Rengøring: pletfjerning fra Tøj Tips

Madlavning Oil pletfjerning fra Tøj

Den mest effektive måde at fjerne fedtpletter fra vasketøj er at behandle pletten med en opvaskemiddel, der er formuleret til at fjerne fedt. Gnid det i pletten, lad det sidde i et par minutter, vask derefter som sædvanlig. Tøroffset mekaniker sæbe (fra en auto-dele butik) er også meget effektiv til at skære fedt. Grease er meget effektiv til at fjerne fedt, så du også kan gnide Crisco i pletten, derefter vaske.

Fjernelse af rust fra tøj er let

Den bedste måde at få rust pletter ud af dit tøj er at bruge en citron eller bordsalt og fløde af Tarter.

Citron

• Hvis du vil bruge en citron, lægge tøjet på en flad overflade oven på et håndklæde.

• Skær citronen i halve og pres saften på rust pletten. (Hvis du ikke har en citron, kan du bruge flaske citronsaft, det virker lige så godt.)

• Læg tøjet i solen og lad det tørre.

• Når din tøjet er tørret, se på, om det rust pletten har løftet. Hvis det ikke har, skal du gentage processen.
• Hvis rust pletten er fjernet, hvidvaske dit tøj.

Salt og fløde Tarter

• For at bruge salt og fløde af Tarter, blot gøre en blanding ved hjælp af lige dele af begge.

• Læg tøjet på en flad overflade oven på et håndklæde.

• Spred din creme af Tarter og salt blanding på rust pletten.

• Anbring tøjet i solen og lad det tørre.

• Hvis rust pletten har løftet, hvidvaske skjorten.

• Hvis rust pletten ikke har løftet, gentage processen.

Color Brightener

Hvis du tilføjer omkring 1/3 af en kop hvid eddike til din skylning, vil du opdage, at dit tøj vil komme ud lysere og blødere. Enhver eddike duft bør forsvinde efter tøjet er blevet tørret.

Deodorant og sved pletfjerning

Gul underarm shirt pletter sandsynligvis forårsaget af en kombination af deodorant og sved. Mange deodoranter og antiperspiranter indeholder aluminiumsalte. Når disse salte er kombineret med vaskemidler, især i køligere indstillinger vand, er de ikke let opløses, og de forbliver på stoffet.

For at fjerne pletter, prøv iblødsætning skjorter i varmt vand med et enzym iblødsætningsmidlet produkt eller gnide det snavsede område med hvid eddike. Vask i den varmeste vand sikkert for stoffet. Hvis pletten ikke forsvinder, dæmpe og drys pletten med Kødmørning. Lad det stå i cirka en time, og hvidvaske igen.

For at undgå nye pletter fra formning, altid vaske skjorter i den varmeste vand sikkert for stoffet. Også tillade antiperspirant at tørre helt, før dressing.

Friskere Ser Whites

Du bør være i stand til at gendanne dit tøj til hvid (og ikke skade fibrene i stoffet) ved at opbløde dem dem i lunkent vand og farve sikker eller ilt blegemiddel i 24 timer, og derefter skylle dem med eddike og vand. Brug en spiseskefuld eddike til en liter vand. Dit tøj kan dreje grå, fordi du har hårdt vand, og dette undergraver effektiviteten af ​​vaske- og rengøringsmidler og ofte efterlader en rest på tøjet. Hvis du mener dette er en sag, kan du ønsker at tilføje en pulveriseret afkalker til din vask, især når vask hvidt tøj.

Mud pletfjerning fra Tøj

Du kan fjerne mudder ved først at lade det tørre grundigt og børste off så meget som muligt. Derefter kan du gnide pletten med Murphys Oil Soap, henstår i 15 minutter, og skyl med koldt vand. Eller i stedet for Murphys Oil Soap, kan du bruge en opløsning af 1 spsk borax i en kop vand. Hvis pletten ikke forsvinder, skal du bruge et enzym presoak, eller nyd det element i en liter vand, som du har tilføjet en kop ammoniak (eller bruge blegemiddel, hvis elementerne er hvide).

En anden mulighed for at prøve er at skære en rå kartoffel i halve og gnid mudder pletten. Soak varen i koldt vand i et stykke tid, så hvidvaske som sædvanlig.

Hold Jeans se ny

For at forhindre et nyt par jeans i at falme, når vasket, suge dem i 4 spsk. eddike blandet med 5 quarts vand i cirka 30 minutter. For at få ekstra forsikring, vaske dem ud og ind.

Blødgøring nye ark

Nye ark er normalt stiv på grund af de kemikalier og dimensionering at fabrikanten tilføjer. For at fjerne dette, så prøv at vaske med mindre vaskemiddel end anbefalet (som vaskemiddel vil også gøre tøj stiv), og der tilsættes 1 kop hvid eddike til skyllecyklussen. Eddike virker fint til at fjerne vaskemiddel og dimensionering opbygge. Du kan også vælge at tilføje en ekstra skylning.

Opdater Black Beklædning

Du kan opdatere dine sort tøj ved at tilføje blånelse eller stærk kaffe eller te (2 kopper) til skyllevandet. De skal vende tilbage til deres oprindelige mørk sort tilstand. For at forhindre fremtidig fading, vaske dem i koldt vand, med Ivory Flakes plus kun en lille mængde vaskemiddel.

Ketchup pletfjerning fra Tøj

Hvis du vil fjerne en ketchup plet, sættetid frisk plet i koldt vand. Vask i varme sæbeskum. Skyl. Hvis en fedtet rest tilbage efter vask, svamp eller blød i rensning opløsningsmiddel.

Brightening hvidt tøj

Du bør være i stand til at genoprette nusset tøj til hvid (og ikke skade fibrene i stoffet) ved at opbløde dem dem i lunkent vand og farve sikker eller ilt blegemiddel i 24 timer, og derefter skylle dem med eddike og vand. Brug en spiseskefuld eddike til en liter vand. Dit tøj kan dreje grå, fordi du har hårdt vand, og dette undergraver effektiviteten af ​​vaske- og rengøringsmidler og ofte efterlader en rest på tøjet. Hvis du tror, ​​det er tilfældet, kan du ønsker at tilføje en pulveriseret afkalker til din vask, især når vask hvidt tøj.

Gendan Whites

Du bør være i stand til at gendanne dit tøj til hvid (og ikke skade fibrene i stoffet) ved at opbløde dem dem i lunkent vand og farve sikker eller ilt blegemiddel i 24 timer, og derefter skylle dem med eddike og vand. Brug en spiseskefuld eddike til en liter vand. Efter at behandle dem natten over, vaske dem i varmt vand med klor blegemiddel tilføjet. Dette bør opdatere dem til deres oprindelige hvide tilstand. Hvis det er muligt, tør dem i solen.

Get The Ink Out med stil

Blæk pletfjerning kan være næsten umuligt, og mange frygter deres tøj er ødelagt. Ofte regelmæssige vaskeri spray er ikke op til opgaven, og hvis det er tilfældet så prøv at dreje til en anden form for spray til at fjerne det blæk.

Hair spray er en stor blæk pletfjerning værktøj til tøj. Du skal blot sprøjte hårspray på farvede område-sørg du er generøs, så spray trænger stoffet-og lad det sidde i et par minutter. Smid tøj element ind i vask straks og blækket skal fjernes, når vask cyklus er færdig.

For læder prøve at anvende en liberal dosis af vaseline til blækklat. Lad gelé sidder på pletten i flere dage, og derefter tørre området rent.

Stain Strategi

Ved anvendelse til fjernelse af pletter løsninger på stof, er det bedst at arbejde på pletten fra bagsiden af ​​stoffet og ikke foran. På denne måde pletten vil ikke spredes dybere ind i stoffet.

Mystery pletfjerning fra Tøj

For pletter af en ukendt oprindelse, kan du prøve at følge disse trin: Først skylles pletten i koldt vand. Forbehandle det med en forvask, og derefter skylles igen. Nu vasker tøjet med en alt stof blegemiddel, i vand, der er så varmt som producenten anbefaler, at tilføje ekstra vaskemiddel. Lad det er tørre og hvis pletten er der stadig, lægges i blød i koldt vand i 1/2 time. Svamp den med en rengøring opløsningsmiddel, lad det sidde i 5 minutter og skyl derefter igen. Gentag alle ovenstående, hvis pletten ikke.

Hvidere Hvide Bomuld Strømper

Retur hvide sokker til mousserende hvid ved at koge dem i en gryde med et par skiver af citron. Citron er en naturlig blegemiddel. Opvaskemaskine vaskemiddel bleger også sokker - bare tilføje lidt til den almindelige vasketøj.

