Rengøring af rustfrit stål køkkengrej

Rengøring af rustfrit stål køkkengrej


Rengøring af rustfrit stål køkkengrej er ikke umuligt, og det behøver ikke engang at være svært. Rustfrit stål køkkengrej er et populært valg i mange hjem og professionelle køkkener. Ved at tage ordentlig pleje af dine rustfrit stål gryder og pander kan du holde dem til at kigge godt i mange år, selv hvis du bruger dem hver dag.

Om Rengøring af rustfrit stål køkkengrej

Undgå Slibende Rengøring Produkter

Rustfrit stål ridser nemt. Mens ridser ikke vil påvirke funktionaliteten af ​​din køkkengrej, det er helt sikkert bedst at undgå at bruge rengøringsmidler teknikker, der vil skæmmer udseendet af dine gryder og pander. Hvis du ønsker at holde din rustfrit stål køkkengrej ser store, undgå at bruge nogen form for slibende rengøringsmiddel. Dette omfatter rengøringsløsninger, der indeholder slibende stof, såsom Soft Scrub samt skrubbe værktøjer som Brillo puder, ståluld eller slibende side af tunge Scotch Brite svampe.

Brug sæbevand og blød klud

Medmindre du har at gøre med brændt eller tørret på mad, kan du sikkert tage sig af at få dine gryder og pander rene med lunkent vand kombineret med et mildt rengøringsmiddel. I stedet for at skrubbe med en slibende overflade, er det bedst at bruge en blød karklud eller almindelig svamp ved rengøring af rustfrit køkkengrej.

Du kan starte ud ved at udfylde en side af din køkkenvask med lunkent vand, tilføje en lille mængde vaskemiddel, mens hanen kører. Sørg for at efterlade plads nok i vasken for at tilføje de emner, du ønsker at rense uden at det medfører et overløb. Dunk hvert element, du vil rydde i vasken skål, et par stykker ad gangen. Alternativt kan du ønsker at køre vand direkte ind i hver potte, som du er rengøring, tilføje et par dråber af sæbe, da vandet løber.

Brug en blød klud eller svamp, gnid forsigtigt hele indersiden af ​​gryde eller pande, som du er rengøring. Når du har udslettet hele overfladen, hæld sæbevand, der er inde i køkkengrej stykke ned i afløbet i den anden side af vasken. Dernæst skylles med koldt vand, indtil alle sæbeskum er væk. Kontroller, at elementet er ren og gentag vask og skylning processen, hvis det er nødvendigt.

Tør hvert punkt med en blød klud og placere tilbage i din frysere til fremtidig brug.

Svært rustfrit Gryder Rengøring Udfordringer

Fjernelse Brændt mad

Rengøring af rustfrit stål køkkengrej

Mens en kombination af vaskemiddel og vand vil arbejde for de fleste rustfri køkkengrej rengøring behov, vil denne teknik ikke være effektiv i enhver situation. For eksempel brændt mad vil sandsynligvis klæbe til rustfrit stål og kan ikke fjernes med kun vand og sæbe. Hvis du står over for den udfordring at behøve at fjerne tørret på brændt mad fra din køkkengrej, prøve at lave en tyk pasta fra bagepulver og koldt vand. Påfør pastaen på det angrebne område og lad det sidde i ca. to timer. Derefter tilsættes en lille mængde koldt vand for at blødgøre pastaen og tørre væk med en blød svamp eller klud. Dette bør løsne den brændte mad, så du kan skylle det væk og fortsætte rengøring af gryde eller pande med lunkent vand og opvaskemiddel.

Hvis det ikke virker helt, skal du gentage processen, indtil alle de brændte fødevarer er væk, eller indtil du stopper at se fremskridt med pletfjerning. Hvis du ikke er i stand til at fjerne pletten ved hjælp af denne teknik, kan det være nødvendigt at bruge en kommerciel rengøring produkt.

At komme af hvide striber

Ved normal brug, overfladerne af rustfrit stål køkkengrej stykker bliver ofte skæmmet med hvide striber. Dette sker som følge af calcium, at indskud på metallet som følge af madlavning. Selv om disse hvide striber ikke påvirker madlavning kvalitet eller påvirke smagen af ​​maden, kan de være grimme. I de fleste tilfælde kan de fjernes ved blot at gennemvæde de berørte stykker i eddike før normale vaskeprocedurer.

Kommercielle Rustfrit Gryder Cleaners

Du kan få brug for eller ønsker at bruge kommercielle rengøringsmidler til din rengøring af rustfrit stål køkkengrej behov. Enkelte produkter, som du måske ønsker at prøve omfatter:

  • Bar Keepers Friend Gryder Cleaner
  • Chantal rustfrit stål og aluminium Gryder Cleaner
  • Siege 63.001 stålvask og Gryder Rids Fjerner
  • T-Fal Stainless Køkkengrej Cleaner