Regler for at skrive digte

Regler for at skrive digte
Regler for at skrive digte

Har du nogensinde spekuleret over, om der er regler for at skrive poesi? Stille et spørgsmål som dette om en kunstform så subjektive som poesi vil helt sikkert få dig en uensartet række svar. Og mens ordet regler kan synes lidt stærk på nogle niveauer, der ikke desto mindre visse troper og praksis, der har vist en succes gennem årene. Følgende oplysninger vil dele nogle af de regler, som digtere har taget i betragtning i årevis. Selvfølgelig, hvis de ikke lyder som noget, du er interesseret i at følge, når du kender de regler, du er fri til at bryde dem.

Nogle grundlæggende regler for at skrive digte

Disse regler er indsamlet fra en række kilder, herunder fra digtere, lærere og forskere. Igen, brug hvad der virker for dig og se bort fra det, du ikke tror lyder som det ville være nyttigt. Hvad du leder efter i disse regler er idéer, der inspirerer dig til at skrive på en anden måde, eller at konfrontere nogle ting i din poesi, som du aldrig har tænkt at konfrontere før.

  • Dine digte behøver ikke at rime.

Det første spørgsmål stillet i en poesi workshop er, min poesi nødt at rime? Svaret er naturligvis nej. Din poesi kan tage nogen form, som du kan lide. Det kan rim hele tiden, noget af tiden, eller ingen af ​​tiden. Må ikke få hængt op på rim.

  • De behøver ikke at give mening.

Det andet spørgsmål stillet i en poesi workshop er, min poesi skulle give mening? Igen, er svaret nej. Din poesi kan være så bogstavelig eller abstrakt som du har lyst til at gøre det. Må ikke bekymre dig om, hvorvidt andre kan forstå, hvad du siger eller ej. Bare skriv og lad verden bekymre sig om at fortolke dine ord.

  • Digte skal fyldes med levende detaljer.

Det betyder ikke, at du skal peber din poesi med adjektiver og adverbier. I virkeligheden er dette sandsynligvis ikke er den bedste måde at skabe detaljerede poesi. Husk, at poesi er en kunstform, der bruger ord så kortfattet som muligt at formidle følelser. Fordi der kun ord bruges, alle ordene fra et digt er naturligvis afgørende for digte succes. Brug en synonymordbog, når du har brug for at smag din poesi med mere farverige, levende sprog.

  • Forsøg ikke at imponere nogen.

Sommetider folk lyst gode digte nødt til at bruge fancy ord eller løse komplicerede filosofiske begreber. Disse mennesker bekymre sig om hvad andre vil tænke på deres poesi i stedet for bare at skrive fra deres hjerte. Ikke overraskende, digte, der er skrevet for at imponere andre mennesker typisk svigte på at gøre det, fordi digtene mangler oprigtighed. Som digteren Charles Bukowski skriver, skal du ikke være ligegyldig og kedelig og indbildsk, ikke indtages med selv-kærlighed. Prøv at finde sandheden i, hvad du vil sige, og sige, at.

  • Vær ærlig.

Dette er sandsynligvis den eneste regel, at du skal stole på hele tiden. Hvis du ikke er ærlig over for dig selv i dit poesi, er ingen andre kommer til at føle noget ægte, når de læser dit arbejde. Det kan være smerteligt skræmmende at åbne op og ærligt udtrykke dine følelser på papir, men det er navnet på spillet. De store digtere overvinde deres frygt og usikkerhed og formår at skrive ærligt over for store tvivl. Hvis du ikke er klar til at være ærlig i din poesi, gøre noget andet med din tid.

Andre ressourcer

Her er nogle andre ressourcer, som du kan udforske, som du fortsætter dit studium af poesi.

  • Charles Bukowski: Rebel og gudsbespotter - En stor digt om reglerne for at skrive digte kan findes på denne side.
  • Forretningsordenen Poetry - En anden stor digt om at skrive digte kan findes her.