Deodorant Byg Up Removal

Den deodorant / antiperspirant opbygge, hvilket også forårsager gule armhule pletter, er sandsynligvis forårsaget af en kombination af deodorant og sved. Mange deodoranter og antiperspiranter indeholder aluminiumsalte. Når disse salte er kombineret med vaskemidler, især i køligere indstillinger vand, er de ikke let opløses, og de forbliver på stoffet. For at fjerne pletter og opbygge af antiperspirant, prøv iblødsætning skjorter i varmt vand med et enzym iblødsætningsmidlet produkt. Vask i den varmeste vand sikkert for stoffet. Hvis pletten ikke forsvinder, dæmpe og drys pletten med Kødmørning. Lad det stå i cirka en time derefter vaske igen. For at undgå nye pletter fra formning, altid vaske skjorter i den varmeste vand sikkert for stoffet. For at forhindre disse pletter, give din antiperspirant at tørre helt, før dressing. Iført en bomuld undertrøje under polyester skjorter vil hjælpe med at absorbere sved.

Forebyggelse Fading og Color Blødning

Vi alle har haft det foretrukne mørk farvet skjorte, der svinder og ender med en "frost" af fade på det. Næste gang du køber mørk (eller lys) farvet tøj, sætte farven ved opblødning tøjet i en time i en blanding af 1/2 kop eddike, 1/2 spsk salt og 1/2 liter vand. Hvis skyllevandet viser farve efter en time, gentage processen. Brug denne teknik kun for ensfarvet poster, fordi multi-farvede elementer kan bløde ind i hinanden. Flerfarvede elementer vil sandsynligvis nødt til at være renset. Tøjet vil stadig falme, men efter mange flere vaske. Dette vil også forhindre allerede hvidvaskede elementer fra fading endnu mere.

Te og kaffe pletfjerning fra Tøj

For en frisk te eller kaffe pletten, straks hælde kogende vand over pletten til den forsvinder. Eller, sættetid pletten med borax og vand, vask derefter som normalt. På gamle pletter, lave en pasta af borax og vand, lad den i 15 minutter, vask derefter som normalt.

Lip Balm pletfjerning fra Tøj

Hvis du vil fjerne læbepomade, der er smeltet på dit tøj i tørretumbleren, skal du placere farvede overflade ned på puden af ​​papirhåndklæder, spray med WD-40, lad stå et par minutter, vend stof over og spray den anden side. Påfør flydende opvaskemiddel og arbejde ind i det farvede område, erstatter frotté da det absorberer pletten. Vask i mulig hotteste vand med vaskemidler og blegemiddel (hvis varen er bleges) og skyl med varmt vand. Special Note: Hvis tøjet gik gennem tørreriet være sikker på at rense tromlen af ​​din tørretumbler til at fjerne eventuelt resterende voks rester ved at sprøjte en blød klud med WD-40 og derefter tørre tromlen. Kør en belastning af tørre klude gennem en tørrecyklus at sikre, at din tromle er ren.

Stool pletfjerning fra Tøj eller Bleer

For at få barnet afføring pletter ud af dit tøj, så prøv med et enzym pre-suge eller væske, som f.eks Biz eller Axion. Enzymerne fordøje pletten på samme måde, din krop fordøjer mad. Soak pletten, vask derefter som normalt.

Sneaker Rengøring

Den bedste måde at rengøre hvide sneakers er med en gammel tandbørste og en form for en sæbe. Murphy? S Oil Soap, flydende vaskemidler, Comet, etc. er alle gode valg. Lufttørre. De fleste sko kan vaskes i vaskemaskinen, men det vil forkorte deres levetid, og kan forårsage nogle af limen komme løs. Hvis nogen pletter tilbage efter rengøring, kan de være dækket op med hvid skosværte. Hvis du vælger at vaske dine sneakers i en vaskemaskine, tage snørebåndene og vaske dem på egen hånd eller med et par gamle håndklæder. Brug ikke blegemiddel. Lad dine sko lufttørre eller maskine tørt på et "fnug luft" cyklus, da varmen i tørreren kan smelte dele af sko. "Air" typen sko kan ikke vaskes i en maskine. Til fjernelse stedet, kan du prøve nogle hvide farvet (men ikke kridtning) ikke-gel tandpasta og en blød tandbørste, derefter skylles med vand.

Blødere Flannel

Et godt alternativ til kommercielle blødgøringsmidler (som arbejde, men har tendens til at efterlade en ophobning over tid, således flannel mister blødhed efter et stykke tid) er eddike. Hvis du tilføjer 1 kop eddike til skylning af vaskemaskinen, det fjerner enhver sæberester og naturligt blødgør stoffet. Sørg også for ikke at bruge for meget vaskemiddel, da det gør stof stiv og hård; og du kan tilføje en ekstra skylning for at sikre, at alle vaskemiddel fjernes.

Satin Pleje og rengøring

Før du forsøger at vaske satin poster, tjekke etiketten for rengøring instruktioner. De fleste satin kun tør-ren. Silke satin kan håndvaskes i iskoldt vand med mild sæbe. Satin lavet af acetat skal vaskes i varmt vand med flydende vaskemiddel eller milde sæbespåner. Dunk beklædningsgenstand i vand, indtil pletten er væk. Skyl to gange, så drop-tør. Crepe satin skal vaskes i varmt vand med mildt flydende vaskemiddel ved hjælp af samme metode.

Blødere Håndklæder

Årsagen til stivhed i vasketøj er normalt, at for meget vaskemiddel er blevet efterladt i tøjet. For at gøre din håndklæder blødere, bruge mindre vaskemiddel end normalt, og tilføje hvid eddike til den første skylning. Du kan også vælge at tilføje en ekstra skyl cyle når du vasker håndklæder. Linje tørrede håndklæder får ikke så fluffy og blød som dem tørret i tørretumbleren, men dette bør hjælpe.

Stinke eller Shrink?

Bakterier og meldug elsker et fugtigt varmt miljø at yngle i. Tøj er lavet af fibre, der vil fælde mange mikroskopiske stumper af hud og BAKTERIER- uanset hvor mange gange du vasker dem. Hvis dit tøj ikke bliver ordentligt eller helt tørret, før du lægger dem væk, kan dette medføre mug, meldug og bakterier til at blomstre i fibrene i dit tøj. Meldug er især svært at slippe af med, når den finder vej i. Vask i varmt vand og blegning kan arbejde-med mindre dit tøj er farvet eller er af stof anbefales ikke til blegning, såsom nylon eller spandex- men dette i bedste fald ville være en midlertidig løsning.

De fleste stoffer i dag kan håndtere medium til høj varme. Lette stoffer og visse syntetiske skal tørres ved lav eller hænges til tørre på en bøjle. Bomuldsstoffer er meget holdbare og alsidig og kan tørres på højere heats. Hvis du stadig ikke er fortrolig med at tørre dit tøj på et højere kogetrin, vil en anden mulig alternativ-hvis du able- være at line tørre dit tøj! Bare sørg for at de er helt tørre, før du tager dem ned.

Ned fyldt Varer Rengøring

Ned fyldt jakker, frakker og dyner kan maskinvaskes, så længe den ydre skal stoffet er, så det er vigtigt at tjekke etiketten først. Hvis etiketten anbefaler rensning, kan dette være en god idé. Hvis det er i orden at vaske, skal du sørge for at reparere eventuelle huller og flænger først, da den ned vil presse igennem selv de mindste huller. Vask i varmt vand, distribuere hovedparten omkring omrøreren, og afbalancering af lasten med håndklæder hvis nødvendigt. For at tørre dit tøj, tørre til et lavt niveau med tennisbolde eller en ren sko i din tørretumbler til at hjælpe fnug op ned. Aldrig lufttørre, da ned vil flade og klumper.

Vask hvidt tøj

Når du vasker hvidt tøj, varmt vand virker bedst, da din vaskemiddel vil opløse og arbejde mest effektivt ved denne temperatur. Vand skyller lige godt ved alle temperaturer, men så sørg for at skylle alt dit tøj ved hjælp koldt vand for at spare på varmt vand. Hvis dit tøj ikke er særligt snavset, kan du sikkert slippe afsted med at bruge varmt vand hver anden eller tredje vask at spare på varmt vand samt. Sørg for altid at følge de vaske anvisningerne på etiketten på dit tøj for de bedste resultater.

