, der producerer Riesling er Australien, Washington, Oregon, Californien, Østrig og Canada.

Typer af Riesling

Riesling er en sort, der står alene, og er sjældent blandes med andre vine. Riesling vine er yderligere kategoriseret afhængigt af hvornår i sæsonen de vinproducenter høster druerne, og Brix (sukker) niveau i de vine, der følger af naturligt sukker i druerne. Mens dette klassificeringssystem findes hovedsagelig i Tyskland, andre vinmagere anvender lignende vinfremstilling stilarter og klassifikationer.

Deutscher Wein & Deutscher Landwein (tabel Wine)

Disse vine tendens til at være tørre og sur, men de kan variere i sødme. De sælges overvejende i Tyskland som bordvine.

Qualitaswein

Disse vine har varierende grader af modenhed, og vine kan være ret tør eller meget sød. Tyskland importerer Qualitaswein hele verden. Der er tre kategorier af Qualitaswein:

 • Kabinett: Høstet tidligst i sæsonen, Kabinett vine er sprøde og generelt tørre. De er beregnet til at blive drukket med måltider som en quaffing vin.
 • Spätlese: Disse vine er sene høst vine. Som sådan har de en tendens til at have høje sukkerindhold, en tykkere viscoscity, og lavere alkohol. Vine er både skarpe og sukkersøde på samme tid på grund af tilstedeværelsen af ​​syre, som er naturlig i Riesling druer. Tænk på at bide ind i en meget modne æbler, der er både sød og sprød på samme tid. Det er den erfaring du har med en Spätlese.
 • Auslese: Disse vine er udvalgte forskningsdata af meget sene høst druer. Sammen med den sprøde surhedsgrad af de andre vine, de har også varianter af modne frugter. Vinene tendens til at være lav i alkohol og relativt højt indhold af sukker.
 • Beerenauslese (BA): Disse vine er lavet af udvalgte overmodne druer. De er dessertvine.
 • Trockenbeerenauslese (TBA): fremstillet af druer, som har næsten uudviklede til rosiner på vinstokken, TBA vine er sukkersøde dessertvine.

Eiswein (Ice vin)

Disse vine er fremstillet af druer høstet efter frost, og behandles, mens druerne stadig er frosne. Anset dessertvine, Eisweins indeholde en bemærkelsesværdig kombination af renhed, koncentration, sødme og syrlighed, der gør dem skiller sig ud blandt de bedste dessertvine i verden.

Opbevaring og servering

Riesling kan være fyldt, hvis den har en masse af restsukker. Hej Brix Riesling kan alder i årtier, selv om de drikker vel ung, så godt. Tørresalte Riesling skal drikkes inden for et par år med aftapning. Store Riesling på 50 til 55 grader Fahrenheit i en vibrationsfri, lave lys miljø væk fra ekstreme udsving i temperatur.

Ligesom drue har en affinitet for kolde temperaturer, så gør vinen. Serveres Riesling kølet, på omkring 45 grader Fahrenheit. Denne temperatur bringer det sprøde mineralitet fra skifer i tysk jord. Vinene er meget alsidige vine, og de tørre versioner parre godt med fisk, skaldyr og fjerkræ. Sødere versioner fungerer bedst alene, med skarpe oste, eller med frugt som en dessert.

Årgange

Tyskland, Østrig og Alsace har haft en kørsel af god til fremragende årgange begynder i 1996. Ifølge Robert Parker, er de eneste subpar årgange i denne periode var:

 • Alsace, 2006 og 2009
 • Mosel, 2000
 • Rhinen, 2000

Vine til Prøv

Klar til at give nogle af høj kvalitet Riesling en chance? Overvej følgende:

 • Chateau Ste. Michelle Dr. Loosen Eroica, Columbia Valley, Washington
 • Selbach Oster Zeltinger Schlossberg Riesling Kabinett, Mosel-Saar-Ruwer, Tyskland
 • Gunderloch Spätlese Diva, Rheinhessen, Tyskland
 • Joh. Jos. Prüm Graacher Himmelreich Auslese, Mosel-Saar-Ruwer, Tyskland
 • Dr. Loosen Beerenauslese, Mosel-Saar-Ruwer, Tyskland
 • Kracher Scheurebe Trockenbeerenauslese # 4, Østrig
 • Peter Brum Riesling Eiswein, Mosel-Saar-Ruwer, Tyskland
 • Trimbach Riesling Cuvee Frederic Emile, Alsace, Frankrig

Hvis du aldrig har prøvet en Riesling fra Tyskland, vil du blive overrasket over de varianter den afslører. Hvis ingen af ​​de ovenstående vine appellerer til dig, så tal med din lokale vin butik og bede om anbefalinger. Denne alsidige og lækker vin er sikker på at blive en favorit.