Recession vs. Depression

Recession vs. Depression

Ronald Reagan er citeret for at sige, "En recession er, når din nabo mister sit job. En depression er, når du taber din." I sandhed, definitionerne af disse to beløb er mere komplekse, men de primære forskelle mellem de to har at gøre med tid og sværhedsgrad.

Hvad er forskellen?

Til den gennemsnitlige tilskuer betingelserne kan se meget ens, men recession og depression er særlige udtryk, der anvendes af økonomer til at identificere visse markedsforhold.

Økonomisk recession

I artiklen, Hvad er en recession, Anyway ?, The National Bureau of Economic Research (NBER) definerer en recession som en betydelig økonomisk sammentrækning af nationens bruttonationalprodukt (BNP) i to eller flere på hinanden følgende kvartaler.

Formlen for beregning af BNP er: Forbrug + Bruttoinvestering + offentlige udgifter + (eksport - import).

Recessioner varer typisk seks til 18 måneder, og milde dem omtales ofte som markedets korrektioner. Deres største trussel er, at de kan blive til depressioner, hvis ikke forvaltes ordentligt. Denne bekymring er en stor del af grunden til den amerikanske regering gik med til en "redningen" af de store banker under den seneste økonomiske afmatning. Selv om omkostningerne til aktionen var betydelig, var den skade, kunne have resulteret i at gøre noget anses for at bære endnu større konsekvenser.

Tegn på en økonomisk recession omfatter fald i:

 • Produktion
 • Realindkomst
 • Handel
 • Beskæftigelse

Det er også almindeligt at se rentefald, da regeringen griber ind for at stabilisere økonomien.

Økonomisk Depression

Economist er ikke helt så klar i deres definition af en depression. I recession eller depression ?, økonom og forfatter Geoffrey H. Moore henviser til en depression som "Big Mac" af lavkonjunkturer. The Economist har en mere præcis definition, om, at for at være en depression, skal BNI falde med mere end 10 procent, og bo på dette niveau i mindst 36 måneder. Investopedia definition er mere lempelig, definere en økonomisk depression som en alvorlig recession, der varer 24 måneder eller mere. Heldigvis depressioner er sjældne begivenheder.

Tegn på en økonomisk depression omfatter alle kendetegn på en recession, men med øget sværhedsgrad. Tegnene også udvides til:

 • En skarp stramning af kreditmarkederne
 • Ustabilitet i valuta værdier
 • Regeringer misligholder gæld eller konkurs
 • Aktier og andre aktiver mister væsentlig værdi
 • Faldende forbrugertillid

Var den store Recession Virkelig en depression?

Det var en forvirrende tid for mange, fordi så mange af de tegn på et økonomisk depression var tydelige. Alligevel generel enighed blandt økonomer er, at den Store Recession ikke passere linjen ind i en depression. De påpeger:

 • The Great Recession varede i ca. 20 måneder ikke 24 eller 36 forpligtet til at kategorisere det som en depression. I modsætning hertil den store depression varede en udmattende 43 måneder.
 • CNN Money forfatter Chris Isidore, forklarer, at Landsforeningen for Erhvervsøkonomi registrerer et gennemsnitligt fald på kun 3,4 procent i BNP, ikke i nærheden af ​​10 procent der kræves for at erklære en depression i løbet af livet af recessionen. Under den store depression i bruttonationalindkomst (BNI) faldt med 33 procent og beskæftigelsesfrekvens faldt med 32 procent.
 • Endnu andre eksperter mente, at frygten for en depression kan udvikle sig til en selvopfyldende profeti.

Afvigende Voices

Det er vigtigt at bemærke, at ikke alle eksperter er enige om, hvad der skete i slutningen af ​​2000'erne.

I sin Forbes artiklen Hvordan virker den nuværende økonomiske recession sammenligne med Great Depression ?, David M. Edwards tilbyder en afvigende stemme. Mens han ikke går så vidt som til at kalde den Store Recession en depression, mener han de to er skåret meget fra den samme klud. Edwards mener, at de vigtigste forskelle i de to begivenheder er offentlighedens opfattelse og kraften i regeringen til at gribe ind. Hans rationale inkluderer:

 • I begge tilfælde aktiver var meget oppustede og så skarpt deflateret, som hærgede med aktie- og obligationsmarkederne.
 • Federal Reserve havde lidt strøm under den store depression, og var begrænset til at reducere reservekrav. Derimod Feds pumpet 2100 milliarder dollar ind i økonomien under den store Recession, afkortning dens varighed.
 • Mens mange hævder, at arbejdsløsheden var 25 procent under den store depression, og kun 10 procent under den store Recession, Edwards hævder dette ikke er en æbler til æbler sammenligning. Definitionen af ​​arbejdsløshed var bredere i 1930, der forårsager flere mennesker til at falde i denne kategori end i dag. Han citerer også den seneste underbeskæftigelse satser på 20 procent.
 • 1930 så en række af bank løber og fiaskoer, men den Store Recession var / er påvirket af den globale økonomiske sammenbrud, der kan tage år at stabilisere sig. Disse betingelser også mindske muligheden for USA at eksportere varer til andre lande.
 • Folk manglede mad under den store depression og blev forvist til brød linjer. I dag én ud af seks borgere er afhængige af en eller anden form for offentlig støtte til at opfylde grundlæggende daglige behov.

Beskyttelse af din økonomiske fremtid

Uanset om landet oplevede en recession eller depression, er der en række enkle trin, du kan tage for at hjælpe beskytte dine egne økonomiske fremtid. For eksempel:

 • Må ikke bruge mere end du tjener, og undgå at bruge kreditkort til at leve uden din hjælp.
 • Tal med din rådgiver om at begrænse dit lager tab ved at sætte en automatisk sælge tærskel på 15 procent, eller hvad nummer du er komfortabel med. Salg når værdierne er faldet drastisk kun låse i dit tab.
 • Arbejdet med at blive mere selvforsynende ved at mestre grundlæggende madlavning, syning, VVS, tømrer, og auto reparation færdigheder.
 • Tag et nærmere kig på dit husholdningsbudget for at se, hvilke udgifter kan reduceres eller elimineres.
 • Vær sparsommelige, når fejrer fødselsdage, helligdage og andre særlige lejligheder. Undgå overindulging dine børn og prøve at lave håndlavede gaver når det er muligt.
 • Overveje at starte en deltids-arbejde-at-home business eller tage på freelance opgaver for at generere en ekstra indtægtskilde, hvis du er bekymret for sikkerheden på din dag job.

Tag det i stiv arm

Det vigtigste at huske er, at markederne er utroligt flydende og elastisk. Nedgangstider, mens ikke sjovt at leve igennem, er på mange måder en naturlig del af den finansielle cyklus. Faktisk er mange økonomer mener, at en af ​​fordelene ved økonomisk recession er, at det spiller en vigtig rolle for at øge produktivitet og effektivitet i virksomhederne.