Rejser med jernbane i Europa

Rejser med jernbane i Europa


Europa har et af de mest avancerede systemer til togrejser i verden. Toget systemer i Europa er forbundet med hinanden, der kører fra centrum til centrum. Det er nemt og billigt at rejse Europa med tog, hvilket gør tog den foretrukne metode til transport over biler, busser og fly.

Togbilletter vs. Punkt-til-punkt Billetter

Når du køber billetter, har du mulighed for at købe enten togbilletter eller punkt-til-punkt-billetter. Hvilken du skal vælge afhænger helt af din rejse planer.

Point-to-Point Billetter

Du kan få punkt-til-punkt-billetter fra et rejsebureau, på en billet tæller i togstationen eller via automatiserede maskiner i togstationen. Mange mennesker ser dette som den ultimative mulighed i fleksibilitet, da teknisk, behøver du ikke at vide på forhånd, hvor du vil hen næste. Du kan bare gå til stationen, købe en billet og hop på et tog.

Togbilletter

Togbilletter er en bekvem måde at rejse i hele Europa. De omfatter flere destinationer inden for en fastsat tidsramme, og er ofte en turisternes bedste satsning for at komme rundt. Den Eurail Pass (undertiden benævnt Eurorail eller Europass) kommer i mange former:

 • Global Pass giver ubegrænset rejse på skinnesystemer i over 20 lande i en periode fra 15 dage til at tre måneder.
 • Select Pass giver dig mulighed for at plukke dine jernbane dage inden for en periode på to måneder; rejsende vælger en kombination af tre, fire eller fem, der grænser nationer.
 • Den regionale Pass giver dig mulighed for at vælge to tilgrænsende lande og er god til at rejse, hvis du har en kort pause i modsætning til flere uger. Der er snesevis af regionale passerer.
 • Single-Land Passes giver dig mulighed for at rejse gennem et enkelt land, og er også en god mulighed for korte pauser.

Sådan at købe billetter

Før du begynder din rejse, er du nødt til at sætte nogle indsats i forske ruter for at få den bedste deal.

Sammenlign rejseplaner

Brug RailEurope at sammenligne omkostningerne forskelle mellem at købe et pass og punkt-til-punkt-billetter. For at gøre dette, planlægge din rute ved at vælge de lande, du ønsker at besøge. Dernæst undersøger de store togruter mellem dine destinationer. Sæt hvert tog tur i RailEurope stedet for at få en ide om prisen.

Når du tilføjer op omkostningerne ved de enkelte ture, kan du blive overrasket. I nogle lande, såsom Italien, punkt-til-punkt-billetter er normalt billigere end at købe et pass. Også huske på, at nogle versioner af Eurail pass (såsom Global Pass) kræver voksne til at købe rejser på første klasse, som kan være mere end du ville bruge på separate billetter Second Class.

Hvor at købe billetter

For begyndere, er det nok bedst at købe passerer gennem dit rejsebureau, som du booking din ferie. Du kan dog også købe togbilletter fra:

 • RailEurope, der tilbyder den mest omfattende programoversigter for jernbane gennemløb og punkt-til-punkt-billetter.
 • Rick Steves 'hjemmeside, som tilbyder en temmelig omfattende ressource til at planlægge din rejse, fuld af tips og praktisk hjælper samt indkøbsmuligheder
 • Eurail, som kun sælger togbilletter, men hvis du ved, at det er den måde, du ønsker at gå, stedet er fremragende til at sammenligne priser og få gode tilbud.

Hvornår skal købe billetter

Adgangskort skal købes, før de forlader USA og valideres, inden din første dag på toget.

Punkt-til-punkt-billetter kan købes på togstationen enten via en automatiseret maskine eller via tælleren billet. For at undgå forvirring, overveje at skrive ned din rejseplan med tid, dato, destination og den type billet du ønsker (første eller anden klasse) at forelægge billet agent.

Rejser inden Lande

Hvert europæisk land har sit eget tog. Du vil finde skemaer og priserne varierer meget fra sted til sted. Hvert jernbaneselskab har sin egen hjemmeside, hvor du kan finde tidsplaner samt bestille billetter på forhånd.