Sådan fjerner klistermærker og selvklæbende

Nogle klæbestoffer er nemme at komme i gang. Sig du har brug for at få etiketten det tomme lage jar. Skrab gennem etiketten lidt og smøre det med opvaskemiddel. Blød i varmt sæbevand. Papiret kommer ud, så kun en lille lim til at skrabe. Nem ting. Prisskilte og klistermærker er sværere at fjerne. Citrus olie til undsætning! Det er en kraftig opløsende eller opløsningsmiddel, hvis du ønsker at være videnskabelig. Din butikkens rengøring sideskib har citrus rengøringsmidler samt goo flyttefirma. Følg etiketten retninger. Har solen bagte tape eller en mærkat på ydersiden af ​​dit vindue? Besøg isenkræmmer. De vil rådgive dig om den rigtige form for skraber.

Scuff Mark Removal fra sko

Hvordan du fjerner scuff mærker på dine sko afhænger af stoffet skoene er lavet af. Hvis de er læder, kan du fjerne de skrammer ved at gnide scuff med ikke-gel tandpasta, skylles, tørres og lad tørre. Hvis de er vinyl eller plastik, kan du fjerne mærkerne ved at gnide dem med en blyant viskelæder, og hvis det ikke virker, kan du prøve en ikke-gel tandpasta og tandbørste eller prøv at bruge lightergas. Hvis de er lærred, kan du skrubbe dem ved hjælp polstring renere, sæbe eller en ikke-gel tandpasta. Lufttørre.

Fedt pletfjerning fra Tøj

Hvis du vil fjerne en sort fedt plet fra tøj, kan du prøve at mætte pletten med sprit, så skamplet med en ren hvid klud. Hvis pletten ikke forsvinder, så prøv med en fedt skæring opvaskemiddel, som Dawn, og gnid med en blød tandbørste. En anden mulighed, selv om det forekommer vanvittigt, er at suge det snavsede område natten over i en opløsning af rengøringsmiddel, Coca-Cola og vand. Hvidvaske som sædvanlig.

Fjern Benzin lugt fra tøj

For at fjerne lugten af ​​benzin fra tøj, lægge tøjet i en stor spand koldt vand. Tilføj to dåser af koks til vandet og en kasse med bagepulver. Lad tøjet i blød i 24 timer. Derefter hænge tøj på en tørresnor lufttørre. Endelig placere tørre tøjet i vaskemaskinen og vask som normalt.

Frugt pletfjerning fra Tøj

Hvis du vil fjerne en frugt plet, drys lidt salt på tøjet, og derefter skylles i koldt vand. Vask det i varmt vand med flydende vaskemiddel. Hvis pletten ikke forsvinder, kan du prøve at anvende en lille hydrogenperoxid.

Too Much Stivelse kan forårsage en Shine

Du bør stryge mørkt tøj og tunge denim inside-out. Dette vil forhindre skinnende varemærker sømme og manchetter. Hvis du stryge med en masse af stivelse, gå uden et par gange. Lad stivelsen vaskes ud. Ligeledes, hvis du tager din uniformer til launderer, bede om ingen stivelse et par gange. Hvidvaskning trykke dit tøj ved at trække ned en tung, opvarmet presseplade. Denne varme plus stivelse ophobning kan dreje din uniform skinnende.

Bleach Spild på tøj

Bleach er ikke en plet, det fjerner farve; der er derfor ingen plet at fjerne. Men hvis du spilder blegemiddel på en enkelt-farvet artikel i tøj, kan du prøve at bruge Rit farvestof for at genoprette farven. Det er meget effektivt, og ganske nem at bruge - du kan endda gøre hele processen i din vaskemaskine. Det leveres i en bred vifte af farver, så du bør være i stand til at finde en farve, der passer, eller du kan endda blande to eller flere af farverne. Farven er så permanent som enhver tøj farvestof, så det vil falme, men ikke nogen hurtigere end andre farvestoffer normalt gør. Når du har afsluttet den døende proces, kan du hjælpe med at sætte farven ved opblødning punkterne i en time i en opløsning af 1/2 kop eddike, 1/2 spsk salt og 1/2 liter vand. Hvis skyllevandet viser farve efter en time, gentages proceduren.

Gendan Sort Farve med kaffe

For at besvare dit spørgsmål, kan du opdatere dine sort tøj ved at tilføje blånelse eller stærk kaffe eller te (2 kopper) til skyllevandet. De skal vende tilbage til deres oprindelige mørk sort tilstand. For at forhindre fremtidig fading, vaske dem i koldt vand, med Ivory Flakes plus kun en lille mængde vaskemiddel.

Baby Tør Magic

Så dum som det lyder, vaskeklude er en fantastisk måde at fjerne pletter og er også fantastisk til rengøring i almindelighed. De temmelig meget kan fjerne noget!

Vaske farver uden blødning

For at indstille farver i farvede elementer, suge dem i en time i en blanding af 1/2 kop eddike, 1/2 spsk salt, og 1/2 liter vand. Hvis skyllevandet viser farve efter en time, gentage processen. Brug denne teknik kun for ensfarvet poster, fordi multi-farvede elementer kan bløde ind i hinanden. Flerfarvede elementer vil sandsynligvis nødt til at være renset.

Grass pletfjerning fra Tøj

For at fjerne græs pletter, dup området med sprit eller fortyndet hydrogenperoxid før vask. Eller prøv at sætte flydende opvaskemiddel på pletten, lad sidde i ti minutter og derefter vaske.

Meldug fjernelse fra Swimsuit

Du skal være i stand til at få Meldug pletter ud af din badedragt ved opblødning det i varmt sæbevand og borax. Eller kombinere 1/4 teskefuld farve sikker blegemiddel og 1/4 kop 3% brintoverilte. Med en ren klud, gnid forsigtigt pletten, indtil det er væk. Vask tøjet, og tørre i solen, hvis muligt.

Unshrink en sweater

Der er ingen garanti måde at unshrink en sweater, men jeg har et par ideer til dig at prøve. 1) Blød trøje i hårbalsam og vand løsning, og træk forsigtigt at omforme, lå fladt til tørre. 2) Opløs en ounce af borax i et par spiseskefulde varmt vand, tilsæt blandingen til en gallon varmt vand, nedsænkes tøjet. Træk sweater forsigtigt i form, og skyl i en gallon af varmt vand, som du har tilføjet 2 spsk eddike. 3) opløses to kopper ikke-salt tilsat jod i tilstrækkeligt varmt vand til at dække beklædningsgenstanden. Lad afkøle, og lad sweater i blød i det i tre timer. Vask det i mild sæbeskum, skylles tre gange, rul sweater i håndklæder, så omforme og lad tørre.

Læbestift pletfjerning fra Tøj

Du kan slippe af med læbestift pletter ved at anvende nogle ikke-gel tandpasta til mærket. Gnid tandpastaen godt ind i tøjet, vask derefter som normalt.

Hvis dette ikke virker, så prøv med en tør-rensning opløsningsmiddel. For at gøre dette, satte punktet ned på en gammel håndklæde, anvende opløsningsmidlet og bruge en kant af håndklæde til at opsuge opløsningsmiddel og pletten. Hvidvaske som sædvanlig. Hvis nogen farve tilbage, så prøv med ammoniak og vand.

Lov Hurtig at fjerne Shellac fra tøj

Hvis dit tøj er blevet farvet med shellak, er du nødt til at bevæge sig hurtigt, eller det vil hærde.

• Få en vattet klud og fugte det med sprit.

• DAB pletten med den fugtede uld.

• Gå derefter over området med en sæbe klud.

• Hvis tøjet er vaskbart, kaste den ind i vaskemaskinen med det samme. Hvis det ikke er vaskbart, fortsætte med at gå over pletten med sæbevand klud, skyl med rent vand og duppes stoffet, indtil det tørrer.

Skosværte Stains

Hvis du har farvet dit tøj med skosværte, er der en chance for, at pletten kan fjernes. Før du smider en god tøj element, prøv denne hurtig og nem løsning.

• Bland to dele vand med den ene del af sprit til farvede stoffer.

• Hæld lige alkohol i en lille skål for hvide stoffer.

• Gennemvæd en blød klud med væsken og våd skosværte pletten.

• Gnid forsigtigt i en cirkulær bevægelse.

• læg tøjet i solen for at tørre.

• Gentag efter behov.

Wax Removal fra Dug

For at få stearin fra din dug, sætte en almindelig papirpose over stedet, og tryk med en varm (ikke varmt) jern. Fortsæt dette, ved hjælp af friske stykker papir, indtil alt vokset absorberes. Hvis nogle af farvestoffet er sivet ind i stoffet af din dug og forbliver efter fjernelse af voks, så prøv hvidvaskning med en farve-safe blegemiddel.

Den bane Røde Kool-Aid Stain!

Hey Kool-Aid! Har du nødt til at være sådan en smerte?

