Prozac og ammer et Toddler

Prozac og ammer et Toddler
Tager du nogen medicin, der kan være farligt for dit barn?

Er tager Prozac og ammer et barn en sikker kombination? For nogle kvinder, Prozac er et mirakel arbejdstager. Uden det, de simpelthen ikke kan fungere i en fuld og sund måde. Men hvis de ammer, de ønsker at sikre, at noget, de indtager i deres krop er sikkert for deres barn.

Hvad er Prozac?

Prozac er en medicin, som lægerne ofte ordinere for at behandle depression. Det er også bruges til behandling af obsessiv-kompulsiv lidelser og spiseforstyrrelser som anoreksi og bulimi.

Prozac generiske navn er fluoxetin. Denne medicin tilhører en klasse af antidepressiva kaldet selektive serotonin reuptake hæmmere eller SSRI. Der har været mange undersøgelser vedrørende brugen af ​​Prozac, mens gravid. Der har ikke været nogen væsentlige konklusioner, dog. Forskere fortsætte med at undersøge virkningerne af dette stof på fertiliteten.

Prozac ved amning Toddler

Læger fortsætte med at studere forholdet mellem Prozac og ammer et barn. Undersøgelser viser, at Prozac er fundet i modermælk i et forhold på 10 til 20 procent af det beløb af lægemidlet findes i en mors mælk. Peak niveauer af stoffet typisk vise sig i en mors mælk inden for de første seks timer.

Mens mange læger og forskere er enige om, at de professionelle ved at tage Prozac langt opvejer ulemperne, der er tilfælde af uregelmæssigheder for mødre, der tog Prozac og fortsatte amning. Disse kan omfatte følgende:

  • Nedsat søvn
  • Opkastning
  • Diarré
  • Irritabilitet
  • Kolik
  • Fald i vægtøgning

Fordele versus ulemper

Med så mange spørgsmål stadig er tilbage om brugen af ​​Prozac og ammende småbørn, hvorfor skulle kvinder tage en chance? Svaret er faktisk simpelt. Prozac kan gøre forskellen mellem at bruge en sund, glad dag med din baby i modsætning til at tilbringe en dag med ikke at være i kontrol over din følelsesmæssige sundhed.

Mange kvinder kæmper de "baby blues", som kan blive til altfavnende efter fødslen depression. Disse kvinder kan ikke spise eller sove. Faktisk kan de mere alvorlige tilfælde næppe fungere. Fordi de ikke er i stand til at tage vare på sig selv, de helt sikkert kan ikke klare en grædende baby eller klynker lille barn. Prozac, hvis det tages korrekt og under en læges pleje, kan vende deres verden fra et sted af fortvivlelse til et sted af glæde.

Mange kvinder kan simpelthen ikke forestille mig at håndtere de daglige belastninger i livet uden dette stof. For nogle er den enkleste løsning er at vænne deres babyer fra brystet. For andre, men fordelene ved amning opvejer langt risikoen ved at tage Prozac.

Hvad skal man lave?

Hvis du overvejer at tage Prozac, tale med din læge først. Det kan være fristende at prøve det ved at låne et par piller fra en ven eller fra en anden kilde, men ikke. I stedet drøfte spørgsmålet med din læge og dit barns børnelæge. I nogle tilfælde læger anbefaler et andet lægemiddel, såsom Zoloft, som kunne give den samme lindring med mindre symptomer.

Hvis du er tilfreds at tage Prozac, men stadig bekymre sig om, hvordan lægemidlet vil påvirke din sygepleje barn, så tal med din læge om at reducere mængden af ​​Prozac du tager. Den bedste beslutning er et informeret, og kun du og din læge har ret til at foretage ændringer til din daglige kost og receptpligtig indtagelse. Gør, hvad der er rigtigt for din baby indebærer også at holde dig sund, både fysisk og følelsesmæssigt!