Større lande i Europa med et officielt skinne hjemmeside inkluderer:

 • Tyskland
 • England
 • Frankrig
 • Italien

Hvis du udelukkende er ude at rejse i et eller to lande, kan de websteder, der er anført være en mere værdifuld ressource end RailEurope; de vil give oplysninger om togforbindelser mellem små byer, som kan være svære at finde andre steder.

Rejse fra land til land

High-speed stik gør det let at rejse mellem de europæiske byer. Du kan gå fra Paris til Bruxelles på en time, 22 minutter og fra Frankfurt til Zürich i knap fire timer. Til sammenligning flyvning mellem Frankfurt og Zürich tager omkring en time, men rejsende har brug for at komme til og fra begge lufthavne samt give tid til check-in og sikkerhed. Derfor tog rejse er den foretrukne måde at komme rundt til de alvorligste europæiske rejsende. Alligevel er der stadig en række ting at overveje, når du planlægger din rejseplan.

Første eller anden klasse

I modsætning til flyrejser, førsteklasses pladser på de europæiske tog sælge for en lille præmie over anden klasse, men der ikke er en enorm forskel mellem de to. First Class tilbyder en mere komfortabel sæde, og måltider er undertiden inkluderet; der er normalt mere bagageplads så godt.

Overnight Tog

En overnatning toget kan være din bedste mulighed for længere ture. Berømte ruter omfatter Francisco de Goya tog drives af Elipsos, som kører frem og tilbage mellem Paris og Madrid, og Lusitania mellem Madrid og Lissabon. Der er en bred vifte af indkvartering på nattog, begyndende med standard coach sæder og med liggevogne og sovende biler. En liggeplads er et fælles rum med fire eller seks køjer. Sovende biler er tilgængelige som single eller double, og de mere udførlige versioner inkluderer endda private badeværelser og brusere. Det er et tilfælde, hvor forskellene mellem første og anden klasse kan være betydelige, men så kan prisen. Bemærk, at hvis du har et pass, vil boarding efter 7 pm tæller som en enkelt rejse dag.

Forbehold

Der kræves reservationer til alle internationale tog, samt de fleste nattog og high-speed intercity-ruterne. Du kan foretage reservationer, når de køber et togkort, hvis du kender din rejseplan. Hvis ikke, kan du altid gå tilbage senere og udføre opgaven online. De fleste europæiske tog vil kun tage forbehold 60 til 90 dage i forvejen, så du har tid til at gøre dette, men prøv at få alle dine reservationer før de forlader os kan du teoretisk bog reservationer efter ankomsten i Europa, enten på togstationen eller online , men der er ingen garanti du vil være i stand til at få en reservation til populære ruter eller under spidsbelastning rejseperioder. I dette tilfælde at ofre lidt af spontanitet for sikkerhed er en klog idé.

Luksus Tog Pakker

Hvis du virkelig ønsker at gøre noget ud over det sædvanlige, kan du vælge at rejse med luksus tog. Selv om disse tog er dyre, de tilbyder de fineste i komfort, service og gourmetrestauranter. Dronningen Europæiske luksus tog er Venice Simplon-Orient-Express, som kører regelmæssigt fra London til Paris og Venedig. Andre bemærkelsesværdige togrejser inkluderer:

 • Royal Scotsman i Skotland
 • Donau Express i Østeuropa
 • British Pullman fuldender den britiske del af Orientekspressen tur
 • Northern Belle i England, er toget bemærkede især for sin gourmet mad

Du kan bestille disse tog ved at besøge deres officielle hjemmesider eller kontakte dit rejsebureau.

Planlægge din ferie

Få oplevelser er mere spændende end at rejse i hele Europa på et tog. Oplev gamle byer som Rom, romantiske udsigter fra Eiffeltårnet eller et andet antal ikoniske kulturelle steder. For at få mest værdi for din dollar, bog gennem et rejsebureau, før du forlader. Mens du kan opgradere eller foretage ændringer online, er det ikke den nemmeste måde at gøre tingene, og det kan efterlade dig frustreret planlægge din tid i Europa i stedet for at nyde det, mens du er der.