For det meste, noget, der anvender rødt farvestof kan være et monster at håndtere. Pletter forekomme, når en udenlandsk agent lander på et porøst overflade- en porøs overflade 'er en overflade med mikroskopiske huller og gruber. Når disse små huller og gruber fylde op med det røde farvestof, er det en god ide at forsøge at få det tilbage, før det har en chance for at bosætte sig i for god. Jo før du kan komme til en plet, jo større chance har du for at få det ud.

Når det kommer til at håndtere Kool-Aid pletter, den bedste ting at gøre, er ikke presse eller gnide på den. Hvis pletten er i et stykke tøj, prøv iblødsætning det i en pletfjerner eller anden løsning. (Nogle anbefaler eddike, andre anbefaler bagepulver eller en skål med et par tabletter af protese renere.) Derefter hvidvaske som du normalt ville.

Hvis pletten er i gulvtæppet-og du kan komme til det straks-fjerne så meget af Kool-Aid med en butik vac og sprøjte det ned med et tæppe renere. Dæk pletten med en ren klud og derefter placere en jern indstillet på lav for ikke at beskadige fibrene i din gulvtæppet-på toppen af ​​klud i 15-20 minutter. (Husk ikke at trykke eller gnide!) Varmen vil få røde plet at opsuge i kluden. Gentag denne proces med så mange rene klude efter behov.

Det kan ikke slippe af med pletten helt, men vil bidrage til at mindske eller fade pletten, især med regelmæssige eller gentagne behandlinger over en periode.

Rust pletfjerning fra Tøj

For at fjerne rust fra tøj, kan du dække pletten med fløde af tandsten (samle op kanterne af elementet for at holde pulveret på stedet), derefter dyppe stedet i varmt vand. Lad det stå 5 minutter, vask derefter som sædvanlig. Hvis varen er hvid, kan du også anvende citronsaft på pletten, gnid med salt, og lad det blege i solen.

Der er også flere kommercielle produkter til rådighed, der er designet til at fjerne rustpletter, såsom ZUD eller Whink. Hvis varen er hvid, kan du også anvende citronsaft på pletten, gnid med salt, og lad det blege i solen.

Vaske Whites

Varmt vand virker bedst, da din vaskemiddel vil opløse og arbejde mest effektivt ved denne temperatur. Vand skyller lige godt ved alle temperaturer, men så sørg for at skylle alt dit tøj ved hjælp koldt vand for at spare på varmt vand. Hvis dit tøj ikke er særligt snavset, kan du sikkert slippe afsted med at bruge varmt vand hver anden eller tredje vask at spare på varmt vand samt. Sørg for altid at følge de vaske anvisningerne på etiketten på dit tøj for de bedste resultater.

Spot Rengøring lædersko

Du kan få øje på rense dine lædersko ved omhyggeligt at gnide snavsede område med en kunstners viskelæder. En plet på læder, der ikke vil børste eller tørre bør tages for at en læder renere så hurtigt som muligt. Selvom du kan forsøge at rense det selv med en læder-rengøringsmiddel, kan du ende med at gøre mere skade end gavn. Du kan beskytte lædervarer ved at sprøjte dem med en silikonespray, som du kan købe på de fleste skobutikker.

Babymad pletfjerning fra Tøj

Hvis tøjet allerede er blevet vasket og tørret maskine, er det muligt, babymad pletter aldrig kan komme ud, men ikke bestemt. Adskil tøj i hvide, lyse farver og mørke farver. Prøv iblødsætning tøj, én farve ad gangen, i en flydende enzym vaskemidler, såsom Era, natten over, anvendelse af rengøringsmiddel direkte på hver plet og også sætte nogle i iblødsætning vand. Vask som sædvanlig, men ikke sætte tøjet i tørretumbleren, indtil du er sikker på pletterne er væk.

Eliminering statisk elektricitet

For at fjerne statisk klamre fra tøj, slagtilfælde tøjet med en wire bøjle. Gør det samme for dit hår, hvis statisk i dit hår er også et problem.

Kaffe / te pletfjerning fra Tøj

Hvis du vil fjerne en frisk kaffe eller te plet, straks hælde kogende vand over pletten til den forsvinder. Eller, sættetid pletten med borax og vand, vask derefter som normalt. På gamle pletter, lave en pasta af borax og vand, lad den i 15 minutter, vask derefter.

Benzin pletfjerning fra Tøj

For at fjerne benzin fra tøj, første sted de farvede område med forsiden nedad på papirservietter. Anvend rensning opløsningsmiddel til bagsiden af ​​pletten, som erstatter de papirhåndklæder ofte. Lad det tørre, derefter gnide i flydende vaskemiddel eller dæmpe de farvede område med vand og gnid med bar sæbe eller vaskemiddel pasta. Skyl derefter vaske. Hvis nogen lugt stadig, tilsættes 1/2 kop eddike til skylning af jer vasker, da dette skulle tegne de resterende lugt.

Blødgør Stiv Tøj

Hvis dit tøj føler stiv efter vask, som regel betyder det, at for meget vaskemiddel er tilbage i tøjet. For at forhindre dette, kan du prøve at bruge mindre vaskemiddel, tilføjer en kommerciel skyllemiddel eller 1 kop hvid eddike til den første skylning, eller tilføje en ekstra skylning.

Hvide gummisåler på sko

For at få din hvide gummisåler, hvid igen, ville jeg anbefale at bruge hvid væg renere (designet til dæk). Følg pakke retninger for rengøring dæk. Du kan også prøve is skate renere, som du kan købe fra en sportsforretning butik.

Salat Dressing Fjernelse fra Tøj

Hvis du vil fjerne salatdressing fra dit tøj, kan du prøve at gnide pletten med en flydende enzym vaskemiddel, såsom Era, så blød i koldt vand i op til 30 minutter eller unitl pletten er fjernet, gnider pletten let med fingrene periodisk under neddypning. Hvis pletten ikke forsvinder, kan du prøve at mætte pletten med et vaskeri presoak og lad det sidde i et par minutter, derefter skylles.

Hurtigtørrende lærred sko

Du bør være i stand til at tørre dine sko i tørretumbleren, men jeg vil anbefale udstopning dem med silkepapir, eller noget lignende, for at holde deres form. Du kan eventuelt prøve at stikke viskestykker eller gamle klude inde i dem. Hvis du kan styre varmen niveau på din tørretumbler, indstille den til lavt, for ikke at overophede gummi på dine sko.

Moth Removal

Desværre de eneste virkelig effektive måder at dræbe møl, når de allerede er flyttet ind bruger mølkugler eller krystaller. Men der er et par andre ting, du kan gøre for at slippe af med dem. Hvis dit skab er tæppebelagt, fjerne gulvtæppet, som møl elsker at yngle i mørke områder, såsom kabelskabe tæpper. Fjern alle berørte tøj fra skabet, og tage alle salvagable tøj til at være renset, advare personalet om dit møl problem, så de kan fjerne larver. Grundigt rense dit skab, da selv mølpose ikke vil dræbe møl æg på tøjet. Møl er mere tiltrukket af beskidt tøj, så sikre, at alt er rent, før du gemmer det i dit skab. Du skal enten have dit skab professionelt udryddet eller bruge kommercielle møl drab produkter til at fjerne dem. Når du har fjernet dem, kan du bruge cedertræ, lavendel eller tørret appelsinskal at afskrække dem fra at vende tilbage. Lad ikke disse produkter at komme i direkte kontakt med tøjet, da olier kan beskadige fibrene over tid.

Egg pletfjerning fra Tøj

Hvis du vil fjerne et æg plet, dækker området med salt og lad det sidde en time før vask.

Parfume pletfjerning fra Tøj

Hvis du vil fjerne en parfume plet, svamp eller blød pletten i koldt vand. Hvis pletten ikke forsvinder, sættetid 15 minutter i en opløsning af 1 liter lunkent vand, 1/2 tsk flydende opvaskemiddel og 1 spsk hvid eddike. Hvidvaske som sædvanlig.

Vaskemiddel Pletter på tøj

Hvis du vil fjerne ufortyndede vaskemiddel eller skyllemiddel pletter, prøv at gnide dem med en bar soap, og vask igen, eller opbløde dem i ufortyndet hvid eddike, indtil pletterne forsvinder, mindst 15 minutter, men ikke mere end 30. (Eddike er fremragende på at opløse sæberester). Vask som sædvanlig, og bare rolig, vil enhver eddike lugt vask lige ud. Hvis dette ikke virker, kan du prøve fugte pletter, og gnide dem med en flydende opvaskemiddel beregnet til at fjerne fedt. For at forhindre dette i fremtiden, kan du prøve at tilføje vaskemiddel da maskinen er påfyldning, og ikke tilføje tøjet før maskinen er fyldt og begynder at agitere.

