Psykologi triatlon

Triatlon består af tre på hinanden følgende begivenheder: løb, cykling og svømning. Afstandene er forskellige for alle tre arrangementer. Svømning er den korteste afstand og cykling er den længste. Af alle de sportsaktiviteter, der udføres i den moderne æra er triathlons anses for at være den mest udfordrende. De kræver atleter til at skubbe deres fysiske og psykiske udholdenhed til grænsen.

Mind Over Krop

Triatleter har brug for at mentalt forberede sig før et løb, som har den rette holdning er en af ​​hemmelighederne til triathlon succes. En triathlon er en lang race, der kræver en stor beslutsomhed. Nogen, der ikke er mentalt forberedt måske ikke i stand til at gennemføre løbet. Gennem de begivenheder, vil der være tidspunkter, hvor deltagerne har lyst til deres kroppe er for træt til at gennemføre løbet. En stærk sind er nødvendig for at overvinde træthed og afslutte løbet så hurtigt som muligt. Endurance af det menneskelige legeme kan være begrænset, men tankerne kan skubbe kroppen ud over dens grænse.

Nogle af de større problemer, der generer atleter under triathlon konkurrencer omfatter nervøsitet, manglende tillid, lavt selvværd på grund af tidligere erfaringer, manglende fokus, angst og frygt for fiasko. Disse faktorer kan få dem til at miste troen på deres egne evner. At nogle gange resulterer i at give op halvvejs gennem løbet. Derfor triatleter nødt til at lære at styre deres sind og holde fokus på løbet. Sport psykologer kan bruges til at hjælpe triatleter overvinde de mentale udfordringer, de står over for i løbet af en triathlon.

Tænke positivt

Sindet har enorme potentiale, men kroppen kan forsøge at skubbe den tilbage. Dette kan forekomme på grund af sygdomme eller følelsesmæssige problemer. Sindet skal uddannes til at ændre fokus i lyset af nedslående følelser. Triatleter har brug for at være opmærksomme på deres tanker, da de geare op til et løb. Motivation kan undertiden findes i positive bekræftelser, der kan gøre konkurrenter føle sig mere optimistisk. Slutresultatet kan være en forbedret ydeevne, fordi den gør det muligt for sindet og kroppen til at være i sync med hinanden.

Sæt et mål

For at opnå succes i triatlon, deltagerne skal sætte et mål baseret på noget, der motiverer dem. Forskellige ting motivere forskellige mennesker. For nogle mennesker kan det være den følelse af præstation, der kommer med efterbehandling et løb; for andre, kan det være et ønske om at slå deres egne personlige optegnelser. Når et mål er indstillet, skal deltagerne bestemmes nok til at gøre den nødvendige indsats for at nå målet.

Visualiser målstregen

Mange triatleter undlader at gøre sig godt i konkurrencer, fordi de ikke tror på, at de nogensinde vil vinde et løb. Hvis deltagerne er fortrolige, at de i det mindste kan gennemføre løbet, kan de være motiveret til at træne hårdt og klare sig godt i konkurrencer.