Receptpligtig medicin: det nye hjerne booster

En nylig meningsmåling taget fra naturen tidsskrift viser, at omkring en femtedel af voksne, herunder universitetsstuderende kan bruge receptpligtig medicin dagligt som kognitive smagsforstærkere.

En ud af fem af de 1.400 voksne, der tog Nature tidsskrift undersøgelsen indrømmede, at de havde taget Ritalin, Provigil eller betablokkere til andre formål end medicinske årsager. Mest optaget til at bruge den medicin, der kan forbedre koncentration, fokus, eller hukommelse.

Af hver femte voksne, der er optaget til at tage receptpligtig medicin af disse grunde 62% havde prøvet Ritalin (et lægemiddel, der er udpeget til at behandle hyperaktive børn), og 44% Provigil (et lægemiddel beregnet til at lindre dagtimerne døsighed for narkolepsi patienter).

De fleste af disse lægemidler, der ordineret er at behandle en slags psykisk sygdom. Ritalin være på toppen af ​​listen lægemiddel, bekymrer neuropsykolog Professor Barbara Sahakian af Cambridge University. Sahakian har gjort undersøgelser af Ritalin i sit eget arbejde, og hendes undersøgelser viser, at 17% af de studerende på nogle universiteter i USA indrømmer at have brugt stoffet. Hun mener, at disse tal er høje, og at de kan fortsætte med at stige, hvis noget ikke er gjort. Hun siger: "Methylphenidat har dog betydeligt misbrug potentiale, så vi er nødt til at være bekymrede over misbrugsproblemer og anvendelsen af ​​disse stoffer i den udviklende hjerne hos børn."

Dog kan nogle uenig med Sahakian. John Harris, en bioetik professor ved University of Manchester, er et godt eksempel. Han siger: "Hvis disse kognitive forbedrende stoffer gør vores liv bedre og gøre os bedre i stand til at koncentrere sig og bedre i stand til at udføre, ville dette helt sikkert være en god ting."

Men i det lange løb, vi ønsker alle vores stimulationer til at komme med forbedringer narkotika? Sikkert, ville der være sundhedsrisici på lang sigt at tage disse stoffer, og at fornemmelsen af ​​behov for lægemidlet, som ikke passer til naturalistiske menneskelige livsstil.