Ink Stain Removal fra ruskindstøj

Den bedste måde at fjerne blæk pletter fra ruskindstøj er at tage artiklen til en velrenommeret renserier. Det er meget risikabelt at forsøge at rense ruskind derhjemme, især en vanskelig plet såsom blæk. Hvis du beslutter, at du gerne vil prøve et hjem fix, kan du prøve hårspray på pletten. Gennemvæd det godt, og tørres af med en ren hvid klud. Du vil sandsynligvis nødt til at gentage denne procedure flere gange. Armor All kan også arbejde. Eller her er en mere trick kan du prøve: Prøv at gnide stedet let med en smergel bord, så damp i en kogende kedel.

Pilling

Den eneste virkelig effektiv måde at fjerne piller fra en beklædningsgenstand, er at barbere det. I would recommend using the cheapest disposable razor you can find and simply shave the entire garment. It is time-consuming, but effective. Depending on the size of the article, you may need more than one razor to do a good job. You can also try using a pumice stone, or a commercial product called a Sweater Stone that is made specifically for this purpose.

Hard Water Stain Removal from Laundry

If your water is leaving marks on your clothes this means that you likely have hard water. The hardness of water causes it to interfere with the effectiveness of detergent and leaves a film on the clothing. To remove this film try soaking the clothes in a mixture of one gallon of water and one cup of vinegar. To prevent this from happening in the future, you can add a water conditioning product along with the detergent, or add a cup of borax. It will soften the water and freshen the wash as well.

Chocolate Stain Removal from Clothing

To remove chocolate, rub with a borax and warm water solution before laundering (4 tbsp. borax to 2 1/2 cups water).

Baby Formula Stain Removal

To remove baby formula, try an enzyme presoak (such as Biz or Axion). The enzymes actually digest the stain. You can also try putting unseasoned meat tenderizer on the area before you wash it.

Unfortunately, for items that have been in storage, the stains may have been there for some time and this may not work. You could also try a color-safe bleach to remove the stains.

Get Rid Of Mothball Odor On Your Clothing

To remove mothball odor from clothing that has been store, you should first hang them outside in the fresh air for at least two days. After two days, place the clothing into the washing machine and add one or two cups of white vinegar (depending on how large a load of clothes you have) to the soapy water. Lastly, hang the clothes outside to air dry and do not place them into a clothes dryer until you are certain the mothball smell has been removed.

Rayon Cleaning

Rayon garments generally need to be either dry-cleaned or washed by hand. If you chose to hand wash, use lukewarm water and gentle detergent. If the item is labeled "Machine Washable" use warm water, the gentle cycle, and a gentle detergent. Drip dry. Iron rayon on the medium setting while the fabric is damp.

Silk Tie Stain Removal

You can remove food stains on your silk ties by first gently wiping off as much residue as possible with a soft cloth. You can then treat the spot with either a commercial product called Energine or with dry-cleaning solvent. If a ring forms around the area where the stain was, you can remove it by holding the tie over steam from a kettle until it disappears.

Whiten Yellowed Silk

First, check the label on your fabric to ensure that it is washable. If it is, you should by able to remove the yellow stains by soaking the article in warm water with a few denture tablets overnight, then launder as usual. Or, combine a tablespoon each of white vinegar, salt, and water softener with one pint of water, dip area up and down in solution, rinse well and launder. Or, rub white non-gel toothpaste into the spot and wash in cold water. If the fabric is unwashable, you will need to have it dry-cleaned.

Cayenne Pepper Stain Removal from Clothing

To remove your cayenne pepper stain, it is very important to use cold water, as heat will set the stain. You should be able to remove the stain by soaking the item in cold water with one cup of dishwasher detergent (powder for your machine) dissolved in it. Allow to soak for a few hours, then launder as usual, rinsing in cold water with 1/2 cup of white vinegar added.

Latex Paint Removal from Clothing

Rubbing alcohol dissolves latex paint. Just wipe it away. For dried latex paint, let it soak in alcohol a little, or rub with an alcohol-soaked Q-Tip, then wipe the paint away.

In the laundry, wet the spot with alcohol, lift the paint spot manually or put it in the washer when it has dissolved.

Grape Juice Stain Removal from Clothing

Remove grape juice stains by mixing equal parts vinegar, water and dishwashing soap in a squeeze bottle. Shake, and work it into the spot. Let stand for a few minutes and flush with water.

Crayon Stain Removal from Clothing

To remove crayon stains from clothing, first you need to scrape the stain with a butter knife to ensure that as much crayon is removed as possible. Then, if you scrub it with a non-gel toothpaste it should remove the stain. Wash as usual after the treatment. You could also try soaking it with a purchased pre-treatment solution before washing if the toothpaste doesn't do the trick.

Gasoline Stain Removal from Shoes

To remove gasoline from your shoes, first place the stained areas facedown on paper towels. Apply dry-cleaning solvent to the back side of stain, replacing the paper towels frequently. Allow to dry, then rub in liquid detergent or dampen stain area with water and rub with bar soap or detergent paste. Rinse and launder (if washable). If any odor remains, add 1/2 cup of vinegar to the rinse cycle of you washer, as this should take out any remaining smell. Air dry, stuffed with paper towels or newspaper to help the shoes retain their shape.

You Can Remove Tar From Clothing

The most important thing to remember if you get tar on your clothing is to make sure it is not exposed to heat – such as a dryer or iron.

When you get tar on your clothing, freezing the tar is one of the best methods you can use to remove it.

•Place ice cubes into a plastic bag. The amount of ice you place in the bag should match the size of your tar stain. For small stains you can use a sandwich bag. For large stains you can use a freezer bag.

•Lay the stained clothing on a flat surface.

•Place the bag of ice onto the tar stain. This will freeze the tar and make it harden.

•When the tar is completely hard, peel it off of your clothing.

Rayon Tie Cleaning

To clean a rayon tie, use Woolite and cold water. Pre-treat any stains by saturating them with full-strength Woolite and brush lightly with an old soft toothbrush. Add approximately 2 teaspoons of Woolite to 1 quart of cold water and stir. Depending upon the severity of the stain, soak the tie in the Woolite solution for anywhere from 3-30 minutes. Rinse the tie thoroughly with warm water. Roll the tie into a flat square and squeeze the excess water out carefully. Roll the tie back out and hang it to dry. Blot any remaining water from the tie with a clean white cloth. Shape the tie back into its proper shape and continue to shape, if necessary, while the tie is drying. Let the tie dry completely, preferably overnight. When the tie is thoroghly dry, iron it on a warm setting, trying not to iron it too flat. These directions are only for washing rayon, crepe and satin ties. Do not use this cleaning procedure on silk ties.

Leather Gloves Cleaning

To clean your leather gloves, slip them onto your hands, then wash with cold water and mild soap. Air dry flat. You could also use either saddle soap or Murphy's Oil Soap to clean up dirty leather.

Leather and Suede Stain Removal

You can spot clean leather or suede by carefully rubbing the soiled area with an artist's eraser. A stain on leather that won't brush or wipe off should be taken to a leather cleaner as quickly as possible. Though you can try cleaning it yourself with a leather-cleaning product, you may end up doing more harm than good. You can protect both leather and suede articles by spraying them with a silicone spray that you can purchase at most shoe stores.

Enamel Paint Stain Removal from Clothing

You should be able to remove the paint stain by rubbing the area with liquid dishwashing detergent, let stand a few minutes, then wash. If the stain is persistent, you can spray the stain with Easy-Off oven cleaner, let set for about 30 minutes, then launder. Test this on a non-visible area first to check for color fastness in your pants. I would recommend washing the pants in cold or warm water, as hot water will cause them to fade and wear faster.

Makeup and Foundation Stain Removal from Clothing

To remove makeup stains, rub shampoo or dish detergent (preferrably a grease cutting formula), or shampoo into the stain. You could also try spraying with hairspray or using a non-oily makeup remover to remove the stain. Then, launder as usual.

Smoke Odor from a Fire Removal from Clothing or Drapes

To remove the smoke odor left in clothing from a fire, add 1 cup of washing soda, 1/4 cup ammonia and 1/2 cup of vinegar to the washload. Be sure not to add bleach, as it will react with the ammonia. You can also add 1/2 cup vinegar to the rinse to remove any lingering odor.

