Rib Pain under graviditet

Rib Pain under graviditet


Rib smerter under graviditet er en fælles klage, især i tredje trimester.

Rib Pain

Rib smerter kan forekomme overalt i din front overkrop eller din medio til øvre ryg. Dine ribben wrap omkring den øvre ryg og bryst og nå lidt i maven og midt bagpå. Enhver form for ubehag eller smerter i disse områder anses rib smerte. Sommetider denne smerte er kontinuerlig eller nogle gange er det en meget skarp smerte, når du tager en dyb indånding. Siddende, stående, eller om kan enten gøre smerten værre eller lempe den, afhængigt af situationen. Sitting er generelt den mest ubehagelige position ribben smerter.

Årsager til Rib Pain under graviditet

Der er flere forskellige grunde, du kan opleve ribben smerter under graviditeten. Den første og mest indlysende grund til smertefulde ribben er, at dit barn vokser, og din voksende livmoder presser alle dine indre organer op i din brystkasse, hvor der er lidt plads. Andre årsager til smertefulde ribben er:

Tungere Bryster

Det er normalt for dine bryster for at forstørre under graviditet. Tungere bryster kan veje ned på dine skuldre og lægge pres på din brystkasse, der forårsager smerte eller tryk.

Hormoner

Din krop begynder at forberede sig på at føde ved at øge de hormoner, der løsner dine ledbånd og slappe af dine muskler. Dette kan forårsage smerter i ribben.

Urinvejsinfektion

En mærkelig bivirkning af en urinvejsinfektion kan være rib smerte. Urinvejsinfektioner er en infektion i blæren, der undertiden ledsager graviditet fordi barnet ligger på blæren. Se din læge, hvis du har mistanke om du har en urinvejsinfektion.

Stress og spændinger

Angst og stress kan føre til en stigning i smerte, ikke kun i dine ribben, men også i din skuldre, nakke og hoved.

Dårlig fordøjelse

Dit fordøjelsessystem kan være trængsel på grund af den voksende baby, som kan forårsage anfald af fordøjelsesbesvær eller sure opstød, der forårsager smerte i dine ribben. Fordøjelsesbesvær kan også skyldes hormoner og svært fordøje rige eller krydret mad.

Hvordan til at lindre Rib Pain

Hvis du medbringer din baby højt oppe i maven, og du bare ikke har plads nok, kan du prøve at lindre din ribben smerter ved at finde komfortable positioner, så du kan hvile. Mødet synes at være den mest ubehagelige position for de fleste gravide kvinder. Følgende er et par tips til afhjælpning ribben smerter under graviditet:

  • Lig på din side skjules med barsel puder.
  • Placer puder bag ryggen, foran brystet og mellem knæene.
  • Hvis du er nødt til at sidde for en del af dagen, så sørg for din stol understøtter din ryg, så du kan sidde oprejst. Bøje forover kan forværre din ribben smerter.
  • Stå op ofte og strække en arm ad gangen over dit hoved.
  • Bær en graviditet bælte til at støtte din mave.

Yoga og meditation

Under en yoga klasse eller lære meditation færdigheder ikke blot kan hjælpe med din ribben smerter nu, men kan også hjælpe dig under fødslen at forblive roligere. Find yoga klasser, der er designet til gravide kvinder ved at kontakte en lokal yoga studio. Hvis der ikke er nogen specielle yoga klasser til rådighed, tale med yoga instruktør før klassen og bede hende om forholdsregler du bør tage i timerne. Du kan også købe en yoga graviditet DVD at øve derhjemme.