Retro Lampeskærme

Retro Lampeskærme

Retro lampeskærme kommer i mange forskellige karakteristiske stilarter og kan være kendetegnet mønstre, der er let genkendelige for at være fra den samme æra. Retro stil refererer til de design, der var populære i 1950'erne, 1960'erne og 1970'erne.

Styles

En almindelig stil lampeskærm fra 1950'erne har pisk-syet snøring langs de øverste og nederste kant skyggen. De nuancer kommer i former, såsom runde, rektangel, oval og firkantet. En unik egenskab ved disse typer af nuancer er, at de også kan være multi-differentieret. Multi-differentieret nuancer er undertiden benævnt "dobbeltdækker", "triple-decker" og "fødselsdagskage" nuancer. Disse nuancer kan også vendes, også kendt som "hovedet" nuancer, som ser godt ud, når hang som en pendant lys over spisebordet.

"Atomic" lampeskærme er en anden betegnelse for retro nuancer, der kommer fra 1950'erne, en tid, hvor ny teknologi inden for videnskab, bomber, raketter og udforskning af rummet var i fuld gang. Det var en tid med eklektisk design og eksperimenterende, nye materialer.

En af de fantastiske nye materialer, der er udviklet fra efterkrigstidens æra af midten af ​​det 20. århundrede var glasfiber. Glasfiber er et fælles element findes i isolering og blev også anvendt til at lampeskærme. Mange lampeskærme i slutningen af ​​1940'erne gennem 1950'erne blev foretaget fra en kombination af glasfiber og harpiks pergament.

Drum style nuancer er også almindelige retro lampeskærme. Mens design kan være meget enkel, tromme lampeskærme kommer i mange forskellige retro mønstre, der er let genkendelige som fra den æra af 1950'erne, 1960'erne og 1970'erne.

Mønstre

Retro stil lampeskærme kommer i mange forskellige farver, men hvad der giver dem deres fornemste udseende er ofte mønsteret.

De retro mønstre fra midten af ​​århundredet designere er undertiden benævnt "Jetsons-lignende", på grund af rumalderen dille af tiden. Hvis du kan huske det populære tv-show, Bewitched, de animerede kreditter, der åbnede hver episode havde blinkende stjerner omkring showets titel, der er ikoniske mønstre for retro indretning. En lignende retro design blev anvendt i åbningen titel kreditter til det 21. århundrede tv-show, The Osbournes. De stjerne-lignende design omkring showets titel minder om retro design, der anvendes 50 år tidligere.

Et godt sted at se eksempler på retro stil mønstre er på Månen Shine lampe og et Shades 'Mønstre side. Denne producent af retro-stil lamper har et stort udvalg af vintage mønstre for deres retro lampeskærme.

En af de mest almindelige mønstre findes på retro glasfiber lampeskærme er en abstrakt bølgelinien mønster. Dette mønster ser ud som om nogen lige skreb over en lampeskærm eller sprøjtede maling over det hele.

Andre populære retro mønstre omfatter geometriske firkanter eller cirkler i varierende størrelser og fejning buede linjer, der ligner en elliptisk bane. Nogle mønstre, der er mærket "atomic" har lidt bolde knyttet til elliptisk bane linjer, giver indtryk af subatomare partikler, der rejser langs deres baner.

Hvor kan jeg købe Retro Lampeskærme

Retro stil lamper er meget populære og heldigvis er nemt at finde retro-stil lampeskærme. Flere gode kilder til disse lampeskærme er:

  • Moon Shine Lamp og Shade
  • Meteor Lights
  • Deadly Nightshades
  • Lampshade Lounge

Med en ny retro lampeskærm, kan du gendanne en gammel vintage lampe eller slå en moderne lampe i et retro-leder lampe. Du kan også købe din egen retro lampeskærm gør kit og designe din egen unikke, one-of-a-kind lampeskærm. Du kan vælge mellem en række af klassiske retro lampeskærm stilarter. Hvert sæt indeholder:

  • Almindelig hvide glasfiber med forud udstansede huller
  • Hardware
  • Lacing
  • Instruktion for montering og farvning

Når din lampeskærm er samlet, og du har farvet skygge i den farve, du foretrækker, kan du tilføje din egen unikke retro mønster og lampe base.

Hvis du rent faktisk søger efter en autentisk vintage lampeskærm, ikke en nyligt foretaget lampeskærm med et retro-look, ville eBay være den bedste online kilde til et samlerobjekt vintage lampeskærm, der rent faktisk blev foretaget i midten af ​​1900'erne. Du kan også kigge efter vintage lampeskærme i de lokale antikke butikker, værftets salg og din lokale sparsommelighed butikker.