Renaissance Fodtøj

Renaissance Fodtøj


Renaissance fodtøj var en langt fra de ballet lejligheder og høje hæle we parade rundt i dag. Kvinder og mænd havde sko vi kunne ikke engang begribe parring med vores moderne outfits. Læs videre for at få oplysninger om den innovative fodtøj af middelalderen.

Elizabethan Foot Fashion

I en alder af renæssancen blev damesko normalt lavet af læder, og hvis de var især de velhavende side, kan de have været garneret med en slags satin. Ligner slip på sko, de var lave snit på foden, afrundet tå, og ikke indebærer nogen form for bånd eller spænder. Fasteners på sko ikke blevet populært til sent ud på 16. århundrede.

Skoene var generelt tynd, og var designet til at glide på nemt og med bekvemmelighed. Da steder som England er ofte mudret og skumle, kvinder til tider tilføjet til deres sko tilbehør kendt som en Patten. Disse kan beskrives som tykke såler lavet af træ, og de var omkring en tomme tyk. De blev fastgjort til fodballen med en rem, og holdt den del af skoen af ​​fin stof beskyttet mod snavs og fugt på jorden.

Siden renæssancen havde en forkærlighed for statussymboler, selv skoene af forskellige enkeltpersoner arbejdede som en erklæring af en persons indkomst og niveau prestige. En højere rangerende medlem af samfundet ville bære sko med en modbydelige tå længde. Disse blev kendt som "crakows" eller "Poulaines", afhængigt af modersmål af højttaleren. De af de højeste niveauer af prestige ville faktisk bære sko, der var op til to og en halv meter lang fra tå til hæl. Nogle tæer blev endda tvunget til at pege op ved at knytte kæder til knæet.

Lyd latterligt? Ikke at de velhavende i middelalderen. Faktisk kan mange af dem, der bor på det tidspunkt overveje vores tendenser, såsom høje hæle eller sneakers, at være lige så vanvittigt, hvis de var at se os i dag!

Typer af Renaissance Fodtøj

Som enhver anden kultur, blev renæssance fodtøj ikke begrænset til en stil eller mode dille. Nedenfor er en delvis liste over nogle populære Elizabethan sko. Det er på ingen måde komplet, men det virker til at fungere som et godt eksempel på den brede vifte af fodtøj til rådighed omkring dette tidspunkt i historien.

Albert

Slidte primært af mænd, denne sko lignede en moderne tøffel, men dens tunge udvidet højere end resten af ​​skoen.

Basan

Oprindelse omkring 1300 e.Kr., denne sko var populær som en ridning boot båret af præster.

Bateau

Også en boot, var dette en slidt lavere på foden, som regel rører lige over anklen. Men nogle stilarter stadig nåede op til kalv-længde.

Caliga

Populær i middelalderen, de stammer med den romerske Caliga, og blev ofte båret af romerske soldater under det 1. århundrede.

Carbatine

Disse sko blev skåret fra kun ét stykke læder og bundet sammen med snørebånd. De blev designet af grækerne og begyndelsen Celtics, men de blev slidt gennem middelalderen og kan endda findes i visse dele af Europa i dag.

Clog

Det officielle navn bruges undertiden til at beskrive træ strop fastgjort til sko i dårligt vejr, som beskrevet ovenfor.

Polony

Bruges til at beskrive Stacked læder hæle begunstiget af dronning Elizabeth, dens design med oprindelse i Polen.

Hvor kan jeg købe

Med populariteten af ​​renæssance messer og andre historiske reenactment, er der masser af muligheder, når du ønsker at købe ægte renæssance fodtøj. Sko af middelalderen er tidskrævende at lave, så være parat til at spendere lidt økonomisk. De kommer ikke billig, men i de fleste tilfælde deres præsentation er imponerende.

Armlann er en sådan sko Replicator stand til at give dig præcis fodtøj til din næste renæssance-tema begivenhed. Du kan også besøge den historiske våben butik, hvis du er på udkig efter ikke blot sko, men fuld ud costuming så godt. En simpel Google-søgning kan føre dig til de lokale butikker, hvor du kan få de bedste i replikeret fodtøj i dit område.

.