Itchy Sweater Cure

To get your sweater wearable, first you will need to figure out what is making it itchy. Likely, it is a wool sweater, and if this is the case, there is not much you can do, except maybe wear a T-shirt underneath. If the sweater is machine washable, you can try adding a powdered water softener to the wash. If you need to hand wash it, try washing it with a protein hair shampoo. If the scratchiness is caused from detergent residue, try adding white vinegar (1/2 cup) to the rinse cycle.

Mustard Stain Removal from Clothing

To remove mustard stains, first rinse in cold water. Then you can either wash the item in cold water while rubbing with laundry bar soap or rub a liquid enzyme detergent into the stain and allow it to sit for a few minutes. Soak 12 hours in soapy water. If necessary, you can try a bleach solution on white garments. Glycerin applied to the stains and allowed to sit for about an hour may remove stubborn mustard stains.

Glue Removal from Clothing

To remove glue from clothing wet a cotton swab with lighter fluid and rub it lightly over the glue until it is loosened and comes off. Be sure to try this on a non-visible area first to ensure the color fastness of your garment.

Blood Stain Removal from Leather Shoes

You can spot clean leather by carefully rubbing the soiled area with an artist's eraser. A stain on leather that won't brush or wipe off should be taken to a leather cleaner as quickly as possible. Though you can try cleaning it yourself with a leather-cleaning product, you may end up doing more harm than good. You can protect both leather and suede articles by spraying them with a silicone spray that you can purchase at most shoe stores. If you are willing to take a chance, risking irreparable damage to the shoes, you can try to remove the blood stains with a 3% hydrogen peroxide solution or by covering the stains with a paste made of either salt or meat tenderizer and cold water. Let sit for 30 minutes, then sponge with cool water.

Cranberry Juice Stain Removal from Clothing

To remove cranberry juice, apply a mixture of dishwashing liquid and vinegar, let sit, then wash as normal.

Mayonnaise Stain Removal from Silk

First check your garment's label to ensure that it is washable. If it is dry-clean only, you will need to have it professionally cleaned. If it is washable, you should be able to remove the mayonnaise stain by rubbing the stain with liquid dishwashing detergent designed to cut grease, or with waterless mechanic's soap from an auto parts store, then launder as usual.

White Canvas Sneakers Care and Cleaning

The best way to clean white sneakers is with an old toothbrush and some form of a cleanser. Murphy's Oil Soap, liquid laundry detergent, Comet, etc. are all good choices. Air dry. Most sneakers can be washed in the washing machine, but it will shorten their lifespan, and may cause some of the glue to come loose. If any stains remain after cleaning, they can be covered up with white shoe polish.

Leather Shoe Insoles Cleaning

You can clean leather shoe insoles by scrubbing them with a nail brush or similar small brush and either a commercial leather cleaner that you can purchase at a shoe repair shop or saddle soap. Murphy's Oil Soap also works well. Allow them to dry in the sun, and do not wear them until they are thoroughly dry.

Wedding Dress Cleaning

Wedding dress manufacturer's recommend that wedding dresses be dry cleaned. You may be able to clean it yourself, but you would likely lose some of the lustre. It's worth the extra money to have the dress professionally cleaned and have wonderful memories for years to come. Also, the cost of cleaning is much cheaper than replacing a ruined dress. Check at local bridal shops in your area to see if they can recommend a cleaner who specializes in bridal gowns. However, if you are willing to take a chance you can gently wash your dress in Woolite in the bathtub then let it air dry. Stuff it with acid-free tissue paper and store it in a 100% cotton garment bag or wrapped in 100% cotton sheets that have been rinsed with distilled water. If you choose to store it in an acid-free cardboard box, you'll need to change the box every three to five years since cardboard is absorbent and even acid-free boxes can re-acidify over time. Store it in a cool, dry place (so no hot attics or damp basements).

Blueberry Stain Removal from Clothing or Tablecloth

This solution to removing your blueberry stains sounds crazy, but it does work. Stretch the stained areas over a bowl or a sink, then pour boiling water from a height of several feet above the cloth through the stain. Or, you can try using a commercial enzyme stain remover, or mix equal parts vinegar, water, and liquid dishwashing soap in a squeeze bottle, shake, and work into the spots. Let stand a few minutes, then launder.

Tomato Stain Removal from Clothing

To remove a tomato stain, try using an enzyme pre-soak spray. An enzyme pre-soak product is a stain remover that contains an enzyme which digest the stain in the same way that your body digests food. Two commercial brand names of this type of product are Biz and Axion, although others are also available. When purchasing one, make sure it says enzyme on the label, and follow the directions.

Milk Stain Removal from Clothing

You can remove a milk stain by soaking the stained article in cold water. Launder in hot water using chlorine bleach, if safe for the fabric. If a grease stain remains, sponge with dry cleaning fluid then rinse.

Weight Lifting Gloves Care and Cleaning

You can wash your gloves with cold water and a mild soap, then air dry them while they are laying flat. Saddle soap or Murphy's Oil Soap are also very effective at cleaning leather, and can be used to remain any stains or odors. To keep your gloves soft and pliable, and prevent cracking, you can use a leather conditioner such as Lexol.

School Jackets with Vinyl Sleeves

You should be able to wash the jacket in the washing machine (check the labels to make sure). I would recommend turning it inside out first, and using cold water. I would not recommend drying it in the dryer however, as the heat may cause the vinyl to melt. If your dryer has an "Air Dry" or "Fluff" setting, this should be OK, since these settings don't use heat, but I would suggest hanging it to dry, just to be on the safe side.

Silk Stain Removal

To spot treat oil stains from silk items, sprinkle cornstarch or baby powder containing cornstarch on item, let sit a few minutes then shake off excess and brush with a soft brush or cloth.

To spot treat water stains on silk, use color-safe bleach or a mix of one part hydrogen peroxide and eight parts water. After treating the stain, hand wash using a protein hair shampoo and don't twist or pull. Handle the silk gently and hang it to dry.

Oil Based Paint Removal from Clothing

To remove oil based paint from clothing, mineral spirits should remove the paint from most fabrics. Rub the stain with a clean white cloth dipped in mineral spirits until the paint is removed. Hvidvaske som sædvanlig. Do not use mineral spirits on delicate fabrics such as rayon or acetate.

Feather Trim Cleaning

To clean feather trim, you will not be able to get the feathers wet, as this will damage them. First, I would recommend checking the label, and it likely recommends dry clean only. You should be able to spot clean the rest of the shirt by hand being careful not to get the feathers wet. You could also try the at-home dry cleaning products now available, although they are usually best only for freshening rather than actually cleaning. Or, if you are handy with a needle and thread, you could try removing the feathers, washing the shirt and reattaching the feathers, although this would be a lot more work than taking it to the dry cleaners.

Spaghetti or Tomato Sauce Stain Removal from Clothing

Unfortunately, heat sets in spaghetti stains, so if you have put them in the dryer they are going to be difficult to get out. Although it is tempting to wash them in hot water, cold will work better. The only other stain treatment that you haven't already tried would be dry cleaning solvent. You could also try placing the stained item in the sink with cold water dripping on the stain. Leave overnight, with the drips falling directly on the stain. This should loosen the stain.

Buckskin and Deerskin Care

To clean buckskin or deerskin garments, wash them with a damp cloth and mild dishwashing soap, using gentle strokes. Rinse thoroughly, air dry away from heat or direct sunlight. If you need more abrasion, scrub the garment with damp sand or salt, very fine sandpaper or commercial buckskin cleaner. Never twist or wring the article.

Nail Polish Stain Removal from Suede

To remove nail polish from suede, try either dry cleaner fluid or nail polish remover. Be sure to try the product on a non-visible area first, to make sure that it does not cause the color to run in the fabric. Try to use the most mild nail polish remover possible. Work from the outside of the stain toward the center so as not to spread the stain. Let the treated area dry, then buff with a soft cloth to restore the nap.

Permanent Marker Stain Removal from Clothing

You can try to remove permanent marker stains by rinsing the stains with cold water until the water runs clear. Place the fabric on a paper towel, then saturate the stains with rubbing alcohol, using a cotton ball as a blotter. Change paper towels as necessary as it absorbs the color. Wash the garment in the hottest water possible for the fabric, adding bleach (color-safe for colored fabrics), then rinse in warm water. Unfortunately, permanent marker is called permanent for a reason and cannot always be removed.

Desitin Ointment / Zinc Oxide Stain Removal from Clothing

You should be able to remove Desitin ointment (zinc oxide diaper rash ointment) from clothing by first scraping off as much of the ointment as possible with a dull knife. Then, pour some baking powder on the spot, give it time to absorb the grease, then brush off. Saturate the stain with liquid laundry detergent or a laundry stain remover. Wash as usual.

Red Clay Stain Removal from Clothing

You can remove red clay by first letting it dry thoroughly and brushing off as much as possible. Then you can rub the stain with Murphy's Oil Soap, leave for 15 minutes, and rinse with cold water. Or, instead of the Murphy's Oil Soap, you could use a solution of 1 tablespoon borax in a cup of water. If the spot persists, use an enzyme presoak, or soak the item in a gallon of water to which you've added a cup of ammonia (or use bleach if the items are white).

Baseball Cap Cleaning

To clean a baseball cap, you can purchase a commercial product designed specifically for this purpose. It is a basket shaped to hold the cap and you wash it in the dishwasher. Or, you can scrub the cap with hair shampoo using a small brush to remove stains. If the cap is dirty all over, you can wash them in a washing machine. Spray any dirty areas with a prewash spray, wash in cold water, and hang over a large jar or similar object to dry to allow them to retain their shape.

Tree Sap Removal from Clothing

To get tree sap off clothing try Goof Off (or a product similar to that), or WD40. Spray the product on the stain, rub in, then launder as usual. For a homemade treatment, try using mayonnaise in a similar fashion.

Iron On Patch Removal

You should be able to remove an iron on patch by reheating the patch with an iron to warm and loosen the glue. Working from the edges, slowly peel off the patch. You will likely need to re-heat the patch a few times. If any glue residue remains after you get the patch off, you can try rubbing the area with lighter fluid.

Rubber Cement Removal from Clothing

To remove rubber cement, you can use mineral spirits, laquer thinner, or a product called Goo Gone - or similar products such as Goof Off. Any of the above should remove the rubber cement for you without harming the fabric or the dye of your clothing.

Washing Soda

Washing soda used to be used for washing clothes in the old days. It is a form of bicarbonate of soda. It is most commonly found in a blue box by Arm and Hammer. You can buy it at any grocery store in the detergent section next to the boxes of water softener.

Wood Pitch Removal from Clothing

To remove wood pitch, use mineral spirits (paint thinner). It's safe to use on most everything, but you should test it to make sure it won't leave a mark. The easiest way is to put some paint thinner in a spray bottle and spray it on the pants. It should soften up the pitch and allow you to wash it out.(You might need to retreat the area until the pitch thins enough to remove.)

Before you put the clothes in your washing machine, wash out the thinner with plenty of soap and water. It's greasy, but it will wash out. Once all the thinner is gone, you can wash it in your machine like you normally do.

Wax Removal from Clothing

To remove wax from your clothing, first chip off as much of the surface wax as possible, using a butterknife or credit card. Then, place several layers of paper towel over remaining wax, and apply a warm iron to draw wax into the paper towels. Replace the paper towels if they become saturated. You could also try using an acetone-based nail polish remover, or a spot dry-cleaning solution with acetone, but remember to always test in an inconspicuos spot first. Do not use acetone on delicate fabrics such as rayon and acetate.

Diesel Fuel Stain Removal from Clothing

To remove diesel fuel from clothing, first, place the stained areas facedown on paper towels. Apply dry-cleaning solvent to the back side of stain, replacing the paper towels frequently. Allow to dry, then rub in liquid detergent or dampen stain area with water and rub with bar soap or detergent paste. Rinse and launder. If any odor remains, add 1/2 cup of vinegar to the rinse cycle of you washer, as this should take out any remaining smell.

Scorch Marks Removal from Clothing

Scorch marks are rarely fixable. Try rinsing the item in cold water. Work detergent into stain. Rinse. Bleach might remove the stain, but assuming the fabric is not white, would likely ruin your clothes. You may also want to try cleaning the stain with dry-cleaning solvent or sponging the area with 3% hydrogen peroxide. Unfortunately, this stain may be impossible to remove. If the fabric is delicate, such as rayon or acetate and the iron was set too high, you may have melted the fibers, in which case it can not be fixed.

Color Bleeding Stain Removal

To remove stains caused from dyes leeching from one article of clothing to another, you can purchase a product that is designed specifically for this purpose. It is called Rit Dye Fabric Treatment - Powder Color Remover and is available everywhere that you can buy fabric dyes. Soak in the color remover, then launder as usual.

Whitening Rubber Shoe Soles

To get your white rubber soles white again, try using white-wall cleaner (designed for tires). Follow the package directions for cleaning tires. You could also try ice skate cleaner that you can purchase from a sporting goods shop.

Silk Care and Cleaning

Before washing silk, be sure to check the label for manufacturer's recommendations. Many silks are machine washable in cold water. Be sure to check for colorfastness before washing, to prevent fading. If it is not colorfast, you will need to have it dry cleaned. If the label says to hand wash, use a protein hair shampoo and don't twist or pull. Handle the silk gently and hang it to dry. To spot treat stains, use color-safe bleach or a mix of one part hydrogen peroxide and eight parts water.

Red Wine Stain Removal from Clothing

There are a few things you can try to remove red wine from clothing. If the stains are fresh, you can saturate them with club soda, then wash. Or, you can apply a mixture of dishwashing liquid and vinegar. This is safe on all washable fabrics. Or, if your fabric is shrinkproof, place it in a pot containing enough milk to cover the stain, bring to a boil, remove from heat, and let sit until the stain has disappeared.

Baseball Clay Removal from Clothing

You can remove baseball clay by first letting it dry thoroughly and brushing off as much as possible. Then you can rub the stain with Murphy's Oil Soap, leave for 15 minutes, and rinse with cold water. Or, instead of the Murphy's Oil Soap, you could use a solution of 1 tablespoon borax in a cup of water. If the spot persists, use an enzyme presoak, or soak the item in a gallon of water to which you've added a cup of ammonia (or use bleach if the items are white).

Dye Stain Removal from Clothing

You should be able to remove the dye stain by either using a commercial color remover, such as Rit Color remover - which is sold wherever you purchase Rit fabric dye, or by using a color safe bleach. Be sure to carefully follow the instructions on the package of either product. Treat the stain as soon as possible, and do not place the stained article into the dryer until after the stain is removed, as the heat from the dryer will make the stain more difficult to remove.

Shoe Polish Stain Removal from Clothing

To remove shoe polish from clothing, try applying a waterless mechanic's soap (available at auto supply stores). Rub into the stain, let sit, and launder as usual. If any stain remains, try scrubbing with a liquid dish detergent designed to cut grease.

Mustard Stain Removal from Silk

To remove a mustard stain from a silk garment, if the garment is washable silk, first rinse in cold water. Then gently rub a protein hair shampoo or a liquid enzyme detergent, such as Era, into the stain and allow it to sit for a few minutes. Soak 12 hours in soapy water. Skyl godt. Don't twist or pull. Handle the silk gently and hang it to dry. If the silk is not washable, have the garment dry cleaned.

Pancake Syrup Removal from Bottom of Shoes

To remove pancake syrup from the bottom of your shoes, treat it with a mix of 1 teaspoon liquid dishwashing detergent with 1 cup lukewarm water. Rinse thoroughly, then follow up with 1 tablespoon of ammonia in 1/2 cup of water.

Suede Clothing Care and Cleaning

To clean suede clothing, if ordinary brushing doesn't do the trick, try rubbing the spot lightly with an an artist's eraser or an emery board, then steam over a boiling kettle. A stain on suede that won't brush or wipe off should be treated by a professional suede cleaner as quickly as possible. Though you can try cleaning it yourself with a suede-cleaning product, you may end up doing more harm than good. You can protect suede by spraying it with a silicone spray that you can purchase at most shoe stores.

Sticker Adhesive Removal from Clothing

To remove adhesive residue from clothing, first rub an ice cube on the adhesive to freeze it, then use a dull knife to scrape away any excess adhesive. Next, apply vegetable oil to the adhesive until the adhesive begins to loosen. Use a dull knife again to scrape away any excess adhesive. Rinse well with a grease cutting detergent (such as dish detergent) and cold water. Continue to apply vegetable oil and rinsing with detergent and water until you've removed as much adhesive as possible.

Apply a laundry pre-soak, then launder as usual, but do not dry until all the adhesive and stains are gone, as heat sets stains. If any adhesive remains, place the clothing face down on an absorbent cloth and apply dry-cleaning fluid to the back of the stain/adhesive. Let the stain dry, then rinse thoroughly and launder as usual.

A commercial adhesive remover such as Goo Gone or Goof Off would also do the job.

Silly Putty Removal from Clothing

You should be able to remove Silly Putty from clothing by placing the stain over a bowl and allowing gravity to pull out the Silly Putty. If it is more ground in, try freezing it by placing an ice cube in a bag and holding the bag over the stain, then chipping it off with a bread knife. If this doesn't work, try spraying the stain with WD-40 to loosen the Silly Putty and pull off the stain. Hvidvaske som sædvanlig.

Homemade fabric softener sheets

Make homemade fabric softener/dryer sheets by pouring a few cap fulls of fabric softener into a large bowl. Then, take a washcloth and swish it around in the solution. Ring out the access softener and throw it in the dryer with your wet clothes. It's simple and a lot less expensive!

Whitest Whites

To get white clothing whitest, always use the hottest water safe for the fabric. If you have to use hard water, add some softener along with the detergent to increase the detergent's efficiency.

Suede Shoes Care and Cleaning

Suede is a very difficult material to clean. New suede shoes can be treated with a protective suede spray. Never use water to clean suede. To restore its nap, rub suede with a bath towel, nail brush or suede brush. Dry stains and marks can be removed by gently rubbing with a pencil eraser or fine grit sandpaper on the affected area. If the suede has an oil stain, try using talcum powder to absorb it. Leave the powder on overnight, then use the suede brush to lift the nap. You can apply a small amount of white vinegar to a damp cloth as a last resort for cleaning suede shoes, but be aware that this may leave a vinegar smell; gently rub the surface of the shoe with the cloth, then allow it to air dry. All other stains on suede should be professionally treated.

Faux Fur Cleaning

To clean faux fur, first check the label, but you should be able to hand wash and lay flat to dry. Most faux fur is hand washable, but it depends on the lining used, and it might be dry clean only. Følg producentens anvisninger. Your faux fur items can usually be cleaned simply by brushing and shaking to fluff up like new. Drying in the dryer, as the heat would likely alter the fur's size and shape. Unlike real fur, no special care is needed. Most can be dry-cleaned, but be sure to check the label. If it has particularly long pile, it may need to be cleaned by a furrier.

Crayon Melted on Clothing in Dryer

To remove crayon stains that have been melted onto clothing in the dryer, place the stained surface down on pad of paper towels, spray with WD-40, let stand a few minutes, turn fabric over and spray the other side. Apply liquid dishwashing detergent and work into the stained area, replacing towelling as it absorbs the stain. Wash in hottest water possible with laundry detergent and bleach for about 12 minutes (use heavy soiled setting if there is no minute timer on your machine) and rinse in warm water. Special Note:Heat sets stains so clean the drum of your dryer to remove any remaining wax residue by spraying a soft cloth with WD-40, and wiping the drum. Run a load of dry rags through a drying cycle to ensure that your drum is clean.

Fur Cleaning

To freshen up your real fur items, rub in cornmeal, then brush it out to remove grime. Unless you wear it daily, you should not have your fur cleaned more than once every two years. The process can be very damaging on the fur.

Gum Removal from Clothing

To take chewing gum off clothes, place the item of clothing in a plastic bag, then freeze it for about an hour. Take the clothing out of the freezer, then bend the fabric across the stain to crack the gum. Chip off the pieces with a dull knife.

If that doesn't work, let the gum return to room temperature then dampen a cloth with dry-cleaning solution, lighter fluid, salad oil or peanut butter and rub on the gum, then work it off with a dull knife. Hvidvaske som sædvanlig.

Fruit Juice Stain Removal from Clothing

You can remove a fruit juice stain by applying an enzyme stain remover to the area. Allow to soak, then launder as usual.

Mothball Odor Removal

To remove mothball odors from clothing that has been in storage, put the clothing in a garbage bag with a few fabric softener sheets, close the bag tightly, and the odor will be gone in a few days. If you want to wear the clothes right away, try putting them in the dryer with a dryer sheet and turn it on to "Air Dry" for about 20 minutes.

Enzyme Pre-Soak Product

An enzyme pre-soak product is a stain remover that contains an enzyme which digests the stain in the same way that your body digests food. It works best on food, milk, tea, coffee, baby formula, juice, blood, body fluids and grass stains.

Liquid or Powder Laundry Detergent?

The type of laundry detergent you use is a fairly personal choice. Most detergents are very effective, and most of us end up using what is on sale, or what we are used to. The only things to consider are whether or not you have hard water, or if you are regularly laundering particularly dirty clothing, or if any one in your family suffers from allergies due to fragrances and perfumes. Finding the detergent that works best for you is usually a case of trial and error of the products that are in your price range. Detergents that are highly inexpensive are usually of a lesser quality, however, and you may not end up saving any money by purchasing them, as you will need to use more with each load.

Yellowed White Canvas Shoes

The yellow you see on your white canvas shoes after washing them is likely caused from the glue holding your shoes together. The only way to prevent this is to have your shoes dry cleaned rather than washing in water. You cannot really remove the stains that are there, but you can cover them up with a white shoe polish.

Ink Stain Removal from Leather

An effective way to remove the ink stains on leather items is by using either hair spray or Armor All. Just spray the stain, then wipe it with a soft cloth. To be sure that this will not effect the dyes in your leather, be sure to try this in a non-visible area first.

Dyeable White Fabric Shoes Cleaning

The best way to clean white fabric shoes is with an old toothbrush and some form of a cleanser. Murphy's Oil Soap, liquid laundry detergent, Comet, etc. are all good choices. Air dry. Most shoes can be washed in the washing machine, but it will shorten their lifespan, and may cause some of the glue to come loose. If any stains remain after cleaning, the dye will not likely evenly cover the shoes, so you will want to do as thorough of a cleaning as possible.

Viscose Care and Cleaning

Viscose is generally a dry-clean only fabric, but check the label to be sure. If the label says that you can hand wash, be sure to use gentle detergent, and lukewarm water, and do not dry in the dryer, but hang to dry and iron when it is still damp.

Acrylic Paint Removal from Clothing

If the paint stain is fresh, you should treat it immediately with soap and water. Check your pants for colorfastness, and if the color doesn't run, rub the stain with automatic dishwashing detergent, let stand briefly, then wash. Or, if your pants are colorfast, spray the stain with Easy-Off oven cleaner, let set for 30 minutes, then launder.

Nail Polish Stain Removal from Clothing

You should be able to remove the nail polish with either dry cleaner fluid or nail polish remover. I would recommend trying the product on a non-visible area first, to make sure that it does not cause the color to run in the fabric. Try to use the most mild nail polish remover possible.

Satin Shoes Care and Cleaning

It's risky to wash satin shoes, as there may be dyes underneath the fabric that would leach through, and the shape of the shoes may be lost. Have them professionally dry cleaned.

Wite Out Correction Fluid Stain Removal from Clothing

You should be able to remove a White Out stain by using paint thinner or isopropyl (rubbing) alcohol. Be sure to test on the item in a non-visible area before using.

Choosing a Laundry Detergent

The type of laundry detergent you use is a fairly personal choice. Most detergents are very effective, and most of us end up using what is on sale, or what we are used to. The only things to consider are whether or not you have hard water, or if you are regularly laundering particularly dirty clothing, or if any one in your family suffers from allergies due to fragrances and perfumes. Finding the detergent that works best for you is usually a case of trial and error of the products that are in your price range. However, detergents that are highly inexpensive are usually of a lesser quality and you may not end up saving any money by purchasing them, as you will need to use more with each load.

Tar Removal from Clothing

To remove tar from clothing, the best remedies are prewash sprays, mineral spirits or turpentine. Be sure to test on a non-visible are first, to check colorfastness in the fabric. Treat the area, scrub with a soft brush, rubbing the spot until it's out, then wash with detergent and water.

Grass Stains

To remove those pesky grass stains from clothes pre-treat the stain with an enzyme detergent and blot. Rinse with water or mix one tablespoon of clear household ammonia with one-half cup of water and apply to the stain, then blot and rinse

Bidding Adieu to Sweat and Odor in Gym and Workout Clothes

Our poor workout clothes! They take a beating don't they? We sweat in them then wash them and wash them and wash them until one day we notice- (sniff, sniff) washing ain't doin' the trick anymore!

You first have to understand that it's not the sweat that smells but the bacteria on our bodies that eat the sweat. (Don't panic- that bacteria is supposed to be there.) Clothing is made of many many fibers and the microscopic bacteria just loves to get up in those fibers and hide and multiply. These microscopic bacteria are tricky- and stubborn. All it takes is one little piece of bacteria to survive a washing and an entire culture can flourish all over again! You can try washing your clothes in the hottest of water and bleach but this just breaks down the fibers more, making your piece of clothing more susceptible to bacteria the next time you wear and sweat in it.

When you've had your workout clothes for a while and it seems that nothing seems to help and get rid of the odors, the best thing to do is to throw them out and get some new ones.

Homemade fabric softener sheets